Timp liber: "Valea Zimbrilor" din Vama Buzăului

31 Mar 2021 11:57
Cum tot se apropie week-endul, o idee de petrecere a timpului liber este Rezervația naturală "Valea Zimbrilor" din Vama Buzăului. Zona este la aproximativ două ore și jumătate distanță de Ploiești și turistul are parte de liniște, peisaje de basm și aer curat. Și ce este mai important, este departe de forfota orașelor.
Potrivit brasovtourism.ro, "Valea Zimbrilor" a fost înființată în noiembrie 2008, la Vama Buzăului, ca parte a unui proiect de dezvoltare turistică a zonei, la care au participat primăriile Prejmer și Vama Buzăului, Consiliul Județean Brașov și Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov.
Are o suprafață de 10 hectare de pășune și este este a patra din România. Planul celor care o administrează este ca în viitor să lase zimbrii în libertate, animalele urmând a fi incluse într-un program de repopulare a Munților Carpați.
La intrare este o parcare mare, de unde turiștii pleacă pe jos prin rezervație. Cei care vor să hrănească animalele pot cumpăra morcovi de la intrare, o punguță costând 5 lei. Din loc în loc sunt amplasate băncuțe pentru cei care vor o pauză.
Program de vizitare pe timp de vara (aprilie-septembrie) 09.00-20.00.
Pe timp de iarna 09.00-18.00
Rezervatia are program in fiecare zi, de Luni pana Dumnica, inclusiv in sarrbatorile legale.
Accesul in rezervatie: bilet adulti - 10 lei, copii - 5 lei.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677