Trei licee din Prahova au devenit Școli-ambasador ale Parlamentului European în România. Vezi aici despre ce unități de invățământ este vorba

11 Jun 2017 18:00
Programul educativ "Școli-ambasador ale Parlamentului European" (EPAS), a fost lansat în toate statele membre ale Uniunii Europene la începutul anului 2017. Programul a urmărit îmbunătățirea cunoștințelor despre Europa și democrația parlamentară europeană în rândul tinerilor. Aceștia s-au familiarizat cu posibilitățile pe care cetățenia europeană le oferă, precum și cu rolul pe care Parlamentul European îl joacă în procesul decizional european.
Pentru implementarea programului EPAS în România, Biroul de Informare al Parlamentului European în România a selectat, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, 25 de școli de nivel liceal de toate tipurile din București și din județele Argeș, Buzău, Călărași, Constanța, Galați, Giurgiu, Ilfov și Prahova. Acestea au participat la program în cursul acestui an.
După ce s-au familiarizat cu programul, profesorii coordonatori au selectat, în școlile lor, alți profesori (ambasadori seniori) și un număr de elevi (ambasadori juniori) care au dorit să se implice în program, au organizat și lansat împreună punctul de informare al Uniunii Europene, au parcurs manualul despre Uniunea Europeană și au organizat în școli activități de informare și comunicare europeană. În sfârșit, ei au pregătit un raport al acestor activități. Școlile au fost foarte active în comunicarea acestor activități online. Activitățile pe teme europene în școli au culminat cu evenimentele organizate de Ziua Europei. Rezultatele acestor activități au fost prezentate pe rețelele de socializare și în rapoartele pregătite de profesorii coordonatori.

În perioada 12 - 30 mai 2017 contractantul Biroului de Informare al Parlamentului European în România (APDD "Agenda 21") a efectuat vizite de evaluare a școlilor implicate în programul EPAS. La evaluare au participat ambasadorii seniori și ambasadorii juniori.
Pe 8 iunie a avut loc ceremonia de decernare a titlului "Școli-ambasador ale Parlamentului European" școlilor care au obținut rezultate foarte bune la evaluarea activităților desfășurate în cadrul programului EPAS. Printre unitățile de învățământ care au primit titlul de "Școală-ambasador a Parlamentului European" și placheta corespunzătoare se numără și

- Colegiul Național "Jean Monnet" Ploiesti
- Colegiul Economic "Virgil Madgearu" Ploiești
- Colegiul de Artă "Carmen Sylva" Ploiești

Ambasadorii seniori și cei juniori au primit diplome de participare la program.

Sursa foto: Facebook APDD - agenda21

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677