Trei unitati de invatamant din Prahova au obtinut „Certificatul de Școală eTwinning” 2018 – 2019

11 Apr 2018 12:51
Trei unitati de invatamant din Prahova au obtinut „Certificatul de Școală eTwinning” 2018 – 2019
eTwinning, comunitatea şcolilor din Europa, a decis cine primeste premiile „Certificatul de Școală eTwinning” 2018 – 2019. Printre cele 1.211 școli care au primit aceasta distinctie se numara si trei unitati de invatamant din Prahova. Este vorba despre Colegiul Tehnic „Toma N. Socolescu", Ploiesti; Școala Gimnazială "Inv. Radu Ion ",
comuna Vadu Părului si Școala Gimnazială Nr.1, Mizil. Aceste școli premiate sunt deschizătoare de drumuri, fiind recunoscute drept modele în domenii precum:
• practicile digitale
• practicile de siguranță online
• abordările inovatoare și creative ale pedagogiei
• promovarea dezvoltării profesionale continue a cadrelor didactice
• promovarea practicilor de învățare în colaborare în rândul personalului și elevilor
Certificatele reprezintă atât o recunoaștere a reușitei personale a profesorilor, cât și o confirmare a rezultatelor deosebite obținute de întreaga echipă eTwinning din aceste școli.
Certificatul de Școală eTwinning a fost lansat în 2017, cu intenția de a recunoaște și recompensa implicarea, angajamentul și devotamentul eTwinner-ilor, precum și a echipelor de profesori și directori din aceeași școală.
Statutul de Școală eTwinning poate fi atins în urma parcurgerii unui traiect de dezvoltare, cu etape care pot fi evaluate obiectiv. Nu este o competiție, ci un proces de evoluție.
Școlile premiate vor beneficia de următoarele:
• Vor avea o vizibilitate sporită la nivel european.
• Vor forma o rețea europeană de școli eTwinning de elită, care vor contura direcțiile de dezvoltare ale eTwinning.
• Vor fi recunoscute ca modele în domeniile:
• practicilor digitale
• practicilor de siguranță online
• abordărilor inovatoare și creative ale pedagogiei
• promovării dezvoltării profesionale continui a cadrelor didactice
• promovării practicilor de învățare în colaborare în rândul personalului și elevilor
• Vor putea folosi Certificatul de Școală eTwinning în toate materialelor lor informative și promoționale.
Personalul și directorii școlilor premiate vor fi invitați să ia parte la programe de formare profesională dedicate lor.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0000
USD Dolarul SUA 4.1145 0.0000
GBP Lira sterlina 5.3849 0.0000
CHF Francul elvetian 4.5485 0.0000
XAU Gramul de aur 252.5738 0.0000