Trenurile circulă mai încet din cauza caniculei. Vezi ce alte măsuri a mai luat CFR!

02 Aug 2017 14:59
Trenurile circulă mai încet din cauza caniculei. Vezi ce alte măsuri a mai luat CFR!
CFR SA vă informează că începând de la 1 august 2017 și până la sfârșitul săptămânii, când sunt prognozate temperaturi maxime cuprinse între 37 și 39 de grade în aer în majoritatea regiunilor, conform informărilor transmise de ANM, s-au luat măsuri speciale pentru desfășurarea traficului feroviar în condiții de siguranță.

Astfel, personalul de întreținere a infrastructurii feroviare efectuează revizii suplimentare pe rețea în regiunile aflate sub atenționare de COD GALBEN și COD PORTOCALIU, prin verificarea directă ale căii, măsurarea și înregistrarea permanentă a evoluției temperaturilor la nivelul șinei, iar în intervalele orare în care temperatura în șină va depăși 50 de grade, pe tronsoanele unde situația o impune se reduce viteza de circulație a trenurilor cu 20-30 km/h față de viteza normală, astfel încât traficul feroviar să se desfășoare în depline condiții de siguranță. Menționăm faptul că aceaste măsuri respectă normele de siguranță feroviară în astfel de situații speciale.

De asemenea, CFR SA avizează permanent operatorii de transport feroviar de călători și de marfă (OTF) când se impune reducerea vitezei de circulație și pe ce tronsoane se va lua această măsură, astfel încât operatorii de transport feroviar de călători să informeze pasagerii din trenurile aflate deja în circulație, sau care urmează să circule în ziua respectivă, despre condițiile de trafic.♦Măsuri speciale pentru siguranța traficului feroviar în perioade caniculare:

â—˜revizii suplimentare pe rețea în regiunile aflate sub atenționare de temperaturi ridicate

â—˜însoțirea trenurilor cu personal de specialitate, în vederea identificării potențialelor pericole

â—˜măsurarea și înregistrarea permanentă a evoluției temperaturilor la nivelul șinei

â—˜reducerea vitezei de circulație a trenurilor cu 20-30 km/h față de viteza normală pe anumite intervale de stații

â—˜avizarea permanentă a operatorilor de transport feroviar de călători și de marfă (OTF) și transmiterea operativă a intervalelor de stații unde trebuie să reducă viteza de circulație♦Recomandări pentru călători și pentru persoanele cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate, din cauza unor afecțiuni medicale:

â—˜înainte de efectuarea călătoriei să solicite informații despre orele de sosire și de plecare a trenurilor în stațiile CFR sau la casele de bilete ale operatorului de transport de la care a achiziționat sau dorește să achiziționeze bilet

â—˜să aibă o sticlă cu apă

â—˜să aibă medicația necesară în caz de nevoie

â—˜dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă că o persoană are nevoie de ajutor să anunțe imediat personalul de tren.♦Căi de informare:

â—˜site-ul administratorului de infrastructură feroviară www.cfr.ro - domeniul Trenul meu sau accesând direct link-ul http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren. Programul presupune introducerea numărul exact al trenului în căsuța indicată, iar printr-un click pe Informații tren programul va afișa informații referitoare la minutele de întârziere, minutele de staționare în următoarea gară și timpul estimat de sosire la destinație.

â—˜site-urile operatorilor de transport feroviar de călători sau paginile de facebook

â—˜021/9521 - info CFR;

â—˜numerele de telefon de la stațiile CFR https://aplicatii.cfrcalatori.ro/…/Informatii_telefonice_st…

Site-urile și paginile de facebook ale operatorilor de transport feroviar de călători:

1. CFR Călători (operator național)

http://www.cfrcalatori.ro/
https://www.facebook.com/CFRCalatori.ro/?fref=ts

2. SC Regiotrans SRL Brasov (operator privat)

http://www.regiotrans.ro/anunturi/
https://www.facebook.com/ValeaPrahoveicutrenul/?fref=ts

3. SC Interregional SRL (operator privat)

http://www.viaterraspedition.ro/transportcalatori.html

4. SC Transferoviar Calatori SRL (operator privat)

https://www.transferoviarcalatori.ro/
https://www.facebook.com/TFCRO/?fref=ts

5. SC Softrans SRL (operator privat)

http://www.softrans.ro/
https://www.facebook.com/www.softrans.ro/?fref=ts

6. SC Astra Trans Carpatic (operator privat)

http://www.astratranscarpatic.ro/#/home

https://www.facebook.com/AstraTransCarpatic.SRL/?fref=ts

Sursa foto cu caracter ilustrativ: https://upload.wikimedia.org

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Sa traiti domnule colonel! Cred ca in tinerete am fost vecini in carteirul Nord bl. 27 B Felicitari ptr. cariera! toate bune Dan Colibasi
E o gura de oxigen pentru ITC care daca merge asa ,merge spre faliment,asa primeste subventie de la primaria ,unde pensionarii au cotizat prin taxe si impozite o viata.Daca PSD reuseste asa ceva ,e posibil sa urmeze si o mare manifestatie de protest pentru caderea guvernului antiroman
TAIATI-LE PADURILE, CA O SA VINA PESTE NOI IN CASA!!!
super super
Nu cred ca un parastas poate fi inclus la o masa festiva: as intreba eu : cum mai poate fi rrspectata durerea unei fa.ilii care abea probabil s-a condus un membru drag pe ultimul drum : ca doar nu se punea problema de veselie si cine stie ce zgomote si domnii politisti au mers la vanat de amenzi: oare familia aia nu chieltuise destul cu necazul lor?? Roata se invarte domnilor!! Paste fericit!??
Curs valutar
EUR Euro 4.9242 -0.0017
USD Dolarul SUA 4.1233 -0.0026
GBP Lira sterlina 5.7569 -0.0030
CHF Francul elvetian 4.4890 -0.0040
XAU Gramul de aur 236.1626 -0.2731