Tribunalul Prahova, pe locul 5 dupa volumul de activitate. Cel mai mare dosar are peste 1000 de volume - VIDEO/FOTO

01 Feb 2018 16:05
Tribunalul Prahova a avut pe rol, în anul 2017, un număr de 29.000 de cauze, cu 8,89% mai mult decat cele din anul anterior. Cele mai multe sunt de natura civilă, litigiile cu profesioniștii și cauzele de contencios administrativ. Încărcătura medie de dosare pe judecător a fost în anul precedent de 1.012 dosare, față de anul 2016, când a fost de 1078 dosare, înregistrându-se o scădere cu 66 de dosare.
Astfel, încărcătura medie de dosare pe judecător înregistrată în anul anterior la Tribunalul Prahova este net superioară mediei naționale de 451 cauze pe judecător, ceea ce situează această instanță, în continuare, în rândul tribunalelor care înregistrează cea mai mare încărcătură pe judecător, fiind pe locul al cincilea în situația statistică națională pentru anul 2017, transmisă de Consiliul Superior al Magistraturii.
Cu toate acestea se constată o creștere semnificativă a celerității de soluționare a cauzelor la Tribunalul Prahova, în condițiile în care rata de soluționare a cauzelor a fost de 111,6%, față de 91,95% în anul precedent, astfel că instanța s-a situat pe locul al treilea la nivel național din perspectiva rezultatelor obținute de tribunale șa aceste indicator de eficiență.
Tribunalul Prahova functioneaza cu un număr mediu de 38 de judecători, desi necesarul este de 54 de judecători.
Volumul mare de activitate nu este singura problema cu care se confrunta Tribunalul Prahova. La aceasta se adauga lipsa spatiului in cladirea in care isi desfasora activitatea. Angajatii instantei stau inghesuiti in birouri, iar dosarele sunt tinute chiar si pe jos. Cel mai voluminos dosar cuprinde peste 1000 de volume si si ocupa singura o intreaga camera.
Rezolvarea ar veni prin mutarea Tribunalului in noul Palat de Justitiei. Conform ultimului grafic, cladirea acestuia ar trebui sa fie gata in luna mai a acestui an.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677