Tribunalul Prahova, pe locul 5 dupa volumul de activitate. Cel mai mare dosar are peste 1000 de volume - VIDEO/FOTO

01 Feb 2018 16:05
Tribunalul Prahova a avut pe rol, în anul 2017, un număr de 29.000 de cauze, cu 8,89% mai mult decat cele din anul anterior. Cele mai multe sunt de natura civilă, litigiile cu profesioniştii şi cauzele de contencios administrativ. Încărcătura medie de dosare pe judecător a fost în anul precedent de 1.012 dosare, faţă de anul 2016, când a fost de 1078 dosare, înregistrându-se o scădere cu 66 de dosare.
Astfel, încărcătura medie de dosare pe judecător înregistrată în anul anterior la Tribunalul Prahova este net superioară mediei naţionale de 451 cauze pe judecător, ceea ce situează această instanţă, în continuare, în rândul tribunalelor care înregistrează cea mai mare încărcătură pe judecător, fiind pe locul al cincilea în situaţia statistică naţională pentru anul 2017, transmisă de Consiliul Superior al Magistraturii.
Cu toate acestea se constată o creştere semnificativă a celerităţii de soluţionare a cauzelor la Tribunalul Prahova, în condiţiile în care rata de soluţionare a cauzelor a fost de 111,6%, faţă de 91,95% în anul precedent, astfel că instanţa s-a situat pe locul al treilea la nivel naţional din perspectiva rezultatelor obţinute de tribunale şa aceste indicator de eficienţă.
Tribunalul Prahova functioneaza cu un număr mediu de 38 de judecători, desi necesarul este de 54 de judecători.
Volumul mare de activitate nu este singura problema cu care se confrunta Tribunalul Prahova. La aceasta se adauga lipsa spatiului in cladirea in care isi desfasora activitatea. Angajatii instantei stau inghesuiti in birouri, iar dosarele sunt tinute chiar si pe jos. Cel mai voluminos dosar cuprinde peste 1000 de volume si si ocupa singura o intreaga camera.
Rezolvarea ar veni prin mutarea Tribunalului in noul Palat de Justitiei. Conform ultimului grafic, cladirea acestuia ar trebui sa fie gata in luna mai a acestui an.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0014
USD Dolarul SUA 4.1145 -0.0040
GBP Lira sterlina 5.3849 -0.0068
CHF Francul elvetian 4.5485 0.0089
XAU Gramul de aur 252.5738 -1.3923