Asociația Se Poate a lansat, astăzi, la Lipănești, proiectului ”New trees for new life”. Evenimentul la care au participat și autoritățile locale și cele județene a avut loc la la Grădinița din comuna Lipănești.
Proiectul respectiv este demarat de Asociația Se Poate, în parteneriat cu comuna Lipănești și cu sprijinul UP România și al Asociației Medicover. ”New trees for new life” reprezintă un proiect de responsabilitate socială, care a fost creat cu scopul de a crește gradul de conștientizare al comunității cu privire la importanța protejării mediului înconjurător. Astfel, prin intermediul acestui proiect, Asociația Se Poate în parteneriat cu comuna Lipănești și cu sprijinul UP România și al Asociației
Medicover, își propune să încurajeze cetățenii să se implice în acțiunile locale care vizează îmbunătățirea sănătății și a calității vieții.
„Ne dorim ca prin această inițiativă, cetățenii din localitate, dar în special tinerii din comuna Lipănești să devină promotori ai unei mișcări de conștientizare ecologică, militând pentru protejarea mediului înconjurător. De asemenea, prin intermediul acestui proiect, ne propunem să creștem gradul de implicare al tinerilor în comunitatea lor prin intermediul acțiunilor de voluntariat”, a declarat Daniel Enăchescu, preşedintele Asociaţiei Se Poate.
Principalul scop care stă la baza acestui proiect este acela de a reface o pădure ecologică în comuna Lipănești. Principalele obiective ale proiectului ”New trees for new life” sunt: reîmpădurirea „Barierei Verde a Bucureștiului”; restabilirea unei balanțe ecologice în zonă prin intermediul biodiversității; plantarea unui număr de 120.000 de puieți se va face pe 2 parcele, de 17,59 ha, respectiv de 4,58 ha.
Potrivit organizatorilor, un hectar de copaci produce necesarul de oxigen pentru aproximativ 45 de oameni. 65% din căldura generată datorită expunerii la soare a copacilor este disipată prin evaporarea activă de pe suprafețele frunzelor; mai mult decât atât prin evaporarea activă a copacilor, se poate ajunge la o reducere cu 17% a necesarului de răcire a
unei clădiri.
“Un hectar de copaci produce necesarul de oxigen pentru cca. 45 de oameni. Ce se întâmplă cu necesarul pentru 5300 locuitori din Lipănești? Vă invit la împădurirea a 17,59 ha, pe malul stâng al râului Teleajen, începând cu a treia decadă a lunii noiembrie. Aștept înscrierea voluntarilor la sediul primăriei. Proiectul este posibil cu sprijinul Asociației ,, SE POATE'', a sponsorilor: UP ROMÂNIA și Asociației MEDICOVER. Mulțumesc celor care au participat azi la lansarea proiectului: d-nei prefect Mădălina Lupea, d-nei vicepreședinte a Consiliului Județean Prahova Ludmila Sfirloaga , d-lui inspector general scolar Nicolae Oprea Angelescu, d-lui director al Agentiei de Mediu Prahova Florin Diaconu, d-nei Ileana Militaru -Scoala de flori Siati, Direcției Silvice Prahova și cadrelor didactice de la școlile din localitate și nu în ultimul rând sponsorilor! #sepoate” ascris pe o rețea de socializare primarul localității Lipănești, Robert Viorel Nica.
În luna noiembrie a anului 2017 vor fi plantați aproximativ 15.000 de puieți, urmând ca în anii 2018 și 2019, atât primăvara, cât și toamna, să fie plantați ceilalți puieți.
Sursa foto: facebook