Un teren de pe malul râului Teleajen din comuna Lipănești va fi împădurit. Primii puieți vor fi plantați luna viitoare

24 Oct 2017 19:26
Asociația Se Poate a lansat, astăzi, la Lipănești, proiectului ”New trees for new life”. Evenimentul la care au participat și autoritățile locale și cele județene a avut loc la la Grădinița din comuna Lipănești.

Proiectul respectiv este demarat de Asociația Se Poate, în parteneriat cu comuna Lipănești și cu sprijinul UP România și al Asociației Medicover. ”New trees for new life” reprezintă un proiect de responsabilitate socială, care a fost creat cu scopul de a crește gradul de conștientizare al comunității cu privire la importanța protejării mediului înconjurător. Astfel, prin intermediul acestui proiect, Asociația Se Poate în parteneriat cu comuna Lipănești și cu sprijinul UP România și al Asociației
Medicover, își propune să încurajeze cetățenii să se implice în acțiunile locale care vizează îmbunătățirea sănătății și a calității vieții.

„Ne dorim ca prin această inițiativă, cetățenii din localitate, dar în special tinerii din comuna Lipănești să devină promotori ai unei mișcări de conștientizare ecologică, militând pentru protejarea mediului înconjurător. De asemenea, prin intermediul acestui proiect, ne propunem să creștem gradul de implicare al tinerilor în comunitatea lor prin intermediul acțiunilor de voluntariat”, a declarat Daniel Enăchescu, preşedintele Asociaţiei Se Poate.

Principalul scop care stă la baza acestui proiect este acela de a reface o pădure ecologică în comuna Lipănești. Principalele obiective ale proiectului ”New trees for new life” sunt: reîmpădurirea „Barierei Verde a Bucureștiului”; restabilirea unei balanțe ecologice în zonă prin intermediul biodiversității; plantarea unui număr de 120.000 de puieți se va face pe 2 parcele, de 17,59 ha, respectiv de 4,58 ha.

Potrivit organizatorilor, un hectar de copaci produce necesarul de oxigen pentru aproximativ 45 de oameni. 65% din căldura generată datorită expunerii la soare a copacilor este disipată prin evaporarea activă de pe suprafețele frunzelor; mai mult decât atât prin evaporarea activă a copacilor, se poate ajunge la o reducere cu 17% a necesarului de răcire a
unei clădiri.

“Un hectar de copaci produce necesarul de oxigen pentru cca. 45 de oameni. Ce se întâmplă cu necesarul pentru 5300 locuitori din Lipănești? Vă invit la împădurirea a 17,59 ha, pe malul stâng al râului Teleajen, începând cu a treia decadă a lunii noiembrie. Aștept înscrierea voluntarilor la sediul primăriei. Proiectul este posibil cu sprijinul Asociației ,, SE POATE'', a sponsorilor: UP ROMÂNIA și Asociației MEDICOVER. Mulțumesc celor care au participat azi la lansarea proiectului: d-nei prefect Mădălina Lupea, d-nei vicepreședinte a Consiliului Județean Prahova Ludmila Sfirloaga , d-lui inspector general scolar Nicolae Oprea Angelescu, d-lui director al Agentiei de Mediu Prahova Florin Diaconu, d-nei Ileana Militaru -Scoala de flori Siati, Direcției Silvice Prahova și cadrelor didactice de la școlile din localitate și nu în ultimul rând sponsorilor! #sepoate” ascris pe o rețea de socializare primarul localității Lipănești, Robert Viorel Nica.

În luna noiembrie a anului 2017 vor fi plantați aproximativ 15.000 de puieți, urmând ca în anii 2018 și 2019, atât primăvara, cât și toamna, să fie plantați ceilalți puieți.

Sursa foto: facebook

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8746 0.0005
USD Dolarul SUA 4.1525 0.0261
GBP Lira sterlina 5.3881 0.0139
CHF Francul elvetian 4.5548 0.0172
XAU Gramul de aur 253.0990 1.0791