Un teren de pe malul râului Teleajen din comuna Lipănești va fi împădurit. Primii puieți vor fi plantați luna viitoare

24 Oct 2017 19:26
Asociația Se Poate a lansat, astăzi, la Lipănești, proiectului ”New trees for new life”. Evenimentul la care au participat și autoritățile locale și cele județene a avut loc la la Grădinița din comuna Lipănești.

Proiectul respectiv este demarat de Asociația Se Poate, în parteneriat cu comuna Lipănești și cu sprijinul UP România și al Asociației Medicover. ”New trees for new life” reprezintă un proiect de responsabilitate socială, care a fost creat cu scopul de a crește gradul de conștientizare al comunității cu privire la importanța protejării mediului înconjurător. Astfel, prin intermediul acestui proiect, Asociația Se Poate în parteneriat cu comuna Lipănești și cu sprijinul UP România și al Asociației
Medicover, își propune să încurajeze cetățenii să se implice în acțiunile locale care vizează îmbunătățirea sănătății și a calității vieții.

„Ne dorim ca prin această inițiativă, cetățenii din localitate, dar în special tinerii din comuna Lipănești să devină promotori ai unei mișcări de conștientizare ecologică, militând pentru protejarea mediului înconjurător. De asemenea, prin intermediul acestui proiect, ne propunem să creștem gradul de implicare al tinerilor în comunitatea lor prin intermediul acțiunilor de voluntariat”, a declarat Daniel Enăchescu, preşedintele Asociaţiei Se Poate.

Principalul scop care stă la baza acestui proiect este acela de a reface o pădure ecologică în comuna Lipănești. Principalele obiective ale proiectului ”New trees for new life” sunt: reîmpădurirea „Barierei Verde a Bucureștiului”; restabilirea unei balanțe ecologice în zonă prin intermediul biodiversității; plantarea unui număr de 120.000 de puieți se va face pe 2 parcele, de 17,59 ha, respectiv de 4,58 ha.

Potrivit organizatorilor, un hectar de copaci produce necesarul de oxigen pentru aproximativ 45 de oameni. 65% din căldura generată datorită expunerii la soare a copacilor este disipată prin evaporarea activă de pe suprafețele frunzelor; mai mult decât atât prin evaporarea activă a copacilor, se poate ajunge la o reducere cu 17% a necesarului de răcire a
unei clădiri.

“Un hectar de copaci produce necesarul de oxigen pentru cca. 45 de oameni. Ce se întâmplă cu necesarul pentru 5300 locuitori din Lipănești? Vă invit la împădurirea a 17,59 ha, pe malul stâng al râului Teleajen, începând cu a treia decadă a lunii noiembrie. Aștept înscrierea voluntarilor la sediul primăriei. Proiectul este posibil cu sprijinul Asociației ,, SE POATE'', a sponsorilor: UP ROMÂNIA și Asociației MEDICOVER. Mulțumesc celor care au participat azi la lansarea proiectului: d-nei prefect Mădălina Lupea, d-nei vicepreședinte a Consiliului Județean Prahova Ludmila Sfirloaga , d-lui inspector general scolar Nicolae Oprea Angelescu, d-lui director al Agentiei de Mediu Prahova Florin Diaconu, d-nei Ileana Militaru -Scoala de flori Siati, Direcției Silvice Prahova și cadrelor didactice de la școlile din localitate și nu în ultimul rând sponsorilor! #sepoate” ascris pe o rețea de socializare primarul localității Lipănești, Robert Viorel Nica.

În luna noiembrie a anului 2017 vor fi plantați aproximativ 15.000 de puieți, urmând ca în anii 2018 și 2019, atât primăvara, cât și toamna, să fie plantați ceilalți puieți.

Sursa foto: facebook

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
REGRETE ETERNE DL PROFEOSR GABOR SORIN
La munca cand naiba va duceti ?? Ca doar pe dn1 stati non stop Poluati zona rau ..cica covid
De ce nu mai functioneaza telecabina Busteni-Babele pentru publicul larg? 1) Pe data de 31 decembrie 2020 la ora 8:45 telecabina nu functiona si soferii de trasee cu masini 4X4 mi-au comunicat ca nu circula din cauza vantului. Am urcat pe Jepii Mici si am ajuns pana pe creasta. In jurul pranzului o telecabina a urcat sus la Babele. Pe creasta adia vantul din cand in cand...nu batea tare. Deci a fost un pretext "motivul" de vant puternic, avand in vedere ca am testat singura si o telecabina a urcat. 2) Pe 31 seara si pe data de 1 ianuarie toats ziua am sunat de mai multe ori la numerele de telefon afisate (atat cel de fix unde nu raspundea nimeni, cat si cel de mobil care era inchis). 3) Pe 2 ianuarie la 15:35 o telecabina cu cateva persoane (printre care si un copil cu geaca roz si caciula alba) a urcat pana la Babele. Telecabina teoretic iar nu circula din cauza vantului. In dimineata zilei de 2 ianuarie o prietena de-a mea incercat sa vorbeasca cu 2 persoane de la telecabina, li s-a adresat, dar persoanele respective au intors capul...si la telefon in continuare nu raspundea nimeni. De ce nu mai circula telecabina pentru publicul larg si nici nu raspunde nimeni la telefon sau fata in fata cand ii intrebi? Mentionez ca am poze si filmulete.
Lacrimi,lacrimi ! Odihna vesnica ! Respect pentru tot ! Un DOMN,un OM, un PROFESIONIST cu o modestie si o blandete cum rar mai intalnesti !! Drum lin catre stele DOMNULE DOCTOR !!
SARBATORI FERICITE ! DORESC SA PARTICIP CA ASISTENT MEDICAL SI SA SUSTIN SISTEMUL MEDICAL IN EFORTUL DEPUS PENTRU SANATATEA POPULATIEI
Curs valutar
EUR Euro 4.8737 0.0009
USD Dolarul SUA 4.0172 0.0114
GBP Lira sterlina 5.4853 0.0155
CHF Francul elvetian 4.5274 0.0174
XAU Gramul de aur 239.4568 2.5767