Un turist care cobora de la Vf. Omu a cazut in gol. Se pare ca este decedat!

18 Oct 2020 14:42
Salvatorii montani din Bușteni și de la SPJ Prahova intervin in aceste momente la un grav accident produs pe munte. Este vorba despre un turist de aproximativ 56-57 de ani care a căzut din creasta Bucsoiului, aproximativ 70-70 de m, in timp ce incerca sa coboare de la Vf. Omu. Potrivit celor de la Salvamont Busteni, se pare că turistul este decedat. Condițiile meteo sunt nefavorabile, inregistrandu-se o temperatura de -4°C, ceață si vânt în rafale.

UPDATE: Salvamont Busteni: Un barbat de 56 de ani si-a pierdut astazi viata in Masivul Bucsoiu din Bucegi.
Acesta incerca sa coboare de pe munte cu cativa prieteni cand a alunecat pe pământul ud de apa si a cazut din poteca turistica aproape 100 de metri spre Valea Bucsoiului. Prietenii acestuia au ajuns primii la victima si au constatat ca avea leziuni incompatibile cu viata.
Salvamontistii din Busteni care au ajuns la locul accidentului, au constatat decesul si au pregatit victima pentru extragere, moment in care au mai primit o solicitare de la o tânără de 18 ani care suferise un traumatism cranian prin cădere cu pierdere de cunostinta. Salvamontistii au intrerupt actiunea de extragere a celui decedat si au plecat imediat in ajutorul tinerei de 18 ani.
Recuperarea trupului din Bucsoiu va fi continuată maine dimineata.
Am solicitat si sprijinul unui elicopter.

📸Salvamont Busteni

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8743 -0.0004
USD Dolarul SUA 4.1768 0.0180
GBP Lira sterlina 5.4111 0.0095
CHF Francul elvetian 4.5595 -0.0046
XAU Gramul de aur 251.6793 0.4237