Unde poți sărbători Ziua Universală a IEI, în Prahova

19 Jun 2017 15:12
Unde poți sărbători Ziua Universală a IEI, în Prahova
“Trăiește, simte,vibrează românește! Poartă-ți IA cu mândrie și vino să te unești cu noi în hora de Drăgaică!” Este mesajul transmis de Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova care vă invită vineri, 23 iunie 2017, la ora 11:00, să sărbătoriți împreună Ziua Universală a Iei! Evenimentul va debuta cu o prelegere susținută de muzeograf Ioana Constantin despre importanța și frumusețea Iei românești, urmată de un spectacol de dans și muzică populară “Ce frumoasă ești, IA Prahovei” aflat la a III-a ediție, organizat în colaborare cu Palatul Copiilor din Ploiești. Grupul folcloric “Trandafirul prahovean” al Cercului de canto popular, împreună cu Cercul de etnografie și folclor “Rapsodia Prahovei” au pregătit momente artistice de neuitat.


ZIUA UNIVERSALĂ A IEI sau după cum mai este cunoscută Ziua Soarelui și a Sânzienelor, va fi marcată și pe Prispa Muzeului “Crama 1777” din Valea Călugărească, secția Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova. Sâmbătă, 24 iunie, începând cu
ora 17.00, aici va avea loc Serata muzeală “Cununa soarelui, cicoarea cerului”. Organizatorii vor vorbi despre tainele Horei Sânzienelor, Legenda Doamnei Florilor și rostul și puterea simbolurilor solare în cultura populară românească. În cazul în care nu aveți propria ie sau cămașă populară, Muzeul Crama vă pune la dispoziția vizitatorilor, doar pentru fotografii, ii și cămăși populare dintr-o colecție particulară, de excepție.

Sursa foto: www.artizanescu.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
VA ROG SA IMI SPUNETI CAND SE DESCHIDE CENTRUL DE VACCINARE DE LA SCOALA GENERALA NR 28,SALA DE SPORT.
la multyi ani cu multa sananate.noi sucese, fericire si iubitre
Felicitari pentru organizarea si functionarea centrului de vaccinari din cadrul spitalului Boldescu, Ploiesti.M-am vaccinat pe data de 22.01.2021, orele 18.Totul s-a derulat la ora fixata, fara intarzieri,cu mult profesionalism si amabilitate[trei doamne asistente si dr. Luchian].Aproape ca nu-mi venea sa cred ca se poate si la noi asa!!
felicitari domnul primar si multa sanatate vati gandit foarte bine pentru batrani care sunt in varsta cu siguranta se va bucura da acesta ideie
Vreau sa ma vaccinez
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0006
USD Dolarul SUA 4.0105 -0.0043
GBP Lira sterlina 5.4892 -0.0207
CHF Francul elvetian 4.5228 -0.0023
XAU Gramul de aur 240.0052 -1.5092