Unde poți sărbători Ziua Universală a IEI, în Prahova

19 Jun 2017 15:12
Unde poți sărbători Ziua Universală a IEI, în Prahova
“Trăiește, simte,vibrează românește! Poartă-ți IA cu mândrie și vino să te unești cu noi în hora de Drăgaică!” Este mesajul transmis de Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova care vă invită vineri, 23 iunie 2017, la ora 11:00, să sărbătoriți împreună Ziua Universală a Iei! Evenimentul va debuta cu o prelegere susținută de muzeograf Ioana Constantin despre importanța și frumusețea Iei românești, urmată de un spectacol de dans și muzică populară “Ce frumoasă ești, IA Prahovei” aflat la a III-a ediție, organizat în colaborare cu Palatul Copiilor din Ploiești. Grupul folcloric “Trandafirul prahovean” al Cercului de canto popular, împreună cu Cercul de etnografie și folclor “Rapsodia Prahovei” au pregătit momente artistice de neuitat.


ZIUA UNIVERSALĂ A IEI sau după cum mai este cunoscută Ziua Soarelui și a Sânzienelor, va fi marcată și pe Prispa Muzeului “Crama 1777” din Valea Călugărească, secția Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova. Sâmbătă, 24 iunie, începând cu
ora 17.00, aici va avea loc Serata muzeală “Cununa soarelui, cicoarea cerului”. Organizatorii vor vorbi despre tainele Horei Sânzienelor, Legenda Doamnei Florilor și rostul și puterea simbolurilor solare în cultura populară românească. În cazul în care nu aveți propria ie sau cămașă populară, Muzeul Crama vă pune la dispoziția vizitatorilor, doar pentru fotografii, ii și cămăși populare dintr-o colecție particulară, de excepție.

Sursa foto: www.artizanescu.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
As dori sa știu dacă aceasta lege, respectiv 209/14.03.20 este valabila și dacă se întra în vacanta de paste... 06_20 04 20?
Domnule Director al DSP PRAHOVA VA ROG SA IMPUNETI SI SA CERETI MASURI MAI BUNE ( DURE) PTR CETATENII ROMANI VENITI ACASA SI CARE SUNT IN CARANTINA LA DOMICILIU. 1) Trebuiesc instintate primariile si organele de politie de pe raa localitatilor unde acestia locuiesc 2)Intrebati in ce spatii se autoizoleaza si cu ce membrii ai familiei unde vin sa locuiasca vor sta 3) In momentul in care vin in locuinta respectiva si intra in contact cu ceilalti membri ai familiei,obligatoriu si acestia trebuiesc sa intre in autoizolare. 4) Daca membrii ai familiei care ii primesc in domiciliul lor lucreaza ,trebuiesc intrebati unde lucreaza si luat legatura cu angajatorul lor care va fi anuntat ca acestia au rude care sunt in autoizolare la domiciliu si sa nu fie primiti la munca 5) Acestia( inclusiv gazdele-rudele)trebuiesc informate cu privire la respectarea carantinei ,autoizolarii si cu masurile care se iau in conditiile in care acestia nu respecta legea ( amenzile si inchisoarea) ptr a nu spune ca nu au stiut. Este imperios impunerea acestor reguli ptr a se putea stopa raspandirea acestui virus si a nu ajunge in situatia Italiei. Multumesc anticipat ptr aplecarea dvs catre aceasta rugaminte a mea.
Cum sa nu intri in panica cand te duci la magazine si nu mai găsești o pâine, mălai sau macar drojdie si faina sa faci o pâine.... pai normal ca intri in panica cand vezi refturile goale
Nu doresc sa mai treca cineva prin cosmaru de inundatii,Doamne Ajuta
ERA BINE DE SPUS, SCRIS, CA ACESTI ARBORI MELIFERI EVODIA HUPEHENSIS PROVIN (TRANSPORTATI PE CONT PROPRIU), DIN BANAT DE ING.ZOOT. ISTRATIE.D. DUMITRU. DEOARECE UN ,,OM" AL ROMAPISULUI CONSIDERA CA MULTIPLICAREA, PLANTAREA ACESTOR ARBORI REPREZINTA ,,INFRACTIUNE'" CUVINTE SPUSE IN PUBLIC DE FATA CU PRESEDINTELE ASOCIATIEI APICOLE PRAHOVENE - MOISE, ETC., AS RUGA UN PUNCT DE VEDERE, SA DAI CEZARULUI CE E AL CEZARULUI.
Curs valutar
EUR Euro 4.8332 -0.0013
USD Dolarul SUA 4.3890 -0.0253
GBP Lira sterlina 5.3759 0.1027
CHF Francul elvetian 4.5616 0.0162
XAU Gramul de aur 228.9056 -0.3826