Unirea Principatelor Romane va fi marcata la Gorgota, la statuia lui Cuza, cel care a ridicat localitatea la statut de comuna

20 Jan 2018 11:59
Ca in fiecare an, ziua de 24 ianuarie va fi sarbatorita la Gorgota. Localitatea prahoveana a fost ridicata la statut de comuna chiar de Alexandru Ioan Cuza cel care a infaptuit si Unirea Principatelor Romane, sau, cum este cunoscuta, Mica Unire.
Astfel, pe 24 ianuarie 2018, autoritatile au pregatit o amplă acțiune cultural-artistică, la care participă elevi ai școlilor din localitate, ansamblul folcloric al comunei Gorgota precum și fanfara condusă de profesor Liviu Săvuță.

"Dacă vă simțiți români, fie că sunteți din Gorgota sau nu, vă așteptăm cu drag, să ne prindem în hora Bardului de la Mircești, să cântăm împreună, și tot împreună să sperăm că România va fi din nou ceea ce a fost cândva, că piepturi de români nu vor mai suspina din dorința de unire, că granițe trasate cândva, arbitrar, de "Marile puteri", vor dispărea, și cei de-un grai și-o limbă vor fi iarăși împreună !", a scris pe o retea de socializare primarul comunei Gorgota, Ionut Nicolae Dumitru

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8738 -0.0008
USD Dolarul SUA 4.1289 -0.0167
GBP Lira sterlina 5.3552 -0.0365
CHF Francul elvetian 4.5467 0.0003
XAU Gramul de aur 253.0441 -1.7365