Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România lansează concursul pe anul 2020 cu tema „Sens și contrasens în mass-media”

30 Oct 2020 15:04
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România lansează concursul pe anul 2020 cu tema „Sens și contrasens în mass-media”
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România lansează concursul pe anul 2020 cu tema „Sens și contrasens în mass-media”, adresat tuturor membrilor organizației.

Materialele de presă care vor fi transmise spre jurizare vor trebui să reflecte nenumăratele fațete care au schimbat cursul profesiei jurnalistice în anul 2020, marcat de criza sanitară mondială, care a afectat toate domeniile vieții sociale și politice de pe întreaga planetă.
Vor fi luate în considerare referirile la abordarea jurnalistică în noile condiții, la respectarea deontologiei, la identificarea știrilor false în noianul de informații contradictorii care au fluctuat pe toate canalele de comunicare, la informarea publicului și la episoadele de dezinformare, la relația dintre jurnalist, în calitate de comunicator, și oficialitățile care au manifestat în unele rânduri deficiențe de transmitere a informațiilor și lipsă de transparență, aspecte semnalate și de organizațiile internaționale de presă.

De asemenea, se va juriza importanța demersului jurnalistic în tabloul social general și se vor puncta acuratețea, corectitudinea, adevărul, susținerea interesului cetățeanului și profesionalismul materialelor de presă care vor intra în competiție.

Concursul este deschis jurnaliștilor, membri UZPR, din toate categoriile mass-media – print, audiovizual și online, precum și volumelor de publicistică.


Începând cu luna ianuarie până la 1 martie 2021, formularul de înscriere va putea fi descărcat de pe site-ul Uniunii. Materialele vor putea fi trimise online, precum și în format fizic pe adresa sediului central al UZPR.

Materialele de presă câștigătoare vor fi distinse cu tradiționalele Premii anuale ale UZPR, la fiecare secțiune.

Invităm pe această cale membrii UZPR să participe la un concurs menit să reflecteze stadiul adaptării presei la condiții socio-economice și politice excepționale, fără precedent, care au pus o enormă presiune în anul 2020 pe actul comunicării și au stabilit repere noi pe relația dintre mass-media, public și autorități.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Curs valutar
EUR Euro 4.8732 0.0002
USD Dolarul SUA 4.1013 -0.0090
GBP Lira sterlina 5.4820 0.0285
CHF Francul elvetian 4.5070 -0.0002
XAU Gramul de aur 246.1113 -0.5634