UPG: Dezbatarea Orașele României la 100 de ani de la Marea Unire. Un viitor smart pentru Ploiești

28 Nov 2017 09:55
UPG: Dezbatarea Orașele României la 100 de ani de la Marea Unire. Un viitor smart pentru Ploiești
Peste 350 de invitați, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai autorităților locale, specialiști din domeniul educaţiei şi al sănătăţii, profesori și studenți ai Universității Petrol-Gaze din Ploiești au participat miercuri, 22 noiembrie 2017, la dezbaterea Orașele României la 100 de ani de la Marea Unire. Un viitor smart pentru Ploiești. Evenimentul, organizat de Primăria Municipiului Ploiești în parteneriat cu Universitatea Petrol – Gaze din Ploiești, a constituit cel mai bun prilej de a anunța perspectivele de dezvoltare a orașului și de a prezenta conceptul Ploiești – citadela viitorului.
Invitatul special al dezbaterii a fost Președintele României, Excelența Sa, domnul Klaus Iohannis, care timp de o oră a răspuns întrebărilor participanților legate de contextul economic și educațional actual. Domnia sa a fost întâmpinat de Rectorul Universității Petrol - Gaze din Ploiești, precum și de membrii Consiliului de Administrație.
În cuvântul rostit la deschiderea evenimentului, Rectorul Universității, domnul prof. univ. dr. ing. Pascu Mihai Coloja a exprimat intenția instituției pe care o conduce de a sprijini inițiativa Primăriei prin implicarea comunității academice în proiectul Ploiești – citadela viitorului.
“Ceea ce încercăm să facem acum împreună cu Primăria Municipiului Ploiești, prin lansarea conceptului Ploiești, citadela viitorului, este să rezolvăm o parte din multiplele probleme cu care se confruntă comunitatea locală. Universitatea Petrol - Gaze din Ploiești are experiență în dezvoltarea de programe complexe, inclusiv cu finanțare europeană, prin intermediul cărora s-au format specialiști în domenii foarte diverse. Suntem pregătiți, avem și voința de a dezvolta în cadrul Universității o bază de cercetare puternică pentru rezolvarea problemelor de mediu și pentru folosirea energiilor regenerabile în Ploiești”, a susținut Prorectorul Universității Petrol – Gaze din Ploiești, domnul Mihail Minescu.
“Prin parteneriatul Primăriei Municipiului Ploiești cu Universitatea Petrol - Gaze, astăzi nucleu de excelență academică în domeniul petrolier, ne propunem înființarea unui centru de cercetare și inovare în domeniul energiei regenerabile, care să constituie un pilon esențial de dezvoltare sustenabilă în economia locală. În acord cu această proiecție, devine necesară formarea și instruirea unei noi generații de specialiști în domeniu, pe toate componentele sistemului educațional. Pentru ca acest concept să prindă contur, consider că este esențială participarea activă a tuturor actorilor implicați și a cetățenilor municipiului Ploiești”, a declarat Primarul Municipiul Ploiești, domnul Florin Adrian Dobre.


COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8746 0.0005
USD Dolarul SUA 4.1525 0.0261
GBP Lira sterlina 5.3881 0.0139
CHF Francul elvetian 4.5548 0.0172
XAU Gramul de aur 253.0990 1.0791