UPG: Dezbatarea Orașele României la 100 de ani de la Marea Unire. Un viitor smart pentru Ploiești

28 Nov 2017 09:55
UPG: Dezbatarea Orașele României la 100 de ani de la Marea Unire. Un viitor smart pentru Ploiești
Peste 350 de invitați, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai autorităților locale, specialiști din domeniul educaţiei şi al sănătăţii, profesori și studenți ai Universității Petrol-Gaze din Ploiești au participat miercuri, 22 noiembrie 2017, la dezbaterea Orașele României la 100 de ani de la Marea Unire. Un viitor smart pentru Ploiești. Evenimentul, organizat de Primăria Municipiului Ploiești în parteneriat cu Universitatea Petrol – Gaze din Ploiești, a constituit cel mai bun prilej de a anunța perspectivele de dezvoltare a orașului și de a prezenta conceptul Ploiești – citadela viitorului.
Invitatul special al dezbaterii a fost Președintele României, Excelența Sa, domnul Klaus Iohannis, care timp de o oră a răspuns întrebărilor participanților legate de contextul economic și educațional actual. Domnia sa a fost întâmpinat de Rectorul Universității Petrol - Gaze din Ploiești, precum și de membrii Consiliului de Administrație.
În cuvântul rostit la deschiderea evenimentului, Rectorul Universității, domnul prof. univ. dr. ing. Pascu Mihai Coloja a exprimat intenția instituției pe care o conduce de a sprijini inițiativa Primăriei prin implicarea comunității academice în proiectul Ploiești – citadela viitorului.
“Ceea ce încercăm să facem acum împreună cu Primăria Municipiului Ploiești, prin lansarea conceptului Ploiești, citadela viitorului, este să rezolvăm o parte din multiplele probleme cu care se confruntă comunitatea locală. Universitatea Petrol - Gaze din Ploiești are experiență în dezvoltarea de programe complexe, inclusiv cu finanțare europeană, prin intermediul cărora s-au format specialiști în domenii foarte diverse. Suntem pregătiți, avem și voința de a dezvolta în cadrul Universității o bază de cercetare puternică pentru rezolvarea problemelor de mediu și pentru folosirea energiilor regenerabile în Ploiești”, a susținut Prorectorul Universității Petrol – Gaze din Ploiești, domnul Mihail Minescu.
“Prin parteneriatul Primăriei Municipiului Ploiești cu Universitatea Petrol - Gaze, astăzi nucleu de excelență academică în domeniul petrolier, ne propunem înființarea unui centru de cercetare și inovare în domeniul energiei regenerabile, care să constituie un pilon esențial de dezvoltare sustenabilă în economia locală. În acord cu această proiecție, devine necesară formarea și instruirea unei noi generații de specialiști în domeniu, pe toate componentele sistemului educațional. Pentru ca acest concept să prindă contur, consider că este esențială participarea activă a tuturor actorilor implicați și a cetățenilor municipiului Ploiești”, a declarat Primarul Municipiul Ploiești, domnul Florin Adrian Dobre.


COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
VA ROG SA IMI SPUNETI CAND SE DESCHIDE CENTRUL DE VACCINARE DE LA SCOALA GENERALA NR 28,SALA DE SPORT.
la multyi ani cu multa sananate.noi sucese, fericire si iubitre
Felicitari pentru organizarea si functionarea centrului de vaccinari din cadrul spitalului Boldescu, Ploiesti.M-am vaccinat pe data de 22.01.2021, orele 18.Totul s-a derulat la ora fixata, fara intarzieri,cu mult profesionalism si amabilitate[trei doamne asistente si dr. Luchian].Aproape ca nu-mi venea sa cred ca se poate si la noi asa!!
felicitari domnul primar si multa sanatate vati gandit foarte bine pentru batrani care sunt in varsta cu siguranta se va bucura da acesta ideie
Vreau sa ma vaccinez
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0006
USD Dolarul SUA 4.0105 -0.0043
GBP Lira sterlina 5.4892 -0.0207
CHF Francul elvetian 4.5228 -0.0023
XAU Gramul de aur 240.0052 -1.5092