UPG Ploiești va moderniza corpul I din fonduri europene. Contractul, de 28 de milioane de lei, a fost semnat astazi

22 Jul 2019 19:14
UPG Ploiești va moderniza corpul I din fonduri europene. Contractul, de 28 de milioane de lei, a fost semnat astazi
Universitatea “Petrol-Gaze” Ploiești asemnat astazi un contract in valoare de 28 de milioane de lei pentru îmbunătățirea calității infrastructurii de educație. Vorbim despre un proiect derulat din fonduri europene, universitatea ploiesteana fiind și prima instituție de învățământ universitar din Regiunea Sud Muntenia care a obținut o astfel de finanțare.

“M-am simțit mândru astăzi de faptul că reprezentanții Universității “Petrol-Gaze” Ploiești, al cărei absolvent sunt, au semnat primul contract de finanțare privind modernizarea și dotarea la nivel european a instituției, investiții care, la finalizare, vor oferi condiții superioare atât studenților, cât și cadrelor didactice. Contractul – în valoare de aproximativ 28 de milioane de lei - semnat astăzi de către domnul Pascu-Mihai Coloja, rectorul UPG, și de către domnul Liviu Gabriel Musat, directorul ADR Sud Muntenia, este un prim pas pentru îmbunătățirea infrastructurii învățământului superior ploieștean.”, a scris pe pagina sa oficiala de facebook presedintele Consiliului Judetean Prahova, Bogdan Toader.

Potrivit regio.adrmuntenia.ro, prin proiectul „Modernizare, dotare și recompartimentare interioară la UPG Ploiești – Corp I”, Universitatea Petrol-Gaze Ploiești beneficiază de finanțare nerambursabilă prin Regio (Programul Operațional Regional 2014-2020), în cadrul Axei prioritare 10 – „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale”, Prioritatea de investiții 10.1 – „Investițiile în educație şi formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe şi învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație şi formare”, Obiectiv specific 10.3 – „Creșterea relevanței învățământului terțiar universitar în relație cu piața forței de muncă și sectoarele economice competitive”, apel dedicat învățământului universitar.

Inițiatorii proiectului au în vedere creșterea nivelului de educație, considerată un factor determinant al activității economice, al productivității, precum și al mobilității forței de muncă. Astfel, prin modernizarea Corpului I al Universității Petrol-Gaze Ploiești, prin refacerea instalațiilor electrice interioare, precum și prin dotarea cu echipamente de ultimă generație se creează premisele unei activități didactice de calitate care să asigure implementarea unor programe educaționale relevante pentru piața forței de muncă și pentru sectoarele economice competitive, adaptate specificului Universității Petrol-Gaze Ploiești.

Prin această aplicație ce are o perioadă de implementare de 42 de luni, începând cu 1 octombrie 2017, sunt preconizate investiții a căror valoare totală se ridică la 27.955.222,01 lei. Din aceștia, peste 23 de milioane de lei constituie contribuția din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, aproximativ 3,6 milioane de lei reprezintă alocarea bugetului de stat, cofinanțarea eligibilă a beneficiarului fiind de aproape 560 de mii de lei.


Sursa foto: facebok Bogdan Toader

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
SI....ce sa intimplat timp de doi ani ?
BUNA ZIUA EU AM DEPUS LA COSULATULROMANIEI DIN LISABONA CERTIFICATUL DE NASTERE VECHI,PT.A OBTINE ALTUL NOU,DAR A TRECUT AUN AN DE ZILE SI INCA CERTIFICATUL NOU NU A FOST ELIBERAT DI JUDETUL PLOIESTI -PRAHOVA UNDE MAM NASCUT.DE LA AMBASADA ROMANIEI MIA SA SPUS CA NU ASOSIT NIMIC.VA ROG FRUMOS SA-MI SPUNETI CE AM DE FACUT SI DE CE CERTIFICATUL MEU DE NASTERE NU A FOST TRIMIS MULTUMESC.
Chiar suntem disperati ca sa pot merge la munca trebuie sa pun pungi de plastic peste incaltaminte.Gunoiul nu ne-a fost ridicat de doua saptamani.Cand e timpul bun nu vin la lucru cand ploua vin si nu au ce face.
Mare OM
Acolo trebuia făcut un pod, nu mai existau astfel de situații....
Curs valutar
EUR Euro 4.7274 0.0058
USD Dolarul SUA 4.2656 0.0418
GBP Lira sterlina 5.1830 0.0797
CHF Francul elvetian 4.3506 0.0151
XAU Gramul de aur 207.0308 3.2134