Ursii, o reala problema la Busteni. Vin zilnic pe Valea Cerbului, iar mai nou au atacat si oameni. Ce spun autoritatile si turistii - VIDEO/FOTO

18 Dec 2018 19:57
Aproape că nu este zi fără ca urșii să-i viziteze pe turiștii de pe Valea Cerbului. Sălbăticiunile s-au obișnuit să caute mâncare în ghenele de gunoi din zonă, însă în ultimele zile au atacat și oameni. Doi bărbați au fost răniți de urs în două nopți consecutive. Unul dintre ei a fost îngrijit de medicii de pe ambulanță, iar celălalt a fost dus la spitalul orășenesc Sinaia. Totodată, noaptea trecută, cinci turiști, printre care doi copii, au fost fugăriți pe traseul dintre vârful Omu și Gura Diham de o ursoaica cu pui. Turiștii spun că animalele atacă cel mai des corturile și în special pe cele în care găsesc mâncare. Autoritățile locale susțin că au încercat să țină ursii departe prin bariere de hrană și garduri electrice însă așteaptă o soluție din partea autorităților centrale.
Potrivit celor care locuiesc pe timpul verii în orașul Rulotistilor de pe Valea Cerbului, zona este vizitată cel mai des de o ursoaica cu doi pui și de un alt urs în vârstă de aproximativ trei ani hrănit de mic din ghenele de gunoi.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Buna ziua! Multumim pentru atentie! Expeditia s-a derulat in octombrie si a avut succes. Multumesc.
Draga moșule, Eu niciodată nu am făcut o scrisoare deoarece niciodată n am primit nimic de la Consiliul Județean Ph... În nici un an.... Anul acesta sper ca voi primi și eu ceva ca alți copii. Chiar dacă sunt mare, tot de voi depind!!!
Felicitari si urari de bine membrilor echipei Salvamont Busteni pentru care am toata pretuirea. Implicarea si daruirea lor, deseori pana la sacrificiu, porneste din dragostea lor pt. oameni. Dumnezeu sa- i intareasca si sa le ajute la toate cele bune si de folos. Aprecierea Preafericirii Sale Parintele Patriarh Daniel ma emotioneaza si confirma modestele mele cuvinte.
Cand foarte multe familii depind de material lemnos pentru a-si asigura caldura pe timp de iarna iar autoritatile nu asigura absolut nimic,nu deschid nici un depozit de unde se poate procura lemnul de foc iar distribuitorii locali privati spun ca nu pot aduce din cauza legislatiei, atunci care trebuie pedepsiti, cei prinsi ca au taiat de nevoie sau autoritatile care nu fac nimic? Tocmai in dimineata asta era o stire cum ca doi batrani au fost gasiti morti in casa, inghetati.
Asta din cauza primariei ,ca nu au facut nimic pentru cartierul Nistoresti, suntem in 2018 si nu au apa de la retea, nu au gaze, nu au strazi asfaltate, nu au nimic...
Curs valutar
EUR Euro 4.6478 -0.0072
USD Dolarul SUA 4.0820 -0.0247
GBP Lira sterlina 5.1631 -0.0152
CHF Francul elvetian 4.1177 -0.0074
XAU Gramul de aur 163.9458 0.2488