Ursii, o reala problema la Busteni. Vin zilnic pe Valea Cerbului, iar mai nou au atacat si oameni. Ce spun autoritatile si turistii - VIDEO/FOTO

08 Aug 2018 18:32
Aproape că nu este zi fără ca urșii să-i viziteze pe turiștii de pe Valea Cerbului. Sălbăticiunile s-au obișnuit să caute mâncare în ghenele de gunoi din zonă, însă în ultimele zile au atacat și oameni. Doi bărbați au fost răniți de urs în două nopți consecutive. Unul dintre ei a fost îngrijit de medicii de pe ambulanță, iar celălalt a fost dus la spitalul orășenesc Sinaia. Totodată, noaptea trecută, cinci turiști, printre care doi copii, au fost fugăriți pe traseul dintre vârful Omu și Gura Diham de o ursoaica cu pui. Turiștii spun că animalele atacă cel mai des corturile și în special pe cele în care găsesc mâncare. Autoritățile locale susțin că au încercat să țină ursii departe prin bariere de hrană și garduri electrice însă așteaptă o soluție din partea autorităților centrale.
Potrivit celor care locuiesc pe timpul verii în orașul Rulotistilor de pe Valea Cerbului, zona este vizitată cel mai des de o ursoaica cu doi pui și de un alt urs în vârstă de aproximativ trei ani hrănit de mic din ghenele de gunoi.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Cand se afisaza rezultatele
Bună seara! Sunt profesor pentru învațamântul primar la o școală din București si aș dori să particip, împreună cu copiii de la clasă, la festivalul de anul acesta , cu un dans popular. Ne puteți trimite regulamentul de anul acesta? Mulțumesc mult!
Bună ziua! Aveți locuri vacante?
Felicitari pt ac initiativa. Poate continuati si cu alte cladiri neutilizate in prezent.
Cum putem afla in ce perioada se fac inscrierile.
Curs valutar
EUR Euro 4.7564 0.0026
USD Dolarul SUA 4.2005 -0.0008
GBP Lira sterlina 5.5575 0.0231
CHF Francul elvetian 4.2296 0.0012
XAU Gramul de aur 177.5598 -0.3347