Ursii, o reala problema la Busteni. Vin zilnic pe Valea Cerbului, iar mai nou au atacat si oameni. Ce spun autoritatile si turistii - VIDEO/FOTO

15 Aug 2018 00:08
Aproape că nu este zi fără ca urșii să-i viziteze pe turiștii de pe Valea Cerbului. Sălbăticiunile s-au obișnuit să caute mâncare în ghenele de gunoi din zonă, însă în ultimele zile au atacat și oameni. Doi bărbați au fost răniți de urs în două nopți consecutive. Unul dintre ei a fost îngrijit de medicii de pe ambulanță, iar celălalt a fost dus la spitalul orășenesc Sinaia. Totodată, noaptea trecută, cinci turiști, printre care doi copii, au fost fugăriți pe traseul dintre vârful Omu și Gura Diham de o ursoaica cu pui. Turiștii spun că animalele atacă cel mai des corturile și în special pe cele în care găsesc mâncare. Autoritățile locale susțin că au încercat să țină ursii departe prin bariere de hrană și garduri electrice însă așteaptă o soluție din partea autorităților centrale.
Potrivit celor care locuiesc pe timpul verii în orașul Rulotistilor de pe Valea Cerbului, zona este vizitată cel mai des de o ursoaica cu doi pui și de un alt urs în vârstă de aproximativ trei ani hrănit de mic din ghenele de gunoi.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
iata ce se intampla la rafinaria ASTRA, caz penal! sefii dau indicatii pretioase sa se incendieze batalurile de carburanti ce filtre antipoluare, ce grija pentru cei care inhaleaza fumul, ce protectie a naturii! pe acestia ii apara gratiela cu oug=ul dat luna asta, impotriva initiativei civice!!! În clip se vede cine a provocat incendiul, cu intenție, folosind arzătorul și cu extintorul lângă ei.
La majoritatea muzeelor din Europa este permisă fotografierea fără flach și fără taxa corespunzătoare. Muzeul Județean de Istorie Prahova, în toate secțiile sale din județ, practică niște prețuri exorbitante pentru fotografiere. Prin asta mai mult pierde. Pierde o oportunitate de reclamă. La secția din Valea, Muzeul ”Crama 1777”, un muzeu de excepție, ar merge un ”cetățean turmentat” în curte, fie el și din paie. Sau un fond sonor cu Maria Tănase, cu vinul ghiurghiuliu....numai să nu pună taxă și pe audio !
Bună seara, când se publica posturile vacante și calendarul de concurs? Mulțumesc.
Buna seara.m ar interesa un tort in forma de cifre pentru data de 3 august(pret,livrare la domiciliu,etc)
buna ziua, pe ce site aflam detalii privind inscrierile din sursa externa pentru ordine publica si politia rutiera ? Daca a fost aprobat Memorandumul in cat timp s-ar organiza inscrierile?
Curs valutar
EUR Euro 4.6282 -0.0328
USD Dolarul SUA 3.9551 -0.0492
GBP Lira sterlina 5.2026 -0.0635
CHF Francul elvetian 3.9909 -0.0415
XAU Gramul de aur 156.6016 -4.1587