Ursii, o reala problema la Busteni. Vin zilnic pe Valea Cerbului, iar mai nou au atacat si oameni. Ce spun autoritatile si turistii - VIDEO/FOTO

08 Aug 2018 18:32
Aproape că nu este zi fără ca urșii să-i viziteze pe turiștii de pe Valea Cerbului. Sălbăticiunile s-au obișnuit să caute mâncare în ghenele de gunoi din zonă, însă în ultimele zile au atacat și oameni. Doi bărbați au fost răniți de urs în două nopți consecutive. Unul dintre ei a fost îngrijit de medicii de pe ambulanță, iar celălalt a fost dus la spitalul orășenesc Sinaia. Totodată, noaptea trecută, cinci turiști, printre care doi copii, au fost fugăriți pe traseul dintre vârful Omu și Gura Diham de o ursoaica cu pui. Turiștii spun că animalele atacă cel mai des corturile și în special pe cele în care găsesc mâncare. Autoritățile locale susțin că au încercat să țină ursii departe prin bariere de hrană și garduri electrice însă așteaptă o soluție din partea autorităților centrale.
Potrivit celor care locuiesc pe timpul verii în orașul Rulotistilor de pe Valea Cerbului, zona este vizitată cel mai des de o ursoaica cu doi pui și de un alt urs în vârstă de aproximativ trei ani hrănit de mic din ghenele de gunoi.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677