Ursul din Sinaia, folosit pentru poze la Peles, a murit

17 Dec 2018 10:16
Big Hearts Society ne anunta ca Max, ursul care, pe vremuri, era tinut captiv pentru ca turistii sa faca poze cu el la intrarea spre castelul Peles, a murit.

"Dupa multi ani de chin si durere, fara sa intelega de ce, Max a obosit si a plecat...Max s-a nascut in 1997, iar de la doar cateva luni, acesta a fost tinut captiv in Sinaia pentru ca turistii sa isi poata face poze cu el. De-a lungul timpului, Max a cunoscut mizeria umana. A fost orbit pe viata pentru a nu reactiona la bliturile aparatelor foto, a fost tinut in lanturi, legat de niste bare de fier, ghearele si dintii i-au fost taiate, i se pulveriza periodic spray paralizant in nas, iar cateodata primea bere in care erau puse calmante. Atat de multa durere pentru niste poze si bani. Toate astea s-au intamplat langa Castelul Peles timp de 9 ani, pana cand Max a fost confiscat, salvat si dus in Rezervatia Libearty, unde a fost ingrijit si iubit, iar oamenii care l-au salvat i-au facut viata cat au putut de frumoasa, timp de 12 ani. Desi vederea nu si-a mai recuperat-o niciodata, Max s-a bucurat de libertate", scriu cei de la Big Hearts Society.

Foto credit: Libearty - Bear Sanctuary
Sursa: www.ampbears.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Draga moșule, Eu niciodată nu am făcut o scrisoare deoarece niciodată n am primit nimic de la Consiliul Județean Ph... În nici un an.... Anul acesta sper ca voi primi și eu ceva ca alți copii. Chiar dacă sunt mare, tot de voi depind!!!
Felicitari si urari de bine membrilor echipei Salvamont Busteni pentru care am toata pretuirea. Implicarea si daruirea lor, deseori pana la sacrificiu, porneste din dragostea lor pt. oameni. Dumnezeu sa- i intareasca si sa le ajute la toate cele bune si de folos. Aprecierea Preafericirii Sale Parintele Patriarh Daniel ma emotioneaza si confirma modestele mele cuvinte.
Cand foarte multe familii depind de material lemnos pentru a-si asigura caldura pe timp de iarna iar autoritatile nu asigura absolut nimic,nu deschid nici un depozit de unde se poate procura lemnul de foc iar distribuitorii locali privati spun ca nu pot aduce din cauza legislatiei, atunci care trebuie pedepsiti, cei prinsi ca au taiat de nevoie sau autoritatile care nu fac nimic? Tocmai in dimineata asta era o stire cum ca doi batrani au fost gasiti morti in casa, inghetati.
Asta din cauza primariei ,ca nu au facut nimic pentru cartierul Nistoresti, suntem in 2018 si nu au apa de la retea, nu au gaze, nu au strazi asfaltate, nu au nimic...
Nu zic sa nu-i pedepseasca, dar cu strainii care ne-au furat toate padurile ce faceti?
Curs valutar
EUR Euro 4.6540 0.0055
USD Dolarul SUA 4.1197 0.0336
GBP Lira sterlina 5.1867 0.0145
CHF Francul elvetian 4.1341 0.0151
XAU Gramul de aur 164.1137 0.9368