Ursul din Sinaia, folosit pentru poze la Peles, a murit

13 Nov 2018 09:12
Big Hearts Society ne anunta ca Max, ursul care, pe vremuri, era tinut captiv pentru ca turistii sa faca poze cu el la intrarea spre castelul Peles, a murit.

"Dupa multi ani de chin si durere, fara sa intelega de ce, Max a obosit si a plecat...Max s-a nascut in 1997, iar de la doar cateva luni, acesta a fost tinut captiv in Sinaia pentru ca turistii sa isi poata face poze cu el. De-a lungul timpului, Max a cunoscut mizeria umana. A fost orbit pe viata pentru a nu reactiona la bliturile aparatelor foto, a fost tinut in lanturi, legat de niste bare de fier, ghearele si dintii i-au fost taiate, i se pulveriza periodic spray paralizant in nas, iar cateodata primea bere in care erau puse calmante. Atat de multa durere pentru niste poze si bani. Toate astea s-au intamplat langa Castelul Peles timp de 9 ani, pana cand Max a fost confiscat, salvat si dus in Rezervatia Libearty, unde a fost ingrijit si iubit, iar oamenii care l-au salvat i-au facut viata cat au putut de frumoasa, timp de 12 ani. Desi vederea nu si-a mai recuperat-o niciodata, Max s-a bucurat de libertate", scriu cei de la Big Hearts Society.

Foto credit: Libearty - Bear Sanctuary
Sursa: www.ampbears.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677