Ursul din Sinaia, folosit pentru poze la Peles, a murit

21 Feb 2019 08:12
Big Hearts Society ne anunta ca Max, ursul care, pe vremuri, era tinut captiv pentru ca turistii sa faca poze cu el la intrarea spre castelul Peles, a murit.

"Dupa multi ani de chin si durere, fara sa intelega de ce, Max a obosit si a plecat...Max s-a nascut in 1997, iar de la doar cateva luni, acesta a fost tinut captiv in Sinaia pentru ca turistii sa isi poata face poze cu el. De-a lungul timpului, Max a cunoscut mizeria umana. A fost orbit pe viata pentru a nu reactiona la bliturile aparatelor foto, a fost tinut in lanturi, legat de niste bare de fier, ghearele si dintii i-au fost taiate, i se pulveriza periodic spray paralizant in nas, iar cateodata primea bere in care erau puse calmante. Atat de multa durere pentru niste poze si bani. Toate astea s-au intamplat langa Castelul Peles timp de 9 ani, pana cand Max a fost confiscat, salvat si dus in Rezervatia Libearty, unde a fost ingrijit si iubit, iar oamenii care l-au salvat i-au facut viata cat au putut de frumoasa, timp de 12 ani. Desi vederea nu si-a mai recuperat-o niciodata, Max s-a bucurat de libertate", scriu cei de la Big Hearts Society.

Foto credit: Libearty - Bear Sanctuary
Sursa: www.ampbears.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Cârcotașilor pro Statescu nu vă mai saturați de denigrat? De ce nu a făcut Statescu?
Ai dracu cârcotași care ati fost si sunteti cu Stătescu tot vă place să haliți cu lopata rahat ala cu crama de vinuri nu se lasă dar i i pregatesc niste surprize si lui si lui ăla care i o suge anume lui stăpânul lui .Bine omul e repetent in gandire.
Vedem spectacolele in desfasurare, pentru ca locuim intr-o zona apropiata aerodromului, respectiv Malul Rosu. Cum putem afla dijn timp? Vrem sa venim cu nepotii.
Aceste entităţi malefice, întrupate în corpuri umanoide, sunt situate pe cea mai de jos treapta a evoluţiei, nu se deosebesc cu nimic de o bacterie dăunătoare care trebuie stârpită. Datorită acestor fiinţe lipsite de compasiune, omenirea este departe de a evolua spiritual, din contra, ne scufundam din nou in evul mediu. Le doresc sa fie rasplatiţi de soarta, cu aceeasi moneda.
Buna seara,apa nu este potabilă...unde naiba este in parametrii ca la noi nu...e la fel de mizerabilă,de murdară....cum poate sa zică că e bună cand e maro?
Curs valutar
EUR Euro 4.7576 0.0096
USD Dolarul SUA 4.1938 -0.0043
GBP Lira sterlina 5.4657 0.0388
CHF Francul elvetian 4.1895 0.0090
XAU Gramul de aur 181.3376 1.9451