Uzina Mecanică Plopeni și Berretta Holding au semnat memorandumul de înțelegere care pune bazele asocierii pentru producția în România a armei de asalt ARX 160

10 Jun 2019 19:43
Comunicat de presă MINISTERUL ECONOMIEI:


București, 10 iunie "Memorandumul de înțelegere care permite asocierea dintre Holdingul Beretta și Uzina Mecanică Plopeni, filială a CN Romarm SA, a fost semnat astăzi, la sediul Ministerului Economiei, de către Președintele Franco Gussalli Beretta, și Directorul General al Uzinei Mecanice Plopeni - Tiberiu Alexandru Pîrvu.




Ceremonia de semnare a avut loc în prezența Ministrului Economiei -Niculae Bădălău, a Ministrului Apărării Naționale - Gabriel Leș, a Secretarului General al Ministerului Afacerilor Interne " Chestor Principal de poliție Bogdan Ivănescu, a Ambasadorului Republicii Italiene în România - ES Marco Giungi, precum și a reprezentanților Forțelor Sistemului Național de Apărare.




"Este un moment important, un proiect strategic, acest protocol între Beretta și uzina Plopeni. Vom putea produce la Plopeni o armă modernă, de ultimă generație. Vom fabrica un produs românesc, chiar dacă este sub numele Beretta. Urmează ca în perioada imediat următoare să fie înființată compania mixtă, iar, cel târziu peste șase luni, să înceapă producția", a declarat Ministrul Economiei Niculae Bădălău.




Ministrul Economiei a mai afirmat că acordul semnat reprezintă și o renaștere simbolică a industriei naționale de apărare: "Reușim să găsim parteneri importanți, strategici, de renume, alături de care să realizăm produse moderne, de ultimă generație, pe care să le putem oferi fie forțelor naționale, fie altor state interesate. Aceasta cred că este calea de urmat pentru foarte mulți operatori economici din industria națională de apărare".




Referindu-se la structura noii societăți mixte, Ministrul Economiei a explicat: "Structura societății mixte este: 80% Plopeni și 20% Beretta. În acest mod vom împărți și profiturile societății mixte. Beretta ne oferă rețeaua lor de reprezentare și distribuție: 52 de agenții în 52 de țări. La Plopeni va avea loc un transfer tehnologic în valoare de 6,5 milioane de euro. Vom crea peste 150 de locuri de muncă doar în Plopeni, pentru început se vor face 50 de noi angajări. Pe orizontala industriei vom implica mai multe companii românești și mă refer aici și la Societatea IOR SA, aflată tot în portofoliul Ministerului Economiei. Pe fiecare armă produsă în parteneriat cu Beretta la Plopeni putem să montăm o lunetă sau un dispozitiv de ochire produs la IOR, ceea ce înseamnă mai multă valoare adăugată și un impact economic semnificativ. În termeni de producție, ne așteptăm la 20.000 de bucăți pe an pentru arma de asalt de calibru 5,56 NATO".




Niculae Bădălău a mai arătat că arma ARX 160 a participat la toate procedurile de achziții sau testare din foarte multe țări, precum Italia, SUA, Franța, Polonia, Albania, Noua Zeelandă, Argentina, Finlanda, India, Pakistan, Egipt, Chile, Mexic, Qatar, Bahrein, Kuweit. "În majoritatea țărilor în care a fost testată, arma s-a clasat pe podium, iar forțe de ordine și armate importante au decis să o achiziționeze și să-și doteze luptătorii cu ea. Este o armă bună, în care noi avem foarte multă încredere. Este și un produs economic foarte bun, despre care avem încredere că se va vinde, pentru că știm că este căutat", a conchis Ministrul Economiei.




La rândul său, Franco Gussalli Beretta a declarat: "Începerea lucrărilor va fi graduală, iar Beretta va ajuta Romarm să fabrice componentele. Între timp, îi va ajuta să finalizeze armele. Pentru noi este important ca proiect pe termen mediu și lung, așa că e important să stabilim un proiect cu o țară cum este România (…) Noi avem nevoie de clienți și Romarm are nevoie de un partener".




Sursa foto: MINISTERUL ECONOMIEI

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677