Vânătorii de munte din Predeal, din deșertul afgan în masivul Bucegi

22 Jan 2021 19:59
În aceste zile, instructorii Centrului Montan de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Sinaia se pregătesc, alături de efective din cadrul Batalionului 21 Vânători de Munte “Leonard Mochiulschi” Predeal, în cadrul unui exercițiu de urgențe civile denumit "Acțiunea echipei de intervenție pentru salvarea unor persoane surprinse în avalanșă", în Șaua Diham.
Vânătorii de munte, după o misiune de 6 luni în teatrul de operații din Afganistan, s-au reîntors pe culmile dominante din masivul Bucegi.
Potrivit locotenentului Paul Neculoiu, comandantul Companiei 1 Vânători de Munte „principalele teme abordate în cadrul taberei sunt instrucția schiului, instrucția tactică și supraviețuirea în condiții de izolare. De asemenea, un vânător de munte are nevoie de o condiție fizică foarte bună, pentru a se descurca în orice situație pe schiuri. Astfel, în fiecare dimineață, executăm exerciții de înviorare. După aceste exerciții mergem la instrucția schiului, unde avem instructori pregătiți, care se concentrează pe fiecare militar în parte, ajutându-i să învețe și să-și dezvolte deprinderile specifice schiului aplicativ militar. În cadrul instrucției tactice am executat ambuscade și raiduri pe schiuri, iar supraviețuirea în teren muntos a constat în realizarea de adăposturi, procurarea apei din zăpadă și bineînțeles amenajarea diferitelor tipuri de focuri, care ne ajută să preparăm hrana, după ce o procurăm”.
La finalul taberei toți militarii trebuie să fie în măsură să se deplaseze pe schiuri cu tot echipamentul din dotare, în orice condiții de teren, pe distanțe foarte lungi, cu diferențe de nivel și la temperaturi scăzute.
Pe timpul desfășurării taberei a avut loc și un exercițiu în comun cu instructorii Centrului de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia. Exercițiul a avut ca scop activarea echipelor de căutare-salvare pentru salvarea persoanelor surprinse în avalanșă.
Sursă foto Brigada 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa"

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Liceele militare sunt singurele care formeaza mari oameni si caractere. Armata Romaniei are viitorul asigurat. Sunt mandru de voi.
Serios purtam masca Si voi aveti brasovu in scenariu rosu si tot lasati sa vina lumea la partie in hoteluri unde nu se respecta nimic pe week ..mic dejun peste 150 pax la 9 30 la hotel orizont predeal ..ce covid ce distantare .. Asa ca mai lasati ne cu sars cov ...inchideti selectiv dar lasati libera circulatie in zone rosii si hoteluri cu restaurant mall deschise ca acolo nu e covid ...
De 30 de ani, toți politicienii care s-au perindat prin funcția de ministru al transporturilor nu au mișcat un deget pentru această zonă. Suntem sufocați la propriu,mai ales in Bușteni, este infernal de circulat pe DN, chiar și în afară de weekend-uri. Le-aș da tuturor ticăloșilor de miniștri - domiciliu forțat în Bușteni.😡. Nu mai cred în promisiuni.
Va rog frumos. Este program Sâmbătă in un centru ptr.plata taxei si impozite?
in perioada 04.02.2021-07.02.2021 functioneaza patinoarul din sinaia?
Curs valutar
EUR Euro 4.8831 0.0047
USD Dolarul SUA 4.0924 0.0421
GBP Lira sterlina 5.6478 0.0041
CHF Francul elvetian 4.4065 0.0185
XAU Gramul de aur 223.0612 -0.1437