Vânătorii de munte din Predeal, din deșertul afgan în masivul Bucegi

22 Jan 2021 19:59
În aceste zile, instructorii Centrului Montan de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Sinaia se pregătesc, alături de efective din cadrul Batalionului 21 Vânători de Munte "Leonard Mochiulschi" Predeal, în cadrul unui exercițiu de urgențe civile denumit "Acțiunea echipei de intervenție pentru salvarea unor persoane surprinse în avalanșă", în Șaua Diham.
Vânătorii de munte, după o misiune de 6 luni în teatrul de operații din Afganistan, s-au reîntors pe culmile dominante din masivul Bucegi.
Potrivit locotenentului Paul Neculoiu, comandantul Companiei 1 Vânători de Munte "principalele teme abordate în cadrul taberei sunt instrucția schiului, instrucția tactică și supraviețuirea în condiții de izolare. De asemenea, un vânător de munte are nevoie de o condiție fizică foarte bună, pentru a se descurca în orice situație pe schiuri. Astfel, în fiecare dimineață, executăm exerciții de înviorare. După aceste exerciții mergem la instrucția schiului, unde avem instructori pregătiți, care se concentrează pe fiecare militar în parte, ajutându-i să învețe și să-și dezvolte deprinderile specifice schiului aplicativ militar. În cadrul instrucției tactice am executat ambuscade și raiduri pe schiuri, iar supraviețuirea în teren muntos a constat în realizarea de adăposturi, procurarea apei din zăpadă și bineînțeles amenajarea diferitelor tipuri de focuri, care ne ajută să preparăm hrana, după ce o procurăm".
La finalul taberei toți militarii trebuie să fie în măsură să se deplaseze pe schiuri cu tot echipamentul din dotare, în orice condiții de teren, pe distanțe foarte lungi, cu diferențe de nivel și la temperaturi scăzute.
Pe timpul desfășurării taberei a avut loc și un exercițiu în comun cu instructorii Centrului de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia. Exercițiul a avut ca scop activarea echipelor de căutare-salvare pentru salvarea persoanelor surprinse în avalanșă.
Sursă foto Brigada 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa"

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677