Vezi ce au făcut polițiștii locali din Ploiești săptămâna aceasta!

15 Sep 2017 12:57
Vezi ce au făcut polițiștii locali din Ploiești săptămâna aceasta!
Poliția Locală Ploiești a acționat în perioada 11 – 14 septembrie 2017 pentru descurajarea și prevenirea comiterii de fapte antisociale pe raza municipiului. De asemenea, a efectuat controale specifice de depistare și sancționare a conducătorilor de autovehicule care nu respectă prevederile art. 111 și 142 din O.U.G. nr. 195/2002 referitoare la circulația pe drumurile publice, ce reglementează oprirea și staționarea interzisă, dar și accesul pe interzis. Astfel, în urma activităților întreprinse de polițiștii locali, au fost aplicate 177 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de 38.820 lei.
Începând cu data de 11 septembrie a.c., polițiștii locali au fost prezenți în zona a 8 unități de învățământ preuniversitar, în baza planului de măsuri stabilit la nivel de municipiu cu celelalte forțe de ordine și liniște publică, pentru asigurarea unui climat de normalitate și siguranță civică în perimetrul școlilor repartizate. Totodată, polițiștii locali cu atribuții pe linie rutieră au asigurat fluidizarea traficului rutier și pietonal pe drumurile publice, în zonele adiacente unităților de învățământ repartizate, în apropierea trecerilor de pietoni, pentru a împiedica producerea de blocaje.
Faptele sancționate au constat în tulburarea liniștii și ordinii publice prin muzică ascultată cu volumul ridicat, dar și consum de alcool pe domeniul public, în zone circulate precum străzile Gh. Gr. Cantacuzino, Arinului, Mihai Eminescu, Colinei, Cuza Vodă, Republicii, Mihai Bravu și Gang Nord. Au fost sancționați și cei surprinși fumând în spațiile publice interzise prin lege, în parcurile de joacă pentru copii din zona Pieței 9 Mai, străzile Domnișori și Grindului, cu amenzi în valoare de 550 lei.
De asemenea, au mai fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru deținerea de acte de identitate expirate, circulația cu atelaje hipo pe alte trasee decât cele aprobate de municipalitate, lăsarea cailor în libertate, apelarea la mila publică, precum și abandonul deșeurilor menajere în alte locuri decât cele special amenajate. Pentru aruncarea cojilor de semințe pe domeniul public au fost aplicate amenzi în valoare de 500 lei.
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Comercial au verificat un număr de 9 agenți economici, în vederea obținerii avizului pentru stabilirea programului de funcționare. Pentru combaterea și prevenirea comerţului stradal neautorizat, polițiștii locali au monitorizat permanent zonele adiacente piețelor agroalimentare, îndepărtând persoanele care nu respectau amplasamentele stabilite de municipalitate pentru desfășurarea activităților comerciale
Serviciul Disciplină în Construcții a verificat respectarea termenelor de efectuare a lucrărilor de intervenție la rețelele edilitare și de aducere a terenului la starea inițială, precum și legalitatea montării unor stâlpișori pe domeniul public.
Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au efectuat verificări în teren pentru depistarea persoanelor ce depozitează deșeuri de orice natură în afara recipienților de colectare, aceștia monitorizând platformele gospodărești din Cartierele Vest și Mihai Bravu. Au efectuat verificări și în cazul unui apartament de pe strada Cosminele, pentru ca proprietarul acestuia să fie determinat să-și salubrizeze locuița, care reprezenta un focar de infecție pentru vecini.
Polițiștii locali cu atribuții în domeniul evidenței persoanelor au verificat deținerea și actualizarea cărților de imobil, prezența documentelor de informare a locatarilor la parterul imobilelor în cazul unui număr de 26 asociații de proprietari, instruind reprezentanții acestora pentru remedierea neregulilor depistate.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Curs valutar
EUR Euro 4.8735 -0.0003
USD Dolarul SUA 4.0875 -0.0047
GBP Lira sterlina 5.4471 -0.0150
CHF Francul elvetian 4.5081 0.0039
XAU Gramul de aur 237.6576 -1.0895