Vezi ce au făcut polițiștii locali din Ploiești săptămâna aceasta!

15 Sep 2017 12:57
Vezi ce au făcut polițiștii locali din Ploiești săptămâna aceasta!
Poliția Locală Ploiești a acționat în perioada 11 " 14 septembrie 2017 pentru descurajarea și prevenirea comiterii de fapte antisociale pe raza municipiului. De asemenea, a efectuat controale specifice de depistare și sancționare a conducătorilor de autovehicule care nu respectă prevederile art. 111 și 142 din O.U.G. nr. 195/2002 referitoare la circulația pe drumurile publice, ce reglementează oprirea și staționarea interzisă, dar și accesul pe interzis. Astfel, în urma activităților întreprinse de polițiștii locali, au fost aplicate 177 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de 38.820 lei.
Începând cu data de 11 septembrie a.c., polițiștii locali au fost prezenți în zona a 8 unități de învățământ preuniversitar, în baza planului de măsuri stabilit la nivel de municipiu cu celelalte forțe de ordine și liniște publică, pentru asigurarea unui climat de normalitate și siguranță civică în perimetrul școlilor repartizate. Totodată, polițiștii locali cu atribuții pe linie rutieră au asigurat fluidizarea traficului rutier și pietonal pe drumurile publice, în zonele adiacente unităților de învățământ repartizate, în apropierea trecerilor de pietoni, pentru a împiedica producerea de blocaje.
Faptele sancționate au constat în tulburarea liniștii și ordinii publice prin muzică ascultată cu volumul ridicat, dar și consum de alcool pe domeniul public, în zone circulate precum străzile Gh. Gr. Cantacuzino, Arinului, Mihai Eminescu, Colinei, Cuza Vodă, Republicii, Mihai Bravu și Gang Nord. Au fost sancționați și cei surprinși fumând în spațiile publice interzise prin lege, în parcurile de joacă pentru copii din zona Pieței 9 Mai, străzile Domnișori și Grindului, cu amenzi în valoare de 550 lei.
De asemenea, au mai fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru deținerea de acte de identitate expirate, circulația cu atelaje hipo pe alte trasee decât cele aprobate de municipalitate, lăsarea cailor în libertate, apelarea la mila publică, precum și abandonul deșeurilor menajere în alte locuri decât cele special amenajate. Pentru aruncarea cojilor de semințe pe domeniul public au fost aplicate amenzi în valoare de 500 lei.
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Comercial au verificat un număr de 9 agenți economici, în vederea obținerii avizului pentru stabilirea programului de funcționare. Pentru combaterea și prevenirea comerțului stradal neautorizat, polițiștii locali au monitorizat permanent zonele adiacente piețelor agroalimentare, îndepărtând persoanele care nu respectau amplasamentele stabilite de municipalitate pentru desfășurarea activităților comerciale
Serviciul Disciplină în Construcții a verificat respectarea termenelor de efectuare a lucrărilor de intervenție la rețelele edilitare și de aducere a terenului la starea inițială, precum și legalitatea montării unor stâlpișori pe domeniul public.
Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au efectuat verificări în teren pentru depistarea persoanelor ce depozitează deșeuri de orice natură în afara recipienților de colectare, aceștia monitorizând platformele gospodărești din Cartierele Vest și Mihai Bravu. Au efectuat verificări și în cazul unui apartament de pe strada Cosminele, pentru ca proprietarul acestuia să fie determinat să-și salubrizeze locuița, care reprezenta un focar de infecție pentru vecini.
Polițiștii locali cu atribuții în domeniul evidenței persoanelor au verificat deținerea și actualizarea cărților de imobil, prezența documentelor de informare a locatarilor la parterul imobilelor în cazul unui număr de 26 asociații de proprietari, instruind reprezentanții acestora pentru remedierea neregulilor depistate.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sa traiti domnule colonel! Cred ca in tinerete am fost vecini in carteirul Nord bl. 27 B Felicitari ptr. cariera! toate bune Dan Colibasi
E o gura de oxigen pentru ITC care daca merge asa ,merge spre faliment,asa primeste subventie de la primaria ,unde pensionarii au cotizat prin taxe si impozite o viata.Daca PSD reuseste asa ceva ,e posibil sa urmeze si o mare manifestatie de protest pentru caderea guvernului antiroman
TAIATI-LE PADURILE, CA O SA VINA PESTE NOI IN CASA!!!
super super
Nu cred ca un parastas poate fi inclus la o masa festiva: as intreba eu : cum mai poate fi rrspectata durerea unei fa.ilii care abea probabil s-a condus un membru drag pe ultimul drum : ca doar nu se punea problema de veselie si cine stie ce zgomote si domnii politisti au mers la vanat de amenzi: oare familia aia nu chieltuise destul cu necazul lor?? Roata se invarte domnilor!! Paste fericit!??
Curs valutar
EUR Euro 4.9242 -0.0017
USD Dolarul SUA 4.1233 -0.0026
GBP Lira sterlina 5.7569 -0.0030
CHF Francul elvetian 4.4890 -0.0040
XAU Gramul de aur 236.1626 -0.2731