Vezi ce personalități au participat la deschiderea Cursurilor de Vară ale Universităţii Populare ,,Nicolae Iorga” de la Vălenii de Munte (GALERIE FOTO)

13 Aug 2017 18:06
Duminică, 13 august 2017, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Andrei Toader şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova Ludmila Sfîrloagă au participat la deschiderea oficială a Cursurilor de Vară ale Universităţii Populare ,,Nicolae Iorga” de la Vălenii de Munte, eveniment aflat la cea de a 64 ediţie. În acest an se vor desfășura conferințe şi activităţi dedicate Primului Război Mondial – Războiului pentru Întregirea României, operaţiunilor militare de la Mărăşeşti, Mărăşti şi Oituz precum şi Centenarului creării Statului Național Român, fiind prezenţi şi cursanţi din Basarabia. La deschiderea cursurilor Universităţii Populare au luat parte membri ai Academiei Române, istorici, oameni de cultură, autorităţi locale şi judeţene, precum şi oaspeti din Republica Moldova. Despre importanţa evenimentului în promovarea culturii și identității naționale, despre personalitatea marelui savant Nicolae Iorga precum și despre istoria Universității Populare ,,Nicolae Iorga” au susținut alocuțiuni Bogdan Toader - preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Teodor Meleșcanu - ministrul de externe al României, Florin Constantin - primarul orașului Vălenii de Munte, academicianul Răzvan Theodorescu, Mihai Gribincea - ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova, Mircea Cosma - președintele Societății Cultural Istorice ,,Mihai Viteazul”, profesor dr. Adrian Nastase, Emil Drăgănescu – subprefectul Județului Prahova și Virgil Nițulescu - consilier în cadrul Ministrului Culturii și Identității Naționale. Totodată, au avut loc depuneri de flori la monumentul istoricului, situat în centrul oraşului Vălenii de Munte. Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader a evidenţiat tradiția acestor manifestări culturale de la Vălenii de Munte, evocand geniul marelui istoric Nicolae Iorga, cel care prin activitatea sa prodigioasă a lăsat românilor o operă inegalabilă. Au mai participat la eveniment Fabioara Ionescu – admnistratorul public al județului, senatori și deputați de Prahova precum și primari din județ și Republica Moldova.
Evenimentul desfăşurat la Vălenii de Munte este un reper al culturii naţionale şi internaţionale, fiind organizat de Ministerul Culturii și Identității Nationale, prin Direcţia Judeţeană pentru Cultură Prahova, împreună cu Primăria Oraşului Vălenii de Munte şi Consiliul Judeţean Prahova.

Sursa foto: CJ Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
REGRETE ETERNE DL PROFEOSR GABOR SORIN
La munca cand naiba va duceti ?? Ca doar pe dn1 stati non stop Poluati zona rau ..cica covid
De ce nu mai functioneaza telecabina Busteni-Babele pentru publicul larg? 1) Pe data de 31 decembrie 2020 la ora 8:45 telecabina nu functiona si soferii de trasee cu masini 4X4 mi-au comunicat ca nu circula din cauza vantului. Am urcat pe Jepii Mici si am ajuns pana pe creasta. In jurul pranzului o telecabina a urcat sus la Babele. Pe creasta adia vantul din cand in cand...nu batea tare. Deci a fost un pretext "motivul" de vant puternic, avand in vedere ca am testat singura si o telecabina a urcat. 2) Pe 31 seara si pe data de 1 ianuarie toats ziua am sunat de mai multe ori la numerele de telefon afisate (atat cel de fix unde nu raspundea nimeni, cat si cel de mobil care era inchis). 3) Pe 2 ianuarie la 15:35 o telecabina cu cateva persoane (printre care si un copil cu geaca roz si caciula alba) a urcat pana la Babele. Telecabina teoretic iar nu circula din cauza vantului. In dimineata zilei de 2 ianuarie o prietena de-a mea incercat sa vorbeasca cu 2 persoane de la telecabina, li s-a adresat, dar persoanele respective au intors capul...si la telefon in continuare nu raspundea nimeni. De ce nu mai circula telecabina pentru publicul larg si nici nu raspunde nimeni la telefon sau fata in fata cand ii intrebi? Mentionez ca am poze si filmulete.
Lacrimi,lacrimi ! Odihna vesnica ! Respect pentru tot ! Un DOMN,un OM, un PROFESIONIST cu o modestie si o blandete cum rar mai intalnesti !! Drum lin catre stele DOMNULE DOCTOR !!
SARBATORI FERICITE ! DORESC SA PARTICIP CA ASISTENT MEDICAL SI SA SUSTIN SISTEMUL MEDICAL IN EFORTUL DEPUS PENTRU SANATATEA POPULATIEI
Curs valutar
EUR Euro 4.8737 0.0009
USD Dolarul SUA 4.0172 0.0114
GBP Lira sterlina 5.4853 0.0155
CHF Francul elvetian 4.5274 0.0174
XAU Gramul de aur 239.4568 2.5767