Vezi ce personalități au participat la deschiderea Cursurilor de Vară ale Universităţii Populare ,,Nicolae Iorga” de la Vălenii de Munte (GALERIE FOTO)

13 Aug 2017 18:06
Duminică, 13 august 2017, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Andrei Toader şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova Ludmila Sfîrloagă au participat la deschiderea oficială a Cursurilor de Vară ale Universităţii Populare ,,Nicolae Iorga” de la Vălenii de Munte, eveniment aflat la cea de a 64 ediţie. În acest an se vor desfășura conferințe şi activităţi dedicate Primului Război Mondial – Războiului pentru Întregirea României, operaţiunilor militare de la Mărăşeşti, Mărăşti şi Oituz precum şi Centenarului creării Statului Național Român, fiind prezenţi şi cursanţi din Basarabia. La deschiderea cursurilor Universităţii Populare au luat parte membri ai Academiei Române, istorici, oameni de cultură, autorităţi locale şi judeţene, precum şi oaspeti din Republica Moldova. Despre importanţa evenimentului în promovarea culturii și identității naționale, despre personalitatea marelui savant Nicolae Iorga precum și despre istoria Universității Populare ,,Nicolae Iorga” au susținut alocuțiuni Bogdan Toader - preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Teodor Meleșcanu - ministrul de externe al României, Florin Constantin - primarul orașului Vălenii de Munte, academicianul Răzvan Theodorescu, Mihai Gribincea - ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova, Mircea Cosma - președintele Societății Cultural Istorice ,,Mihai Viteazul”, profesor dr. Adrian Nastase, Emil Drăgănescu – subprefectul Județului Prahova și Virgil Nițulescu - consilier în cadrul Ministrului Culturii și Identității Naționale. Totodată, au avut loc depuneri de flori la monumentul istoricului, situat în centrul oraşului Vălenii de Munte. Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader a evidenţiat tradiția acestor manifestări culturale de la Vălenii de Munte, evocand geniul marelui istoric Nicolae Iorga, cel care prin activitatea sa prodigioasă a lăsat românilor o operă inegalabilă. Au mai participat la eveniment Fabioara Ionescu – admnistratorul public al județului, senatori și deputați de Prahova precum și primari din județ și Republica Moldova.
Evenimentul desfăşurat la Vălenii de Munte este un reper al culturii naţionale şi internaţionale, fiind organizat de Ministerul Culturii și Identității Nationale, prin Direcţia Judeţeană pentru Cultură Prahova, împreună cu Primăria Oraşului Vălenii de Munte şi Consiliul Judeţean Prahova.

Sursa foto: CJ Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0000
USD Dolarul SUA 4.1145 0.0000
GBP Lira sterlina 5.3849 0.0000
CHF Francul elvetian 4.5485 0.0000
XAU Gramul de aur 252.5738 0.0000