Vezi ce personalități au participat la deschiderea Cursurilor de Vară ale Universității Populare ,,Nicolae Iorga" de la Vălenii de Munte (GALERIE FOTO)

13 Aug 2017 18:06
Duminică, 13 august 2017, președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Andrei Toader și vicepreședintele Consiliului Județean Prahova Ludmila Sfîrloagă au participat la deschiderea oficială a Cursurilor de Vară ale Universității Populare ,,Nicolae Iorga" de la Vălenii de Munte, eveniment aflat la cea de a 64 ediție. În acest an se vor desfășura conferințe și activități dedicate Primului Război Mondial " Războiului pentru Întregirea României, operațiunilor militare de la Mărășești, Mărăști și Oituz precum și Centenarului creării Statului Național Român, fiind prezenți și cursanți din Basarabia. La deschiderea cursurilor Universității Populare au luat parte membri ai Academiei Române, istorici, oameni de cultură, autorități locale și județene, precum și oaspeti din Republica Moldova. Despre importanța evenimentului în promovarea culturii și identității naționale, despre personalitatea marelui savant Nicolae Iorga precum și despre istoria Universității Populare ,,Nicolae Iorga" au susținut alocuțiuni Bogdan Toader - președintele Consiliului Județean Prahova, Teodor Meleșcanu - ministrul de externe al României, Florin Constantin - primarul orașului Vălenii de Munte, academicianul Răzvan Theodorescu, Mihai Gribincea - ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova, Mircea Cosma - președintele Societății Cultural Istorice ,,Mihai Viteazul", profesor dr. Adrian Nastase, Emil Drăgănescu " subprefectul Județului Prahova și Virgil Nițulescu - consilier în cadrul Ministrului Culturii și Identității Naționale. Totodată, au avut loc depuneri de flori la monumentul istoricului, situat în centrul orașului Vălenii de Munte. Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader a evidențiat tradiția acestor manifestări culturale de la Vălenii de Munte, evocand geniul marelui istoric Nicolae Iorga, cel care prin activitatea sa prodigioasă a lăsat românilor o operă inegalabilă. Au mai participat la eveniment Fabioara Ionescu " admnistratorul public al județului, senatori și deputați de Prahova precum și primari din județ și Republica Moldova.
Evenimentul desfășurat la Vălenii de Munte este un reper al culturii naționale și internaționale, fiind organizat de Ministerul Culturii și Identității Nationale, prin Direcția Județeană pentru Cultură Prahova, împreună cu Primăria Orașului Vălenii de Munte și Consiliul Județean Prahova.

Sursa foto: CJ Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677