Vezi cum s-a rezolvat problema furnizarii de agent termic și apă caldă pentru ploieșteni. Ce spun partile implicate!

26 Apr 2019 09:44
Vezi cum s-a rezolvat problema furnizarii de agent termic și apă caldă pentru ploieșteni. Ce spun partile implicate!
Intr-o postare pe facebook, primarul Ploiestiului, Adrian Dobre, a anuntat ieri ca: “S-a rezolvat, în sfârşit, problema termiei. Aşa cum mi-am luat angajament, nu se va opri apa caldă şi nici căldura de la 1 Mai. Drobul de sare al celor de la PSD – ALDE n-a căzut. Mai mult, preţul gigacaloriei va fi subvenţionat din Bugetul local, astfel încât facturile nu vor creşte pentru ploieşteni. Urmează să mă întâlnesc, alături de preşedintele CJ, Bogdan Toader, cu reprezentanţii Veolia, pentru a semna actul adiţional la contract.”

Totodata si presedintele Consiliului Judetean Prahova, Bogdan Toader, a anuntat ieri ca: “Consiliul Județean Prahova va subvenționa prețul gigacaloriei pentru ploieșteni!

Lucrurile au fost foarte clare, încă de la început. Ca reprezentant al Consiliului Județean Prahova, am arătat locuitorilor municipiului Ploiești că este imposibilă menținerea tarifului actual al gigacaloriei și, de fiecare dată, am demonstrat că Adrian Dobre minte pentru a-și atrage “simpatia” ploieștenilor.

Ne aflăm acum în situația pe care am prezentat-o de fiecare dată, corect, ploieștenilor: prețul crește. Cu toate acestea, la Ploiești va rămâne cel mai mic tarif de producere a energiei termice din țară.

Conform angajamentului asumat față de ploieșteni, Consiliul Județean Prahova va asigura fondurile necesare pentru subvenționarea prețului plătit de populație.

Zece milioane de lei anual vor merge către bugetul Primăriei Ploiești, din bugetul județean, astfel încât să îi ajutăm pe ploieștenii racordați la sistemul centralizat de energie termică.

Astăzi, s-au depășit toate orgoliile politice și disputele artificial create de primarul Adrian Dobre, reprezentanții tuturor partidelor din Consiliul Local Ploiești și din Consiliul Județean Prahova votând pentru ca ploieștenii să nu rămână fără apă caldă și căldură.

Dezinformarea cetățeanului și denaturarea adevărului la care a apelat, în discursul public, primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, au ajuns, în cele din urmă, să se întoarcă împotriva sa, în privința prelungirii contractului cu Veolia Energie, de care depinde confortul ploieștenilor.

S-a ajuns la finalul acestei proceduri privind contractul încheiat între Veolia Energie, Primăria Ploiești și Consiliul Județean Prahova. Un final care arată că Adrian Dobre a mințit cu bună știință atunci când susținea că “nu vrea un tarif care să înceapă cu cifra 2”, așa cum, populist, a înfierat majorarea tarifului la 237 de lei pe gigacalorie, la începutul acestui an, în ciuda prevederilor referitoare la subvenționarea prețului final pe care îl va plăti populația”

Iata si omunicatul de presa emis de Veolia Energie Prahova: “Veolia Energie Prahova continuă furnizarea de agent termic și apă caldă pentru ploieșteni și după data de 2 mai, pentru încă 3 ani, ca urmare a finalizării acordului de prelungire a contractului de concesiune cu Consiliul Local și Consiliul Județean.

De 15 ani compania Veolia Energie Prahova furnizează servicii de calitate pentru aproximativ 60% din locuitorii orașului. Prelungirea contractului de concesiune dintre Veolia Energie Prahova – Municipiul Ploiești și Județul Prahova, oferă ploieștenilor stabilitate și încredere că se pot baza pe un furnizor care cunoaște sistemul de termie și lucrează dedicat pentru susținerea și întreținerea lui de foarte mult timp. În același timp compania este încrezătoare în viitor și va continua proiectele de modernizare, asigurând agent termic și apă caldă și după data de 2 mai, în condiții de echilibru contractual. Pentru a veni în beneficiul ploieștenilor, compania a renunțat la despăgubirile solicitate pentru investițiile suplimentare realizate dar și la cele legate de costurile de CO2.

Veolia Energie Prahova va continua investițiile tehnologice și livrarea serviciului cu același profesionalism, responsabilitate și transparență în comunicare cum a obișnuit. Prioritățile pentru anii următori sunt investirea a peste 17 milioane de lei în sistem. Suplimentar, partenerii contractuali vor investi atât în centrala de producție de la Brazi, cât și în rețeaua de distribuție a energiei termice și se vor face eforturi comune pentru accesarea de fonduri pentru modernizări suplimentare.

Pentru menținerea echilibrului contractual Municipiul Ploiești are obligația de a aproba ajustările de tarif în maxim 30 de zile de la solicitarea VEP, avizată de către ANRE și de a realiza investițiile asumate.”

Sursa foto cu caracter ilustrativ: adevarul.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
SI....ce sa intimplat timp de doi ani ?
BUNA ZIUA EU AM DEPUS LA COSULATULROMANIEI DIN LISABONA CERTIFICATUL DE NASTERE VECHI,PT.A OBTINE ALTUL NOU,DAR A TRECUT AUN AN DE ZILE SI INCA CERTIFICATUL NOU NU A FOST ELIBERAT DI JUDETUL PLOIESTI -PRAHOVA UNDE MAM NASCUT.DE LA AMBASADA ROMANIEI MIA SA SPUS CA NU ASOSIT NIMIC.VA ROG FRUMOS SA-MI SPUNETI CE AM DE FACUT SI DE CE CERTIFICATUL MEU DE NASTERE NU A FOST TRIMIS MULTUMESC.
Chiar suntem disperati ca sa pot merge la munca trebuie sa pun pungi de plastic peste incaltaminte.Gunoiul nu ne-a fost ridicat de doua saptamani.Cand e timpul bun nu vin la lucru cand ploua vin si nu au ce face.
Mare OM
Acolo trebuia făcut un pod, nu mai existau astfel de situații....
Curs valutar
EUR Euro 4.7274 0.0058
USD Dolarul SUA 4.2656 0.0418
GBP Lira sterlina 5.1830 0.0797
CHF Francul elvetian 4.3506 0.0151
XAU Gramul de aur 207.0308 3.2134