Vezi cum s-a rezolvat problema furnizarii de agent termic și apă caldă pentru ploieșteni. Ce spun partile implicate!

26 Apr 2019 09:44
Vezi cum s-a rezolvat problema furnizarii de agent termic și apă caldă pentru ploieșteni. Ce spun partile implicate!
Intr-o postare pe facebook, primarul Ploiestiului, Adrian Dobre, a anuntat ieri ca: "S-a rezolvat, în sfârșit, problema termiei. Așa cum mi-am luat angajament, nu se va opri apa caldă și nici căldura de la 1 Mai. Drobul de sare al celor de la PSD " ALDE n-a căzut. Mai mult, prețul gigacaloriei va fi subvenționat din Bugetul local, astfel încât facturile nu vor crește pentru ploieșteni. Urmează să mă întâlnesc, alături de președintele CJ, Bogdan Toader, cu reprezentanții Veolia, pentru a semna actul adițional la contract."

Totodata si presedintele Consiliului Judetean Prahova, Bogdan Toader, a anuntat ieri ca: "Consiliul Județean Prahova va subvenționa prețul gigacaloriei pentru ploieșteni!

Lucrurile au fost foarte clare, încă de la început. Ca reprezentant al Consiliului Județean Prahova, am arătat locuitorilor municipiului Ploiești că este imposibilă menținerea tarifului actual al gigacaloriei și, de fiecare dată, am demonstrat că Adrian Dobre minte pentru a-și atrage "simpatia" ploieștenilor.

Ne aflăm acum în situația pe care am prezentat-o de fiecare dată, corect, ploieștenilor: prețul crește. Cu toate acestea, la Ploiești va rămâne cel mai mic tarif de producere a energiei termice din țară.

Conform angajamentului asumat față de ploieșteni, Consiliul Județean Prahova va asigura fondurile necesare pentru subvenționarea prețului plătit de populație.

Zece milioane de lei anual vor merge către bugetul Primăriei Ploiești, din bugetul județean, astfel încât să îi ajutăm pe ploieștenii racordați la sistemul centralizat de energie termică.

Astăzi, s-au depășit toate orgoliile politice și disputele artificial create de primarul Adrian Dobre, reprezentanții tuturor partidelor din Consiliul Local Ploiești și din Consiliul Județean Prahova votând pentru ca ploieștenii să nu rămână fără apă caldă și căldură.

Dezinformarea cetățeanului și denaturarea adevărului la care a apelat, în discursul public, primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, au ajuns, în cele din urmă, să se întoarcă împotriva sa, în privința prelungirii contractului cu Veolia Energie, de care depinde confortul ploieștenilor.

S-a ajuns la finalul acestei proceduri privind contractul încheiat între Veolia Energie, Primăria Ploiești și Consiliul Județean Prahova. Un final care arată că Adrian Dobre a mințit cu bună știință atunci când susținea că "nu vrea un tarif care să înceapă cu cifra 2", așa cum, populist, a înfierat majorarea tarifului la 237 de lei pe gigacalorie, la începutul acestui an, în ciuda prevederilor referitoare la subvenționarea prețului final pe care îl va plăti populația"

Iata si omunicatul de presa emis de Veolia Energie Prahova: "Veolia Energie Prahova continuă furnizarea de agent termic și apă caldă pentru ploieșteni și după data de 2 mai, pentru încă 3 ani, ca urmare a finalizării acordului de prelungire a contractului de concesiune cu Consiliul Local și Consiliul Județean.

De 15 ani compania Veolia Energie Prahova furnizează servicii de calitate pentru aproximativ 60% din locuitorii orașului. Prelungirea contractului de concesiune dintre Veolia Energie Prahova " Municipiul Ploiești și Județul Prahova, oferă ploieștenilor stabilitate și încredere că se pot baza pe un furnizor care cunoaște sistemul de termie și lucrează dedicat pentru susținerea și întreținerea lui de foarte mult timp. În același timp compania este încrezătoare în viitor și va continua proiectele de modernizare, asigurând agent termic și apă caldă și după data de 2 mai, în condiții de echilibru contractual. Pentru a veni în beneficiul ploieștenilor, compania a renunțat la despăgubirile solicitate pentru investițiile suplimentare realizate dar și la cele legate de costurile de CO2.

Veolia Energie Prahova va continua investițiile tehnologice și livrarea serviciului cu același profesionalism, responsabilitate și transparență în comunicare cum a obișnuit. Prioritățile pentru anii următori sunt investirea a peste 17 milioane de lei în sistem. Suplimentar, partenerii contractuali vor investi atât în centrala de producție de la Brazi, cât și în rețeaua de distribuție a energiei termice și se vor face eforturi comune pentru accesarea de fonduri pentru modernizări suplimentare.

Pentru menținerea echilibrului contractual Municipiul Ploiești are obligația de a aproba ajustările de tarif în maxim 30 de zile de la solicitarea VEP, avizată de către ANRE și de a realiza investițiile asumate."

Sursa foto cu caracter ilustrativ: adevarul.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677