Vezi cum s-a rezolvat problema furnizarii de agent termic și apă caldă pentru ploieșteni. Ce spun partile implicate!

26 Apr 2019 09:44
Vezi cum s-a rezolvat problema furnizarii de agent termic și apă caldă pentru ploieșteni. Ce spun partile implicate!
Intr-o postare pe facebook, primarul Ploiestiului, Adrian Dobre, a anuntat ieri ca: “S-a rezolvat, în sfârşit, problema termiei. Aşa cum mi-am luat angajament, nu se va opri apa caldă şi nici căldura de la 1 Mai. Drobul de sare al celor de la PSD – ALDE n-a căzut. Mai mult, preţul gigacaloriei va fi subvenţionat din Bugetul local, astfel încât facturile nu vor creşte pentru ploieşteni. Urmează să mă întâlnesc, alături de preşedintele CJ, Bogdan Toader, cu reprezentanţii Veolia, pentru a semna actul adiţional la contract.”

Totodata si presedintele Consiliului Judetean Prahova, Bogdan Toader, a anuntat ieri ca: “Consiliul Județean Prahova va subvenționa prețul gigacaloriei pentru ploieșteni!

Lucrurile au fost foarte clare, încă de la început. Ca reprezentant al Consiliului Județean Prahova, am arătat locuitorilor municipiului Ploiești că este imposibilă menținerea tarifului actual al gigacaloriei și, de fiecare dată, am demonstrat că Adrian Dobre minte pentru a-și atrage “simpatia” ploieștenilor.

Ne aflăm acum în situația pe care am prezentat-o de fiecare dată, corect, ploieștenilor: prețul crește. Cu toate acestea, la Ploiești va rămâne cel mai mic tarif de producere a energiei termice din țară.

Conform angajamentului asumat față de ploieșteni, Consiliul Județean Prahova va asigura fondurile necesare pentru subvenționarea prețului plătit de populație.

Zece milioane de lei anual vor merge către bugetul Primăriei Ploiești, din bugetul județean, astfel încât să îi ajutăm pe ploieștenii racordați la sistemul centralizat de energie termică.

Astăzi, s-au depășit toate orgoliile politice și disputele artificial create de primarul Adrian Dobre, reprezentanții tuturor partidelor din Consiliul Local Ploiești și din Consiliul Județean Prahova votând pentru ca ploieștenii să nu rămână fără apă caldă și căldură.

Dezinformarea cetățeanului și denaturarea adevărului la care a apelat, în discursul public, primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, au ajuns, în cele din urmă, să se întoarcă împotriva sa, în privința prelungirii contractului cu Veolia Energie, de care depinde confortul ploieștenilor.

S-a ajuns la finalul acestei proceduri privind contractul încheiat între Veolia Energie, Primăria Ploiești și Consiliul Județean Prahova. Un final care arată că Adrian Dobre a mințit cu bună știință atunci când susținea că “nu vrea un tarif care să înceapă cu cifra 2”, așa cum, populist, a înfierat majorarea tarifului la 237 de lei pe gigacalorie, la începutul acestui an, în ciuda prevederilor referitoare la subvenționarea prețului final pe care îl va plăti populația”

Iata si omunicatul de presa emis de Veolia Energie Prahova: “Veolia Energie Prahova continuă furnizarea de agent termic și apă caldă pentru ploieșteni și după data de 2 mai, pentru încă 3 ani, ca urmare a finalizării acordului de prelungire a contractului de concesiune cu Consiliul Local și Consiliul Județean.

De 15 ani compania Veolia Energie Prahova furnizează servicii de calitate pentru aproximativ 60% din locuitorii orașului. Prelungirea contractului de concesiune dintre Veolia Energie Prahova – Municipiul Ploiești și Județul Prahova, oferă ploieștenilor stabilitate și încredere că se pot baza pe un furnizor care cunoaște sistemul de termie și lucrează dedicat pentru susținerea și întreținerea lui de foarte mult timp. În același timp compania este încrezătoare în viitor și va continua proiectele de modernizare, asigurând agent termic și apă caldă și după data de 2 mai, în condiții de echilibru contractual. Pentru a veni în beneficiul ploieștenilor, compania a renunțat la despăgubirile solicitate pentru investițiile suplimentare realizate dar și la cele legate de costurile de CO2.

Veolia Energie Prahova va continua investițiile tehnologice și livrarea serviciului cu același profesionalism, responsabilitate și transparență în comunicare cum a obișnuit. Prioritățile pentru anii următori sunt investirea a peste 17 milioane de lei în sistem. Suplimentar, partenerii contractuali vor investi atât în centrala de producție de la Brazi, cât și în rețeaua de distribuție a energiei termice și se vor face eforturi comune pentru accesarea de fonduri pentru modernizări suplimentare.

Pentru menținerea echilibrului contractual Municipiul Ploiești are obligația de a aproba ajustările de tarif în maxim 30 de zile de la solicitarea VEP, avizată de către ANRE și de a realiza investițiile asumate.”

Sursa foto cu caracter ilustrativ: adevarul.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Asa e cand la mijloc originile sunt nesanatoase.De vina sunt si copilele astea care vor feti frumosi si golani pe deasupra
40 lei adult si 30 lei copil, dar daca printati afisul copilul nu plateste
Pret bilet?
Dacă eram acolo, amândoi și ăla care a dat foc și ăla care a filmat, numai erau în viață. Le băgăm crengi de copac in fund, le puneam benzină, îi legam de copac și le dădeam foc, să ardă în chinuri
La pediatrie ati fost ???? Au avut noroc mare daca nu au trecut si pe acolo.acum 1 an am fost internată la pediatrie cu fetita mea care a fost bonlavioara si am plecat de acolo mai rau de cât am intrat ,pur si simplu nu ii intereseaza nu se uita la tine strigam după asistente ca fetița mea vomitat într-una si o durea burtica veneau după o jumătate de oră și imi spuneau că nu are ca sai faca sa astept ca o sai treaca daca nu-i trece ii face un calmat am stat asa 4 zile in spital cu un copil de 1 an jumate . În a 4 zi l-am sunat pe soț și i-am spus sa vina sa ne ia ca nu se mai poate sta in situatia asta .m-am dus la doamna doctor si i-am spus sami faca ieșirea din spital ca eu plec la alt spital cu copilul ca aici este din ce in ce mai rau iar dansa imi spune " nu inteleg de ce vreti sa plecati ca analizele au ieșit foarte bune " cum puii meu sunt bune daca copilul este foarte rau .si cu o zi in urma imi spunea dna doctor ca trebuie sai facem iar analize ca nu au ieșit deci pana la urma au ieșit sau nu au ieșit, asta este in continuare o dilemă. Am plecat cu copilul la alt spital dintr-o localitate apropiată iau facut analize la copil într-o oră au ieșit analizele foarte proaste medici de la spitalul asta au fost foarte speriați de cum au ieșit analizele mau intrebat ce iau facut la sinaia pentru ca copilul asta este distrus, la sinaia iau băgat doar perfuzii glucoza atat .după două zile fetita mea si-a revenit si am plecat acasa .Asa ca nu mai laudati spitalele din sinaia ca personalul lasa de dorit se uita la tine pur si simplu si iti spun lasa ca o sa treaca
Curs valutar
EUR Euro 4.7601 -0.0024
USD Dolarul SUA 4.2755 0.0117
GBP Lira sterlina 5.4034 0.0010
CHF Francul elvetian 4.2363 0.0152
XAU Gramul de aur 175.4130 0.7614