Video: Angajatii penitenciarelor din Ploiesti si Targsor au iesit in strada

25 Sep 2018 10:23
Aproximativ 50 de angajati ai Penitenciarelor Ploiești și Târgșorul Nou au protestat in aceasta dimineata in fata Penitenciarului Ploiești. Acestia sunt afiliati Sindicatelor Equitas și Solidaritatea.

Potrivit unui comunicat de presa, pe lista de revendicari sunt incluse:

1. conditii de lucru mai bune " ministrul Justitiei a promis acum 1 an standarde privind conditiile de lucru in penitenciare si un plan multianual de investitii, dar nu s-a tinut de cuvant. In schimb, bugetul pentru investitii a fost redus la jumatate.

2. plata orelor suplimentare restante " in continuare sunt peste 1 milion de ore suplimentare restante neplatite. Ministrul Justitiei s-a angajat acum 6 luni la Penitenciarul Vaslui ca acestea vor fi platite si nu s-a tinut de cuvant.

3. stoparea imputernicirilor ilegale " cerem reluarea concursurilor pentru ocuparea functiilor de management superior si incetarea practicii de vasalizare prin imputerniciri, unele deja ilegale prin depasirea limitei de 1 an permisa de lege. Chiar directorul general Marian Dobrica se afla de mai bine de 2 luni in aceasta situatie.

4. eliminarea discriminarilor salariale " cerem aplicarea legii cadru a salarizarii si pentru personalul din sectorul de aparare ordine publica si siguranta nationala incepand cu octombrie 2018.

5. aprobarea Statutului politistului de penitenciare " cerem ministerului Justitiei sa includa si observatiile sindicatelor in proiectele transmise prin fortarea procedurii de avizare la Parlament.

6. incetarea abuzului asupra pensionarilor " cerem eliminarea din legislatie a scamatoriei legislative prin care, incepand cu 15 septembrie 2017, au fost reduse cu peste 30%, prin ordonanta de urgenta, pensiile angajatilor din penitenciare, politistilor si militarilor.

7. plata integrala a orelor suplimentare curente " cerem ministrului Justitiei sa aplice corect prevederea legala obtinuta in Parlament de catre sindicate referitor la plata orelor suplimentare, din ordinul acestuia (OMJ 2721/2018) fiind practic eliminate arbitrar de la plata peste 50% dintre orele suplimentare nerecuperate in termen de 60 de zile.

Angajații din penitenciarele Ploiești și Târgșor soun ca pe pe 3 octombrie vor participa si la mitingul din fata Ministerului Justitiei.


COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677