VIDEO - Cartierul Cezar Petrescu din Bușteni a devenit și cartierul urșilor. Localnicii se tem să mai iasă seara din case

08 Nov 2017 23:22
Înfometați și în căutare de mâncare, urșii coboară din pădure în fiecare noapte în stațiunea Bușteni, la ghenele de gunoaie. Animalele își fac apariția imediat ce se lasă seara. Cei mai mulți merg în cartierul Cezar Petrescu din Bușteni. Speriați, oamenii din zonă sună la 112 pentru a cere ajutor jandarmilor. Numai noaptea trecută aceștia au avut patru intervenții în stațiune. Astfel, în seara zilei de 07.11.2017, Jandarmii Montani din cadru IJJ Prahova au fost solicitați să intervină de trei ori prin SNUAU 112 în stațiunea Bușteni în intervalul 19.20-21.40, după ce un urs a apărut pe DN1, o ursoaică cu doi pui au pătruns în zona cartierului Cezar Petrescu și șapte urși au fost observați în celălalt capăt al străzii Cezar Petrescu.
În primul caz speriat de farurile unei mașini, animalul a intrat pe o stradă laterală şi a fost alungat de patrula de jandarmi în pădure, prin folosirea semnalelor acustice și luminoase. La fel ca și la prima intervenție jandarmii ajunși la fața locului au folosit semnalele acustice și luminoase pentru îndepărtarea urșilor. La ora 23.00 altă ursoaică cu doi pui a fost alungată din curtea unui localnic de pe strada Tei.

Jandarmii le recomandă cetățenilor să apeleze numărul unic de urgență 112 când constată prezența animalelor sălbatice în zona așezărilor umane, deoarece acestea pot reprezenta un pericol.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8746 0.0009
USD Dolarul SUA 4.1456 -0.0166
GBP Lira sterlina 5.3917 0.0082
CHF Francul elvetian 4.5464 -0.0019
XAU Gramul de aur 254.7806 -0.5218