VIDEO - Cartierul Cezar Petrescu din Bușteni a devenit și cartierul urșilor. Localnicii se tem să mai iasă seara din case

08 Nov 2017 23:22
Înfometați și în căutare de mâncare, urșii coboară din pădure în fiecare noapte în stațiunea Bușteni, la ghenele de gunoaie. Animalele își fac apariția imediat ce se lasă seara. Cei mai mulți merg în cartierul Cezar Petrescu din Bușteni. Speriați, oamenii din zonă sună la 112 pentru a cere ajutor jandarmilor. Numai noaptea trecută aceștia au avut patru intervenții în stațiune. Astfel, în seara zilei de 07.11.2017, Jandarmii Montani din cadru IJJ Prahova au fost solicitați să intervină de trei ori prin SNUAU 112 în stațiunea Bușteni în intervalul 19.20-21.40, după ce un urs a apărut pe DN1, o ursoaică cu doi pui au pătruns în zona cartierului Cezar Petrescu și șapte urși au fost observați în celălalt capăt al străzii Cezar Petrescu.
În primul caz speriat de farurile unei mașini, animalul a intrat pe o stradă laterală și a fost alungat de patrula de jandarmi în pădure, prin folosirea semnalelor acustice și luminoase. La fel ca și la prima intervenție jandarmii ajunși la fața locului au folosit semnalele acustice și luminoase pentru îndepărtarea urșilor. La ora 23.00 altă ursoaică cu doi pui a fost alungată din curtea unui localnic de pe strada Tei.

Jandarmii le recomandă cetățenilor să apeleze numărul unic de urgență 112 când constată prezența animalelor sălbatice în zona așezărilor umane, deoarece acestea pot reprezenta un pericol.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677