VIDEO - Ce răspuns i-a dat Klaus Iohannis unui elev ploieștean la întrebarea de ce ar trebui să rămână în țară după terminarea studiilor

24 Nov 2017 10:55
VIDEO - Ce răspuns i-a dat Klaus Iohannis unui elev ploieștean la întrebarea de ce ar trebui să rămână în țară după terminarea studiilor
Prezent la Ploiești, săptămâna aceasta, pentru a participa la dezbaterea “Oraşele României la 100 de ani de la Marea Unire – Un viitor smart pentru Ploieşti”, președintele României, Klaus Iohannis, a fost întrebat de un elev ploieștean de ce ar trebui să rămână în țară după terminarea studiilor.

"Pe bună dreptate, tinerii își pun problema: ok, acum studiez aici, dar după terminarea studiilor unde lucrez? Unul dintre răspunsurile pe care mulți și-l dau este să nu studieze în România, ci în altă parte și să-și caute de lucru acolo. E foarte păcat! Înainte să ajung în politică am fost dascăl mulți ani și am discutat de nenumărate ori cu elevi de-ai mei cum este mai bine să rămână în țară sau să plece, răspunsul meu a fost invariabil să rămână în țară, dar întrebarea a doua - bun, și ce fac aici? Trebuie să ne străduim cu toții, în primul rând trebuie facilitată intrarea pe piață. Cineva cu experiență de 10 ani găsește foarte ușor un loc de muncă, cineva care este tânăr absolvent găsește destul de greu în loc de muncă, deci acest tratament ușor de discriminatoriu ar trebui eliminat." a răspuns președintele României Klaus Iohannis. Răspunsul integral îl puteți asculta în video atașat.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Curs valutar
EUR Euro 4.8735 -0.0003
USD Dolarul SUA 4.0875 -0.0047
GBP Lira sterlina 5.4471 -0.0150
CHF Francul elvetian 4.5081 0.0039
XAU Gramul de aur 237.6576 -1.0895