(VIDEO) Credite on-line obtinute ilicit. Perchezitii DIICOT Prahova la banuiti

16 Jan 2018 14:33
(VIDEO) Credite on-line obtinute ilicit. Perchezitii DIICOT Prahova la banuiti
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism " Serviciul Teritorial Ploiești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești au efectuat azi, un număr de 13 percheziții domiciliare pe raza județelor Prahova și Bihor, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de fraudă informatică și fals informatic.
În cauză există suspiciunea rezonabilă căîn perioada 2015 " 2017, membrii grupului infracțional organizat, format din 7 persoane, la care au aderat, pe parcurs și alte persoane, au obținut în mod ilicit credite on-line de la instituții financiare nebancare din România.
S-a reținut că, pe parcursul derulării activității infracționale ce a avut ca scop obținerea de sume de bani în mod ilicit, membrii grupării au utilizat, inițial, propriile date de identificare sau date de identificare aparținând altor persoane, precum și adeverințe de salariat și extrase de cont falsificate, prin intermediul unor aplicații informatice.
Ulterior, au introdus în aplicațiile informatice ale instituțiilor financiare nebancare documente false, modalitate în care au aplicat pentru aproximativ 300 de solicitări de creditare.
Urmare perchezițiilor domiciliare efectuate în cauză, au fost descoperite și ridicate mai multe documente, înscrisuri, telefoane mobile și sisteme informatice.
La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Ploiești vor fi aduse 19 persoane, în vederea audierii.




COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677