(VIDEO) Credite on-line obtinute ilicit. Perchezitii DIICOT Prahova la banuiti

14 Aug 2018 13:31
(VIDEO) Credite on-line obtinute ilicit. Perchezitii DIICOT Prahova la banuiti
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești au efectuat azi, un număr de 13 percheziții domiciliare pe raza județelor Prahova şi Bihor, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de fraudă informatică și fals informatic.
În cauză există suspiciunea rezonabilă căîn perioada 2015 – 2017, membrii grupului infracţional organizat, format din 7 persoane, la care au aderat, pe parcurs și alte persoane, au obţinut în mod ilicit credite on-line de la instituții financiare nebancare din România.
S-a reţinut că, pe parcursul derulării activităţii infracționale ce a avut ca scop obţinerea de sume de bani în mod ilicit, membrii grupării au utilizat, inițial, propriile date de identificare sau date de identificare aparținând altor persoane, precum și adeverințe de salariat și extrase de cont falsificate, prin intermediul unor aplicații informatice.
Ulterior, au introdus în aplicațiile informatice ale instituțiilor financiare nebancare documente false, modalitate în care au aplicat pentru aproximativ 300 de solicitări de creditare.
Urmare percheziţiilor domiciliare efectuate în cauză, au fost descoperite și ridicate mai multe documente, înscrisuri, telefoane mobile și sisteme informatice.
La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Ploieşti vor fi aduse 19 persoane, în vederea audierii.
COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
iata ce se intampla la rafinaria ASTRA, caz penal! sefii dau indicatii pretioase sa se incendieze batalurile de carburanti ce filtre antipoluare, ce grija pentru cei care inhaleaza fumul, ce protectie a naturii! pe acestia ii apara gratiela cu oug=ul dat luna asta, impotriva initiativei civice!!! În clip se vede cine a provocat incendiul, cu intenție, folosind arzătorul și cu extintorul lângă ei.
La majoritatea muzeelor din Europa este permisă fotografierea fără flach și fără taxa corespunzătoare. Muzeul Județean de Istorie Prahova, în toate secțiile sale din județ, practică niște prețuri exorbitante pentru fotografiere. Prin asta mai mult pierde. Pierde o oportunitate de reclamă. La secția din Valea, Muzeul ”Crama 1777”, un muzeu de excepție, ar merge un ”cetățean turmentat” în curte, fie el și din paie. Sau un fond sonor cu Maria Tănase, cu vinul ghiurghiuliu....numai să nu pună taxă și pe audio !
Bună seara, când se publica posturile vacante și calendarul de concurs? Mulțumesc.
Buna seara.m ar interesa un tort in forma de cifre pentru data de 3 august(pret,livrare la domiciliu,etc)
buna ziua, pe ce site aflam detalii privind inscrierile din sursa externa pentru ordine publica si politia rutiera ? Daca a fost aprobat Memorandumul in cat timp s-ar organiza inscrierile?
Curs valutar
EUR Euro 4.6282 -0.0328
USD Dolarul SUA 3.9551 -0.0492
GBP Lira sterlina 5.2026 -0.0635
CHF Francul elvetian 3.9909 -0.0415
XAU Gramul de aur 156.6016 -4.1587