VIDEO - Lebede salvate dintr-un iaz de decantare de produse petroliere de langa halta de tren Triaj – Ploiesti

19 Feb 2019 17:21
Voluntarii Fundatiei ”Visul Luanei” au salvat recent mai multe lebede dintr-un iaz de decantare de produse petroliere de langa halta de tren Triaj – Ploiești. Cel mai probabil pasarile au ajuns in iazul respectiv din cauza furtunilor din ultimul timp.

Dupa ce au aflat de existenta lebedelor respective, voluntarii impreună cu partenerii de specialitate de la ARCA - Four Paws au intervenit și salvat cele 5 pasari. Două dintre lebede se aflau într-o stare foarte gravă, înghițând din produsele petroliere. Acestea din păcate au murit la scurt timp după intervenție.

Odată capturate, lebedele au fost transportat la Centrul de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice de lângă București, unde împreună cu colegii de la Wilderness Research and Conservation voluntarii au început imediat un program de spălare și decontaminare specific. După trei astfel de proceduri, pe parcusul unei întregi săptămâni, au reușit să curate corespunzător lebedele, pe care, ulterior, le-au eliberat într-un mediu adecvat.
Reprezentantii Fundatiei ”Visul Luanei” spun ca au sesizat si Garda de Mediu pentru a investiga iazul de decantare Triaj - Ploiești și vecinătățile acestuia și a lua măsurile necesare protejării biodiversității adiacente lui.

Programul de salvare și îngrijire a animalelor sălbatice al Fundației ”Visul Luanei” este unul gratuit. Cei care doresc să îl sustina pot dona aici: visulluanei.org/donatii

Sursa imagini – facebook Fundatia Visul Luanei

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Vedem spectacolele in desfasurare, pentru ca locuim intr-o zona apropiata aerodromului, respectiv Malul Rosu. Cum putem afla dijn timp? Vrem sa venim cu nepotii.
Aceste entităţi malefice, întrupate în corpuri umanoide, sunt situate pe cea mai de jos treapta a evoluţiei, nu se deosebesc cu nimic de o bacterie dăunătoare care trebuie stârpită. Datorită acestor fiinţe lipsite de compasiune, omenirea este departe de a evolua spiritual, din contra, ne scufundam din nou in evul mediu. Le doresc sa fie rasplatiţi de soarta, cu aceeasi moneda.
Buna seara,apa nu este potabilă...unde naiba este in parametrii ca la noi nu...e la fel de mizerabilă,de murdară....cum poate sa zică că e bună cand e maro?
Ma Jolie! Locul ideal din Ploiești unde dacă faci o scurta vizita, nu poți sa nu_l recomanzi!! Locul de unde nu poți ieși fără ceva special, un mic aranjament, o amintire dulce și nu numai!! Felicitări Laurei Banica și tot respectul!! A construit un loc original, superb încărcat cu o energie pozitiva, "" Flori și zâmbete"!!
Felicitări dle primar pt noile proiecte Mulțumim pt tot cea ce faceti pt orasul sinaia
Curs valutar
EUR Euro 4.7480 0.0079
USD Dolarul SUA 4.1981 0.0131
GBP Lira sterlina 5.4269 0.0174
CHF Francul elvetian 4.1805 0.0092
XAU Gramul de aur 179.3925 1.2205