VIDEO - Lebede salvate dintr-un iaz de decantare de produse petroliere de langa halta de tren Triaj " Ploiesti

11 Jul 2018 11:52
Voluntarii Fundatiei "Visul Luanei" au salvat recent mai multe lebede dintr-un iaz de decantare de produse petroliere de langa halta de tren Triaj " Ploiești. Cel mai probabil pasarile au ajuns in iazul respectiv din cauza furtunilor din ultimul timp.

Dupa ce au aflat de existenta lebedelor respective, voluntarii impreună cu partenerii de specialitate de la ARCA - Four Paws au intervenit și salvat cele 5 pasari. Două dintre lebede se aflau într-o stare foarte gravă, înghițând din produsele petroliere. Acestea din păcate au murit la scurt timp după intervenție.

Odată capturate, lebedele au fost transportat la Centrul de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice de lângă București, unde împreună cu colegii de la Wilderness Research and Conservation voluntarii au început imediat un program de spălare și decontaminare specific. După trei astfel de proceduri, pe parcusul unei întregi săptămâni, au reușit să curate corespunzător lebedele, pe care, ulterior, le-au eliberat într-un mediu adecvat.
Reprezentantii Fundatiei "Visul Luanei" spun ca au sesizat si Garda de Mediu pentru a investiga iazul de decantare Triaj - Ploiești și vecinătățile acestuia și a lua măsurile necesare protejării biodiversității adiacente lui.

Programul de salvare și îngrijire a animalelor sălbatice al Fundației "Visul Luanei" este unul gratuit. Cei care doresc să îl sustina pot dona aici: visulluanei.org/donatii

Sursa imagini " facebook Fundatia Visul Luanei

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677