VIDEO - Lebede salvate dintr-un iaz de decantare de produse petroliere de langa halta de tren Triaj – Ploiesti

25 Sep 2018 10:32
Voluntarii Fundatiei ”Visul Luanei” au salvat recent mai multe lebede dintr-un iaz de decantare de produse petroliere de langa halta de tren Triaj – Ploiești. Cel mai probabil pasarile au ajuns in iazul respectiv din cauza furtunilor din ultimul timp.

Dupa ce au aflat de existenta lebedelor respective, voluntarii impreună cu partenerii de specialitate de la ARCA - Four Paws au intervenit și salvat cele 5 pasari. Două dintre lebede se aflau într-o stare foarte gravă, înghițând din produsele petroliere. Acestea din păcate au murit la scurt timp după intervenție.

Odată capturate, lebedele au fost transportat la Centrul de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice de lângă București, unde împreună cu colegii de la Wilderness Research and Conservation voluntarii au început imediat un program de spălare și decontaminare specific. După trei astfel de proceduri, pe parcusul unei întregi săptămâni, au reușit să curate corespunzător lebedele, pe care, ulterior, le-au eliberat într-un mediu adecvat.
Reprezentantii Fundatiei ”Visul Luanei” spun ca au sesizat si Garda de Mediu pentru a investiga iazul de decantare Triaj - Ploiești și vecinătățile acestuia și a lua măsurile necesare protejării biodiversității adiacente lui.

Programul de salvare și îngrijire a animalelor sălbatice al Fundației ”Visul Luanei” este unul gratuit. Cei care doresc să îl sustina pot dona aici: visulluanei.org/donatii

Sursa imagini – facebook Fundatia Visul Luanei

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Bună ziua . La numerele menționate în articolul dumneavoastră nu răspunde nimeni cel puțin azi 24 septembrie ora 8:50 .
Și nu sunt doar urși, ci și porci mistreți. Mare atenție!
Buna ziua,pe 22septembrie pentru o oră aveți disponibil și la ce ora?
Toți întrebați aici ce și cum.... Credeți că vă răspunde cineva.... Căutați .... Fiți pe fază, așa trebuie să fie un devărat polițist!
cand încep înscrierile pt. ordine publica din sursa externa jud. Botoșani
Curs valutar
EUR Euro 4.6282 -0.0328
USD Dolarul SUA 3.9551 -0.0492
GBP Lira sterlina 5.2026 -0.0635
CHF Francul elvetian 3.9909 -0.0415
XAU Gramul de aur 156.6016 -4.1587