VIDEO - Lebede salvate dintr-un iaz de decantare de produse petroliere de langa halta de tren Triaj – Ploiesti

15 Nov 2018 19:12
Voluntarii Fundatiei ”Visul Luanei” au salvat recent mai multe lebede dintr-un iaz de decantare de produse petroliere de langa halta de tren Triaj – Ploiești. Cel mai probabil pasarile au ajuns in iazul respectiv din cauza furtunilor din ultimul timp.

Dupa ce au aflat de existenta lebedelor respective, voluntarii impreună cu partenerii de specialitate de la ARCA - Four Paws au intervenit și salvat cele 5 pasari. Două dintre lebede se aflau într-o stare foarte gravă, înghițând din produsele petroliere. Acestea din păcate au murit la scurt timp după intervenție.

Odată capturate, lebedele au fost transportat la Centrul de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice de lângă București, unde împreună cu colegii de la Wilderness Research and Conservation voluntarii au început imediat un program de spălare și decontaminare specific. După trei astfel de proceduri, pe parcusul unei întregi săptămâni, au reușit să curate corespunzător lebedele, pe care, ulterior, le-au eliberat într-un mediu adecvat.
Reprezentantii Fundatiei ”Visul Luanei” spun ca au sesizat si Garda de Mediu pentru a investiga iazul de decantare Triaj - Ploiești și vecinătățile acestuia și a lua măsurile necesare protejării biodiversității adiacente lui.

Programul de salvare și îngrijire a animalelor sălbatice al Fundației ”Visul Luanei” este unul gratuit. Cei care doresc să îl sustina pot dona aici: visulluanei.org/donatii

Sursa imagini – facebook Fundatia Visul Luanei

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Doresc sa trimit ceva banuti de cate ori am sa pot ,ei locuiec in Germania si as dori un nr de tel pe care sa pot vrbi cu mama copiilor astfel sa ii pot comunica codul ori de cate ori este nevoie sa primeasca banuti prin western Union.V-as ruga sa-mi lasati un nr de tel.Multumesc anticipat !
Lucrari utile si necesare.BRAVO.
Acest medic nu are ce cauta in aceasta profesie Pacientilor in varsta care ajung la Upu le striga ...Sa va fie rusine ....NESIMTITILOR CHEMATI SALVARE CU MEDIC.....Nu cosulta bolnavii pentru a ii tria pt un consult de specialitate , in fisa trece date ireale ca...TA la plecare temp, cosult cardiac in cazul meu si acasa indiferent in ce stare esti ... Contrazice dr de pe salvare care a facut EKG ..LA DOMICILIU si a constatat aritmie Nu se misca de la biroul unde face hartiile ca sa fie in regula la o eventuala reclamatie D-le Dr dvs aveti parinti??Cum va permiteti ...sa spuneti unor varstnici care poate au contribuit la ed dv NESIMTITILOR ,,,??!!! Asteptati spaga!??Noi nu avem bani ...aveti acum salariu mare pe care dv nu il meritati ! Nu sunteti facut pt aceasta profesie ..nu respectati nici macar deontologia profesionala Daca mai puteti .....shimbat-va comportamentul sunteti omsi dv ....si batraneattea nu iarta pe nimeni ,....asta daca aveti noroc!!!Luati ca model pe cei doi rezidenti de la Craiova care in miez de noapte au salvat un om Eu va doresc sanate si un suflet de medic adevarat , cu vocatia profesiei!
Foarte bine. Sunt cu totul de acord. In acest fel nu vom mai vedea deseuri de acest fel pe raza comunei. Ar fi bine, ca cei care primesc ajutor social sa fie cooptati in aceasta activitate, pot curata santurile, parcurile, statiile de transport. Totodata, politia locala ar putea aplica amenzii in cazul constatarii de astfel de contraventii ( aruncarea in parc a astfel de deseuri). Cu respect.
asi vrea sa cumpar urgent de la dumneavoastra un caine dog german lup politist nr. tele 0735394320 sint din ploiesti
Curs valutar
EUR Euro 4.6635 0.0045
USD Dolarul SUA 4.1283 -0.0057
GBP Lira sterlina 5.2853 -0.0551
CHF Francul elvetian 4.1007 0.0083
XAU Gramul de aur 160.7168 1.2246