VIDEO - Lebede salvate dintr-un iaz de decantare de produse petroliere de langa halta de tren Triaj – Ploiesti

23 Jul 2018 06:56
Voluntarii Fundatiei ”Visul Luanei” au salvat recent mai multe lebede dintr-un iaz de decantare de produse petroliere de langa halta de tren Triaj – Ploiești. Cel mai probabil pasarile au ajuns in iazul respectiv din cauza furtunilor din ultimul timp.

Dupa ce au aflat de existenta lebedelor respective, voluntarii impreună cu partenerii de specialitate de la ARCA - Four Paws au intervenit și salvat cele 5 pasari. Două dintre lebede se aflau într-o stare foarte gravă, înghițând din produsele petroliere. Acestea din păcate au murit la scurt timp după intervenție.

Odată capturate, lebedele au fost transportat la Centrul de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice de lângă București, unde împreună cu colegii de la Wilderness Research and Conservation voluntarii au început imediat un program de spălare și decontaminare specific. După trei astfel de proceduri, pe parcusul unei întregi săptămâni, au reușit să curate corespunzător lebedele, pe care, ulterior, le-au eliberat într-un mediu adecvat.
Reprezentantii Fundatiei ”Visul Luanei” spun ca au sesizat si Garda de Mediu pentru a investiga iazul de decantare Triaj - Ploiești și vecinătățile acestuia și a lua măsurile necesare protejării biodiversității adiacente lui.

Programul de salvare și îngrijire a animalelor sălbatice al Fundației ”Visul Luanei” este unul gratuit. Cei care doresc să îl sustina pot dona aici: visulluanei.org/donatii

Sursa imagini – facebook Fundatia Visul Luanei

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La majoritatea muzeelor din Europa este permisă fotografierea fără flach și fără taxa corespunzătoare. Muzeul Județean de Istorie Prahova, în toate secțiile sale din județ, practică niște prețuri exorbitante pentru fotografiere. Prin asta mai mult pierde. Pierde o oportunitate de reclamă. La secția din Valea, Muzeul ”Crama 1777”, un muzeu de excepție, ar merge un ”cetățean turmentat” în curte, fie el și din paie. Sau un fond sonor cu Maria Tănase, cu vinul ghiurghiuliu....numai să nu pună taxă și pe audio !
Bună seara, când se publica posturile vacante și calendarul de concurs? Mulțumesc.
Buna seara.m ar interesa un tort in forma de cifre pentru data de 3 august(pret,livrare la domiciliu,etc)
buna ziua, pe ce site aflam detalii privind inscrierile din sursa externa pentru ordine publica si politia rutiera ? Daca a fost aprobat Memorandumul in cat timp s-ar organiza inscrierile?
In judetul Olt se vor face angajari din sursa externa?,cand vor incepe inscrierile?
Curs valutar
EUR Euro 4.6610 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.0043 0.0010
GBP Lira sterlina 5.2661 0.0035
CHF Francul elvetian 4.0324 -0.0016
XAU Gramul de aur 160.7603 -0.2709