VIDEO Peleșul, redeschis în prezența ministrului Culturii, vicepremierului și directorul Casei Regale

02 Jun 2020 21:15
Azi, Muzeul Național Peleș și-a redeschis porțile pentru public după o lungă perioadă de așteptare. Castelul a fost redeschis oficial în prezența vicepremierului, Raluca Turcan, ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu și directorul Casei Regale, Ion Tucă. Peleșul și Pelișorul se vor vizita după următorul program:
Castelul Peleș: marți-duminică 8.30-17.30. Se va vizita însă doar parterul iar între 12.30 și 13 se face o pauză pentru dezinfectare.
Castelul Pelișor: miercuri-duminică 9.00-17.00. Se vizitează doar parterul și etajul 1 iar între 12.30 și 13 se face o pauză pentru dezinfectare.
Conducerea muzeului a anunțat că pentru desfășurarea vizitelor în condiții de siguranță, publicul vizitator este rugat să respecte următoarele reguli:
*este interzis accesul personelor care prezintă simptome de infecție respiratorie sau temperatură mai mare de 37,3°C. Temperatura se măsoară la intrarea în incinta Muzeului.
*Accesul pe terasă și în spațiu muzeal este permis numai cu purtarea măștilor de protecție pe toată durata vizitei. Masca trebuie să acopere gura și nasul.
*La intrarea muzeu sunt amplasate dispensere cu dezinfectant pe bază de alcool pentru dezinfectarea mâinilor. La intrarea în muzeu se vor utiliza covoarele cu dezinfectant pentru încălțăminte.
*Vizitele se organizează numai în expoziția de bază.
* Durata vizitei este de 45 de minute.
* Pe durata vizitei este obligatorie păstrarea distanței de minimum 2 m.
* Numărul maxim de vizitatori într-un spațiu expozițional este de cinci persoane.
* Nu se organizează tururi ghidate
* pentru fluidizarea traficul nu este recomandată staționarea timp îndelungat în spațiile de vizită.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677