VIDEO Peleșul, redeschis în prezența ministrului Culturii, vicepremierului și directorul Casei Regale

02 Jun 2020 21:15
Azi, Muzeul Național Peleș și-a redeschis porțile pentru public după o lungă perioadă de așteptare. Castelul a fost redeschis oficial în prezența vicepremierului, Raluca Turcan, ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu și directorul Casei Regale, Ion Tucă. Peleșul și Pelișorul se vor vizita după următorul program:
Castelul Peleș: marți-duminică 8.30-17.30. Se va vizita însă doar parterul iar între 12.30 și 13 se face o pauză pentru dezinfectare.
Castelul Pelișor: miercuri-duminică 9.00-17.00. Se vizitează doar parterul și etajul 1 iar între 12.30 și 13 se face o pauză pentru dezinfectare.
Conducerea muzeului a anunțat că pentru desfășurarea vizitelor în condiții de siguranță, publicul vizitator este rugat să respecte următoarele reguli:
*este interzis accesul personelor care prezintă simptome de infecție respiratorie sau temperatură mai mare de 37,3°C. Temperatura se măsoară la intrarea în incinta Muzeului.
*Accesul pe terasă și în spațiu muzeal este permis numai cu purtarea măștilor de protecție pe toată durata vizitei. Masca trebuie să acopere gura și nasul.
*La intrarea muzeu sunt amplasate dispensere cu dezinfectant pe bază de alcool pentru dezinfectarea mâinilor. La intrarea în muzeu se vor utiliza covoarele cu dezinfectant pentru încălțăminte.
*Vizitele se organizează numai în expoziția de bază.
* Durata vizitei este de 45 de minute.
* Pe durata vizitei este obligatorie păstrarea distanței de minimum 2 m.
* Numărul maxim de vizitatori într-un spațiu expozițional este de cinci persoane.
* Nu se organizează tururi ghidate
* pentru fluidizarea traficul nu este recomandată staționarea timp îndelungat în spațiile de vizită.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Felicitari
Felicitari.Va asteptam si la Campina
Felicitari Primarului si celor implicati in realizarea HELIOPORTULUI! Sant din Sinaia, nascuta in acest oras cu parinti din acest oras, si ma bucur pentru orice realizare pentru Sinaia! Dumnezeu sa binecuvanteze acest oras si locuitorii sai!
Buna ziua!De ce se acordă acest ajutor numai părinților cu copii pana la 6 ani,copiii pana la 8 -9 ani,pot ramane singuri in casa?Multumesc!
Traiesc in UK si sunt uimit de modul incare se preda in scoli.La noi de ce nu se poate? Aptitudinile unui copil se vad clar din primii ani de scoala.Acesti copii trebuiesc intreptati catre acestea si vor fi buni profesionisti in ceea ce fac.In RO toti elevii trebuie sa invete,sa invete ,sa invete ! Degeaba bagi mate-fizica in acel copil sau..si alte materii daca acelui copil nu-i place ! Parerea mea!
Curs valutar
EUR Euro 4.8430 0.0007
USD Dolarul SUA 4.2615 -0.0173
GBP Lira sterlina 5.3361 -0.0571
CHF Francul elvetian 4.5370 -0.0057
XAU Gramul de aur 246.6921 -2.2210