VIDEO: Raed Arafat i-a cerut prefectului din Prahova operationalizarea, in cel mai scurt timp, a unitatii mobile de terapie intensiva de la Ploiesti

13 Oct 2020 21:30
VIDEO: Raed Arafat i-a cerut prefectului din Prahova operationalizarea, in cel mai scurt timp, a unitatii mobile de terapie intensiva de la Ploiesti
Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti se confrunta cu un numar tot mai mare de pacienti infectati cu noul coronavirus. Ba mai mult decat atat, aseara au fost transferati aici si pacienti din Bucuresti. In aceste conditii, bolnavii au fost dusi inclusiv in Unitatea de Primiri Urgente intrucat la sectia de Tearapie Intensiva nu mai aveau loc. Mai ales ca nici unitatea mobila de terapie intensiva din curtea spitalului nu este operationala, din lipsa de personal.

"In primul rand, noi am detasat patru medici acolo, ordinul de detasare este in vigoare. Daca medicii pe care i-am detasat nu se afla fizic acolo inseamna ca avem o problema si cu medicii detasati si cu cei care ii coordoneaza pentru ca noi nu am fost sesizati in niciun moment ca medicii detasati nu sunt acolo", a spus Raed Arafat, in cadrul unei conferinte de presa din aceasta seara.

Secretarul de Stat in Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a cerut solutionarea acestei probleme in cel mai scurt timp.

"Astazi, l-am rugat pe domnul prefect sa cheme pe toti factorii responsabili, sa aiba o discutie cu ei, astfel incat sa fie operationalizata terapia intensiva mobila in cel mai scurt timp.(...) Asteptam raspunsul din judet, daca mai au nevoie de ceva, dar ne asteptam de la ei, cum au facut Pitestiul si a gasit solutii inclusiv in interiorul judetului, sa gaseasca si ei solutii in interiorul judetului si in interiorul spitalului, prin reprogramari, prin managementul cazurilor, cand ai foarte multe cazuri, reprogramezi anumite cazuri care nu sunt urgente, si atunci poti sa asiguri personalul", a adaugat Raed Arafat.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a anuntat va maine la veni la Ploiesti o unitate de la Inspectia de Stat din Ministerul Sanatatii pentru a se asigura ca operationalizarea se face si in timp util si in concordanta cu autorizatia de functionare.

Sursa video: facebook Ministerul Afacerilor Interne

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677