VIDEO: Razie în zona Halelor Centrale din Ploiești, unde au curs zeci de amenzi, în doar două ore

05 Apr 2020 10:52
În cadrul unei acțiuni de amploare ce a avut loc în zona Halelor Centrale din municipiul Ploiești, sâmbătă, între orele 11:00 și13:00, au fost constituite 13 dispozitive de ordine și siguranță publică şi puncte de verificare, acoperite cu 69 de polițiști, jandarmi, militari și polițiști locali, care au verificat modul de respectare a reglementărilor legale instituite în perioada stării de urgenţă. Potrivit unui comunicat al Poliției Prahova, cu această ocazie, au fost legitimate și verificate cu privire la temeinicia motivului ieșirii din locuință 629 de persoane și au fost controlate 195 de autovehicule.
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 53 de sancțiuni contravenționale, din care 36 au fost pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și 17 pentru încălcarea altor acte normative (OUG 195/2002, Legea 12/1990), valoarea totală a acestora fiind de peste 111.000 lei.
Totodată, a fost verificată activitatea economică a 42 de societăți comerciale/producători, fiind aplicate 5 sancțiuni contravenționale și confiscate bunuri în valoare de 1320 de lei (legume, produse alimentare).
Au fost monitorizate și deplasările persoanelor cu vârste peste 65 de ani, fiindu-le reamintit că programul instituit în cazul acestei categoriei de vârstă este conceput pentru siguranța lor și că respectarea acestui program este absolut necesar pentru prevenirea îmbolnăvirii.
Având în vedere contextul actual, privind măsurile de limitare a răspândirii virusului gripal COVID-19, efectivele participante au fost instruite cu privire la modul de efectuare a verificărilor și au fost luate măsuri pentru echiparea cu mijloace de protecție personală.

Polițiștii prahoveni reamintesc faptul că măsurile adoptate au ca scop protejarea populației împotriva răspândirii virusului, sens în care măsurile privesc limitarea expunerii cetățenilor la condiții în care pot contacta această afecțiune medicală.
Astfel, este considerată ca justificată doar deplasarea pentru îndeplinirea unei activităţi cu o motivare obiectivă, cum este nevoia de procurare a alimentelor de bază, de asigurare a asistenței medicale, îngrijirea persoanelor (din orice categorie de vârstă), precum și activități din sfera celor agricole (lucrul în culturile agricole sau desfacerea produselor), activități profesionale pentru desfășurarea cărora nu au fost impuse restricții, dar și pentru asigurarea celor necesare animalelor de casă și a celor domestice.

Sursa video: IJP Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Felicitari !
Separatoarele cred ca sunt sfinte. Astăzi de dimineata ma îndreptam către Ploiești și un batranel cu Cielo a făcut același lucru...a întors pe liniile dublu continuu. Eu merg destul de des către Ploiești ,este imposibil ca de la Albaștri pana la Chitorani sa nu vad cel puțin doi INCONȘTIENȚI
Nu se află pe teren niciun echipaj de poliție, a fost chemat de unul dintre localnici,
Asa lege proasta ca la noi nu se mai gaseste findca eu ca frate acelei fete am vazut cum acel puști ia păcălit 2 zile si el era pitit chiar lângă casa....având complice chiar pe tatăl lui,,,pentru asa infracțiune merita exact cum.a murit si ea
Wow.....judecatorii aia sunt corupti sau cum? Omori cu intentie pe cineva si ii da doar 10 ani????INCREDIBIL......oameni platiti de noi cu sute de milioane pe luna. Bravo justitia romana
Curs valutar
EUR Euro 4.8421 -0.0011
USD Dolarul SUA 4.3983 -0.0070
GBP Lira sterlina 5.3915 -0.0387
CHF Francul elvetian 4.5368 -0.0068
XAU Gramul de aur 243.7483 2.0211