Vioara Stradivarius Elder-Voicu se aude din nou la Ploiesti

19 Apr 2019 16:35
Vioara Stradivarius Elder-Voicu se aude din nou la Ploiesti
Alexandru Tomescu cântă din 2007 pe vioara Stradivarius Elder-Voicu, iar după o serie aproape neîntreruptă de concerte desfășurate în România și în lume, numele violonistului și al viorii sale au devenit sinonime perfecte. Miercuri, 24 aprilie 2019, de la ora 19.00, îl veți putea reîntâlni pe Alexandru Tomescu în Concertul nr. 3 în si minor, op. 62, pentru vioară și orchestră, de Camille Saint-Saëns, alături de orchestra simfonică a Filarmonicii aflată sub bagheta dirijorală a maestrului Radu Postăvaru. În cea de-a doua parte a serii veți putea audia Variațiuni și fugă pe o temă de Mozart, op. 132, de Max Reger.
Violonistul Alexandru Tomescu a început să studieze vioara cu mama sa, prof. Mihaela Tomescu, și a continuat cu studii îndrumate de maestrul Ștefan Gheorghiu în România și de Tibor Varga, Eduard Schmieder, Igor Oistrach, Ruggiero Ricci și Herman Krebbers în străinătate. Pregătirea excepțională de care s-a bucurat i-a adus premii la cele mai prestigioase concursuride vioară: Marguerite Long " Jacques Thibaud (Paris), Paganini (Genova), George Enescu (București), Sarasate (Pamplona), Kloster Schöntal (Germania), etc.
Au urmat concerte în săli celebre ale principalelor metropole ale muzicii: Carnegie Hall (New York), Walt Disney Concert Hall (Los Angeles), Théâtre des Champs Elysées (Paris), Concertgebouw (Amsterdam). A concertat sub bagheta unor maeștri precum Valery Gergiev, Christoph Eschenbach sau Kurt Masur.
Câștigarea în 2007 a dreptului de a cânta pe vioara Stradivarius Elder " Voicu a însemnat începutul unei noi și frumoase povești muzicale: Turneul Stradivarius, un eveniment anual care în timp s-a impus ca fiind unul dintre cele mai valoroase ale scenei muzicale românești.
Ferm convins că muzica poate fi un instrument activ de transformare a societății, Alexandru Tomescu își pune constant talentul în slujba a numeroase cauze, fie că e vorba de proiecte sociale, de salvare a patrimoniului sau ecologice. Susține Fundațiile WWF România și Pro Patrimonio, a cântat pentru copiii sprijiniți de Fundația Special Olympics și începând din 2012 este Ambasador al Fundației Hope and Homes for Children România.
Pasionat în egală măsură de muzica de cameră, Alexandru Tomescu a evoluat mai întâi în Romanian Piano Trio (2005-2010), iar din 2011 în calitate de prim violonist al Cvartetului Ad Libitum, ansamblu cameral de prestigiu cu o istorie de peste 25 de ani.
Alexandru Tomescu este solist concertist al Orchestrelor Radio din 2002, evoluând alături de Orchestra de Cameră Radio, cât și alături de Orchestra Națională Radio, pe scena studioului "Mihail Jora" de la Radio România, dar și peste hotare, în turnee în Europa și Asia. Concerte de Mozart, Bruch sau Mendelssohn printre altele, susținute de Alexandru Tomescu alături de cele două ansambluri, s-au materializat în înregistrări lansate la Editura Casa Radio.
Biletele, în valoare de 30 de lei (adulți), 20 lei (pensionari) și 10 lei (elevi/studenți) se găsesc la Casa de bilete a Filarmonicii, la Agenția Teatrală, la standul special amenajat în hipermarketul Cora " AFI Ploiești și online, pe www.filarmonicaploiesti.eu. (Sursa: comunicat de presa Filarmonica Paul Constantinescu Ploiesti)

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677