Violonistul Florin Croitoru concertează la Filarmonica din Ploiești

17 Feb 2020 15:41
Violonistul Florin Croitoru concertează la Filarmonica din Ploiești
Violonistul Florin Croitoru și orchestra simfonică a Filarmonicii "Paul Constantinescu", la al cărei pupitru dirijoral se va afla maestrul Radu Postăvaru, vă așteaptă joi, 20 februarie, de la ora 19.00, la un concert al cărui program cuprinde "Encore", de Paolo Marzocchi - prima audiție, Concertul pentru vioară și orchestră în La major, op. 8 de MieczysÅ‚aw KarÅ‚owicz și Simfonia nr. 6, în Fa major, op 68 "Pastorala", de Ludwig van Beethoven.
După concertele sale de debut ca solist cu Filarmonica din Viena sub bagheta lui Christoph von Dohnanyi, Florin Croitoru a fost aclamat de presa din Austria ca fiind "un solist fenomenal" (O.O.Nachrichten " Linz) "maiestrând o tehnică perfectă" (Neue Kronen Zeitung " Vienna). A apărut în nenumărate recitaluri și concerte în numeroase țări din Europa, Asia, Africa și Statele Unite ale Americii. De asemenea, a câștigat 11 premii la diferite concursuri internaționale de vioară, menționând, în 1992, premiul I la concursul internațional de vioară "Fritz Kreisler" de la Viena, devenind astfel primul și până astăzi singurul violonist român distins cu acest premiu de mare prestigiu.
În completarea personalității sale artistice vin de asemenea multe imprimări pe CD, precum și difuzări live sau imprimări la diverse posturi de radio și TV din Statele Unite ale Americii, Ungaria, Italia, Franța, Austria, Japonia, Irlanda, Islanda, Suedia, Polonia, Norvegia, Marea Britanie și România.
Florin Croitoru a primit Diploma de Licență de la Academia de Muzică din Bucuresti. Profesorii săi de vioară în România au fost (în ordine cronologică) Ionel Nistor, Cristina Ardelean, Mihai Constantinescu, Valeriu Rogacev, Modest Iftinchi și Ștefan Gheorghiu, Eduard Schmieder și Victor Danchenko.
În 2013, Florin a publicat în Premieră Mondială, două albume de transcripții pentru vioară solo, realizate după unele dintre cele mai frumoase și dificile piese de virtuozitate compuse vreodată pentru pian.
Când nu se află în turneu de concerte în străinătate, prof. Florin Croitoru își petrece timpul în țara sa natală, datorită implementării cercetării sale doctorale (încheiate în 2003) cu privire la o nouă metodă de predare a viorii. Astăzi, mulți dintre studenții săi sunt laureați la diferite concursuri naționale și internaționale de vioară. În afară de solistică și de cursuri de măiestrie, dr. Florin Croitoru este invitat în mod regulat ca membru de juriu în diverse concursuri internaționale de muzică. Din 1999 susține o clasă de vioară în cadrul Universității Naționale de Muzică din București.
Biletele, în valoare de 25 de lei (întreg), 15 de lei (pensionari) și 5 lei (elevi/studenți) sunt disponibile la casa de bilete a Filarmonicii, la Agenția Teatrală, în AFI Ploiești și online, pe www.filarmonicaploiesti.ro.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677