Voi ce faceti maine?! Un ploiestean va invita la "PETRECEREA"

14 Mar 2019 14:31
Voi ce faceti maine?! Un ploiestean va invita la "PETRECEREA"
Laurentiu Neagu, un tanar din Ploiesti, a decis sa creeze un eveniment pe Facebook, denumit PETRECEREA. Este vorba de o forma de protest in cadrul marelui eveniment "Si noi vrem autostrazi".
Descrierea evenimentului "PETRECEREA":
"După cum bine știți Vineri, 15 Martie la ora 15:00 românii sunt invitați să se oprească din activitățile pe care le desfășoară pentru 15 minute.
Eu o să fiu în concediu și mulți alți oameni vor fi liberi la acea oră.
Inspirat de îndemnul lui Ștefan Mandachi dar și de vestele galbene cu care m-am întâlnit destul de des pe drumurile din Franța, vă invit Vineri la ,,PETRECERE". Unde? Pe trecerea de pietoni din fața catedralei Sfântul Ioan Botezătorul.
Pentru 15 minute îmi doresc să văd orașul blocat. 15 minute în care simțul civic să iasă la suprafață.
🔴 Dacă nu ai murit în cele 5 ore petrecute în trafic spre munte sau spre casă din lipsa unei autostrăzi, 15 minute nu vei muri dacă stai blocat în traficul din oraș.
🔴 Dacă nu ai murit așteptând ore întregi pe holurile unui spital, nu vei muri 15 minute blocat în trafic.
🔴 Dacă nu ai murit blocat într-un tren 8 ore, 10 ore din cauza întârzierilor, nu vei muri în cele 15 minute în care vom încerca să tragem un semnal de alarmă că așa nu se mai poate.
🔴 Dacă nu ai murit încercând să ieși din țară și în loc de 6 ore ai ajuns să faci 8, 10 ore din lipsa autostrăzilor, 15 minute nu vor fi un capăt de lume.
🔴În final, dacă nu ai murit așteptând schimbarea pe care o voiam toți la revoluție haideți să facem noi schimbarea.

⚠️Frustrarea mea vine din simplul fapt că lucrez ,,pe drumuri". Actualizez hărți iar când văd ce Sf-uri au construit oamenii ăștia în Vest mă doare sufletul. O distanță de 400 de kilometri se parcurge în 4 ore și 30 de minute, iar în România ajungi să faci și 7, 8 ore pe aceeași distanță, deci apare un mare semn de întrebare.

⚠️Satele și orașele nu au centuri ocolitoare.

⚠️Avem drumuri NAȚIONALE din pământ, în 2019.

⚠️Lipsa autostrăzilor și a drumurilor expres duc automat la prețul ridicat al tuturor produselor din supermarket.

⚠️Există străzi în marile orașe care arată mai rău decât ulița bunicilor de la țară ( Vezi cartierul Mitică Apostol)

Pentru 15 minute ia aparatul foto că ai ce fotografia la PETRECERE. Este o zonă a contrastelor.
Dacă îți place să desenezi ia creionul și foaia și hai la PETRECERE. Catedrala este un subiect interesant pentru desen.
Îți place să citești? Ia o carte și hai la PETRECERE.
Îți place să scrii poezii? Abia ce a venit primăvara și inspirația este la tot pasul. Hai să scrii o poezie la PETRECERE".

FOTO: FACEBOOK

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Asa e cand la mijloc originile sunt nesanatoase.De vina sunt si copilele astea care vor feti frumosi si golani pe deasupra
40 lei adult si 30 lei copil, dar daca printati afisul copilul nu plateste
Pret bilet?
Dacă eram acolo, amândoi și ăla care a dat foc și ăla care a filmat, numai erau în viață. Le băgăm crengi de copac in fund, le puneam benzină, îi legam de copac și le dădeam foc, să ardă în chinuri
La pediatrie ati fost ???? Au avut noroc mare daca nu au trecut si pe acolo.acum 1 an am fost internată la pediatrie cu fetita mea care a fost bonlavioara si am plecat de acolo mai rau de cât am intrat ,pur si simplu nu ii intereseaza nu se uita la tine strigam după asistente ca fetița mea vomitat într-una si o durea burtica veneau după o jumătate de oră și imi spuneau că nu are ca sai faca sa astept ca o sai treaca daca nu-i trece ii face un calmat am stat asa 4 zile in spital cu un copil de 1 an jumate . În a 4 zi l-am sunat pe soț și i-am spus sa vina sa ne ia ca nu se mai poate sta in situatia asta .m-am dus la doamna doctor si i-am spus sami faca ieșirea din spital ca eu plec la alt spital cu copilul ca aici este din ce in ce mai rau iar dansa imi spune " nu inteleg de ce vreti sa plecati ca analizele au ieșit foarte bune " cum puii meu sunt bune daca copilul este foarte rau .si cu o zi in urma imi spunea dna doctor ca trebuie sai facem iar analize ca nu au ieșit deci pana la urma au ieșit sau nu au ieșit, asta este in continuare o dilemă. Am plecat cu copilul la alt spital dintr-o localitate apropiată iau facut analize la copil într-o oră au ieșit analizele foarte proaste medici de la spitalul asta au fost foarte speriați de cum au ieșit analizele mau intrebat ce iau facut la sinaia pentru ca copilul asta este distrus, la sinaia iau băgat doar perfuzii glucoza atat .după două zile fetita mea si-a revenit si am plecat acasa .Asa ca nu mai laudati spitalele din sinaia ca personalul lasa de dorit se uita la tine pur si simplu si iti spun lasa ca o sa treaca
Curs valutar
EUR Euro 4.7607 -0.0014
USD Dolarul SUA 4.2653 -0.0005
GBP Lira sterlina 5.4399 -0.0037
CHF Francul elvetian 4.2267 0.0070
XAU Gramul de aur 174.7624 -1.5266