Webinar despre aspecte privind aplicabilitatea actelor normative specifice asigurarilor de sanatate, organizat de CCI Prahova

17 Jun 2020 17:52
Webinar despre aspecte privind aplicabilitatea actelor normative specifice  asigurarilor de sanatate, organizat de CCI Prahova
Camera de Comert si Industrie Prahova, in colaborare cu Casa de Asigurari de Sanatate a Judetului Prahova au organizat miercuri, 17 iunie 2020, webinarul avand ca tema clarificarea unor aspecte de interes cu privire la aplicabilitatea actelor normative specifice asigurarilor de sanatate – aceasta constituind o noua sesiune de informare –promovare a informatiilor de interes din aceasta tematica.

La webinar au participat cca. 50 reprezentanti ai companiilor prahovene, dar si din judetul Ilfov , reprezentanti ai institutiilor deconcentrate si ai primariilor localitatilor prahovene.

In deschiderea evenimentului au luat cuvantul Dna. Mihaela Maria Duta – Subprefect al Judetului Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu – Presedintele CCI Prahova si Dl. Catalin Maguleanu – Director General CAS Prahova care au subliniat importanta acestor intalniri periodice pentru reprezentantii mediului de afaceri si au evidentiat rolul CAS Prahova in derularea unei relatii eficiente cu companiile, care astfel, sunt sustinute in a-si desfasura activitatea in conditii bune din punct de vedere al fluxului de numerar, provenit din decontarile concediilor medicale ale angajatilor.

In cadrul webinarului au fost prezentate si dezbatute urmatoarele teme :

Ø Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale obligatorii, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate. Intocmirea gresita si efectele asupra asigurarilor sociale de sanatate si concediilor si indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate;

Ø Noutati legislative in materia concediilor si indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate;

Ø Drepturile si obligatiile lucratorilor detasati in statele membre U.E./S.E.E.


Prezentarile au fost punctate cu intrebari si probleme ridicate de catre participanti, care au primit raspunsuri si clarificari din partea echipei de experti de la CAS Prahova.

In urma acestui webinar, toate institutiile si firmele participante vor primi din partea CAS Prahova un material foate bine fundamentat, cu explicarea diferitelor spete specifice problematicii asigurarilor de sanatate. Acest material va fi, totodata, postat si pe website-urile CAS Prahova si CCI Prahova.

Seria de intalniri pe tema problematicii asigurarilor de sanatate va continua cu noi actiuni de informare, pe care organizatorii si-au propus sa le organizeze semestrial, sau trimestrial, in functie de noutatile legislative care vor aparea in domeniu.
sursa comunicat de presa

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
REGRETE ETERNE DL PROFEOSR GABOR SORIN
La munca cand naiba va duceti ?? Ca doar pe dn1 stati non stop Poluati zona rau ..cica covid
De ce nu mai functioneaza telecabina Busteni-Babele pentru publicul larg? 1) Pe data de 31 decembrie 2020 la ora 8:45 telecabina nu functiona si soferii de trasee cu masini 4X4 mi-au comunicat ca nu circula din cauza vantului. Am urcat pe Jepii Mici si am ajuns pana pe creasta. In jurul pranzului o telecabina a urcat sus la Babele. Pe creasta adia vantul din cand in cand...nu batea tare. Deci a fost un pretext "motivul" de vant puternic, avand in vedere ca am testat singura si o telecabina a urcat. 2) Pe 31 seara si pe data de 1 ianuarie toats ziua am sunat de mai multe ori la numerele de telefon afisate (atat cel de fix unde nu raspundea nimeni, cat si cel de mobil care era inchis). 3) Pe 2 ianuarie la 15:35 o telecabina cu cateva persoane (printre care si un copil cu geaca roz si caciula alba) a urcat pana la Babele. Telecabina teoretic iar nu circula din cauza vantului. In dimineata zilei de 2 ianuarie o prietena de-a mea incercat sa vorbeasca cu 2 persoane de la telecabina, li s-a adresat, dar persoanele respective au intors capul...si la telefon in continuare nu raspundea nimeni. De ce nu mai circula telecabina pentru publicul larg si nici nu raspunde nimeni la telefon sau fata in fata cand ii intrebi? Mentionez ca am poze si filmulete.
Lacrimi,lacrimi ! Odihna vesnica ! Respect pentru tot ! Un DOMN,un OM, un PROFESIONIST cu o modestie si o blandete cum rar mai intalnesti !! Drum lin catre stele DOMNULE DOCTOR !!
SARBATORI FERICITE ! DORESC SA PARTICIP CA ASISTENT MEDICAL SI SA SUSTIN SISTEMUL MEDICAL IN EFORTUL DEPUS PENTRU SANATATEA POPULATIEI
Curs valutar
EUR Euro 4.8737 0.0009
USD Dolarul SUA 4.0172 0.0114
GBP Lira sterlina 5.4853 0.0155
CHF Francul elvetian 4.5274 0.0174
XAU Gramul de aur 239.4568 2.5767