Webinar despre aspecte privind aplicabilitatea actelor normative specifice asigurarilor de sanatate, organizat de CCI Prahova

17 Jun 2020 17:52
Webinar despre aspecte privind aplicabilitatea actelor normative specifice  asigurarilor de sanatate, organizat de CCI Prahova
Camera de Comert si Industrie Prahova, in colaborare cu Casa de Asigurari de Sanatate a Judetului Prahova au organizat miercuri, 17 iunie 2020, webinarul avand ca tema clarificarea unor aspecte de interes cu privire la aplicabilitatea actelor normative specifice asigurarilor de sanatate – aceasta constituind o noua sesiune de informare –promovare a informatiilor de interes din aceasta tematica.

La webinar au participat cca. 50 reprezentanti ai companiilor prahovene, dar si din judetul Ilfov , reprezentanti ai institutiilor deconcentrate si ai primariilor localitatilor prahovene.

In deschiderea evenimentului au luat cuvantul Dna. Mihaela Maria Duta – Subprefect al Judetului Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu – Presedintele CCI Prahova si Dl. Catalin Maguleanu – Director General CAS Prahova care au subliniat importanta acestor intalniri periodice pentru reprezentantii mediului de afaceri si au evidentiat rolul CAS Prahova in derularea unei relatii eficiente cu companiile, care astfel, sunt sustinute in a-si desfasura activitatea in conditii bune din punct de vedere al fluxului de numerar, provenit din decontarile concediilor medicale ale angajatilor.

In cadrul webinarului au fost prezentate si dezbatute urmatoarele teme :

Ø Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale obligatorii, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate. Intocmirea gresita si efectele asupra asigurarilor sociale de sanatate si concediilor si indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate;

Ø Noutati legislative in materia concediilor si indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate;

Ø Drepturile si obligatiile lucratorilor detasati in statele membre U.E./S.E.E.


Prezentarile au fost punctate cu intrebari si probleme ridicate de catre participanti, care au primit raspunsuri si clarificari din partea echipei de experti de la CAS Prahova.

In urma acestui webinar, toate institutiile si firmele participante vor primi din partea CAS Prahova un material foate bine fundamentat, cu explicarea diferitelor spete specifice problematicii asigurarilor de sanatate. Acest material va fi, totodata, postat si pe website-urile CAS Prahova si CCI Prahova.

Seria de intalniri pe tema problematicii asigurarilor de sanatate va continua cu noi actiuni de informare, pe care organizatorii si-au propus sa le organizeze semestrial, sau trimestrial, in functie de noutatile legislative care vor aparea in domeniu.
sursa comunicat de presa

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8741 0.0010
USD Dolarul SUA 4.1264 0.0040
GBP Lira sterlina 5.3742 -0.0146
CHF Francul elvetian 4.5376 -0.0097
XAU Gramul de aur 252.0199 -0.3063