Ziua Culturii Nationale!

16 Jan 2015 11:04
Ziua Culturii Nationale!
Joi, 15 ianuarie 2015, Consiliul Județean Prahova, Primăria Municipiului Ploiești, Instituția Prefectului Prahova împreună cu insituțiile de cultură din Județ au organizat o serie de manifestări prilejuite de sărbătorirea Zilei Culturii Naționale.
Seria manifestărilor a debutat la orele 10:00, când, simultan, în toate localitățile din județul Prahova au fost depuse buchete și jerbe de flori la toate statuile și monumentele oamenilor de cultură. Președintele Consiliului Județean Prahova Mircea Cosma a depus buchete de flori la bustul lui Ienăchiță Văcărescu situat în aproprierea școlii cu același nume din Cartierul Malul Roșu și la statuia poetului Mihai Eminescu din centrul Municipiului Ploiești.
Evenimentele au continuat pe Aleea Scriitorilor 1918 din Parcul Memorial Constantin Stere, unde Mircea Cosma, președintele Consiliului Județean Prahova, Constantin Stere, directorul Direcției Județene pentru Cultură Prahova precum și alți invitați au rostit alocuțiuni despre importanța Zilei Culturii Naționale. Totoadată, cei prezenți au depus buchete de flori la toate busturile de pe Aleea Scriitorilor 1918.
De la ora 14:00, la Sala Europa a Consiliului Județean Prahova a avut loc un spectacol de muzică și poezie la care și-au dat concursul actori ai Teatrului "Toma Caragiu", Ploiești, elevi ai Colegiului de Artă Carmen Silva și Ansamblul "Rapsodia Prahovei" al Palatului Copiilor din Municipiul Ploiești.
Co-organizatori ai evenimentelor de astăzi au fost Inspectoratul Școlar Județan Prahova, Direcția Județeană Prahova pentru Cultură, Culte și PatrimoniuL Cultural Național, Biblioteca Județeană "Nicolae Iorga" Prahova, Centrul Județean de Cultură Prahova, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, Muzeul Județean de Artă Prahova "Ion Ionescu Quintus", Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova, Colegiul de Artă "Carmen Sylva" din Ploiești și Uniunea Elenă din România.
Camera Deputaților a adoptat, pe 16 noiembrie 2010, un proiect de lege prin care ziua de naștere a lui Mihai Eminescu a devenit zi a Culturii Naționale.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Un copil deosebit cu părinți deosebiți, mult succes în viitor
Felicitări și mult succes!
Sa traiti domnule colonel! Cred ca in tinerete am fost vecini in carteirul Nord bl. 27 B Felicitari ptr. cariera! toate bune Dan Colibasi
E o gura de oxigen pentru ITC care daca merge asa ,merge spre faliment,asa primeste subventie de la primaria ,unde pensionarii au cotizat prin taxe si impozite o viata.Daca PSD reuseste asa ceva ,e posibil sa urmeze si o mare manifestatie de protest pentru caderea guvernului antiroman
TAIATI-LE PADURILE, CA O SA VINA PESTE NOI IN CASA!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9209 0.0012
USD Dolarul SUA 4.1443 -0.0181
GBP Lira sterlina 5.7815 0.0048
CHF Francul elvetian 4.5608 0.0070
XAU Gramul de aur 242.5914 1.7239