Zona de asteptare, cu scaune, amenajata in curtea institutiei unde se elibereaza buletinele ploiestenilor si a prahovenilor din mai multe localitati

30 Oct 2020 10:52
Primarul Municipiului Ploiești, domnul Andrei Liviu Volosevici, a dispus măsuri noi la sediul Serviciul Public Local Comunitar de Evidență a Persoanelor Ploiești, în vederea îmbunătățirii gradului de confort pentru cetățeni, în contextul regulilor de distanțare socială existente pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus SARS-Cov-2, anunta Primaria Prahova.
Iata ce spun reprezentantii institutiei printr-un comunicat de presa:
“Astfel, s-a decis amenajarea unei zone de așteptare, cu scaune, în incinta curții unde își desfășoară activitatea instituția amintită, pentru a se evita aglomerarea spațiului exterior sediului S.P.L.C.E.P., din Bulevardul Independenței nr. 10, respectiv a trotuarului.

Reamintim cetățenilor cu domiciliul /reședința pe raza municipiului Ploiești că Serviciul Public Local Comunitar de Evidență a Persoanelor Ploiești eliberează și adeverințele privind istoricul de domiciliu/reședință (pentru reducere vârstă standard de pensionare în conformitate cu Legea 263 /2010 art.65 alin (5).
Aceste documente pot fi primite/eliberate în continuare la adresa S.P.C.L.E.P. - Ploiești, Bulevardul Independenței nr.10, Secretariat Serviciul Evidență Informatizată a Persoanelor, cam.nr.17, în următorul interval orar :Marți 8 30 – 13 00 si Joi 14 00 – 16 00
Totodată dorim sa venim în sprijinul cetățenilor și prin menținerea posibilității transmiterii documentelor pe adresa de e-mail: relatiicupublicul@spclep-ploiesti.ro .
În ambele cazuri, pentru ridicarea adeverinței, titularul se va prezenta personal cu cartea de identitate (C.I.) în original.
Menționăm că, în conformitate cu ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ nr. 97 din 14 iulie 2005 (actualizată) privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români), Articolul 29 (1) Serviciul public comunitar de evidență a persoanelor pe raza căruia se află ultimul domiciliu înscris în actul de identitate al solicitantului este obligat să comunice la cererea cetățenilor români, în termen de 10 zile, datele referitoare la domiciliile avute de către persoana respectivă în România și orice mențiune privind starea civilă, aflate în evidența acestuia, începând cu data de 1 ianuarie 2000, respectiv Articolul 29 (2) Pentru datele prevăzute la alin. (1), referitoare la perioada anterioară anului 2000, termenul de comunicare este de maximum 20 de zile.
Municipalitatea ploieșteană le mulțumește cetățenilor pentru înțelegere și respectarea regulilor de prevenire a răspândirii infectării noul coronavirus și îi asigură că și la nivelul Serviciului Public Local Comunitar de Evidență a Persoanelor Ploiești se fac eforturi susținute pentru a se răspunde în timp util solicitărilor înregistrate”

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Curs valutar
EUR Euro 4.8735 -0.0003
USD Dolarul SUA 4.0875 -0.0047
GBP Lira sterlina 5.4471 -0.0150
CHF Francul elvetian 4.5081 0.0039
XAU Gramul de aur 237.6576 -1.0895