100 DE ANI DE LA NAȘTEREA REGELUI MIHAI I AL ROMÂNIEI, eveniment marcat la Sinaia prim dezvelirea unei statui a suveranului

25 Oct 2021 16:07
100 DE ANI DE LA NAȘTEREA REGELUI MIHAI I AL ROMÂNIEI au fost sărbătoriți astăzi la Sinaia:

“Luni, 25 octombrie 2021, la împlinirea a o sută de ani de la nașterea suveranului, la Sinaia a fost dezvelită statuia Regelui Mihai I. Ceremonia a avut loc în centrul orașului, în parcul de vizavi de Primăria Sinaia, la ora 11.00. Au participat reprezentanți ai autorităților centrale, locale, membri ai societății civile, ai Armatei României și ai Bisericii Ortodoxe Române.

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și primarul orașului Sinaia, dl Vlad Oprea, au dezvelit statuia, în aplauzele celor prezenți. Au luat parte la eveniment Alteța Sa Regală Principele Radu și Altețele Lor Regale Principesa Elena, Principesa Sofia și Principesa Maria.

La ceremonie au asistat și au luat cuvântul Președinta Senatului României, doamna Anca Dragu, ministrul Culturii, domnul Bogdan Gheorghiu, reprezentantul special al Guvernului, domnul Alexandru Muraru.

Autorul statuii este sculptorul Bogdan Ioan, care a câștigat concursul național lansat la 25 octombrie 2020. Proiectul este realizat printr-un parteneriat al Asociației pentru Patrimoniu Regal Peleș cu Ministerul Culturii și cu Primăria Oraşului Sinaia. Statuia în bronz, în mărime naturală, îl reprezintă pe Regele Mihai în uniforma de mareșal al Armatei Române.”, a transmis Familia Regala a Romaniei.

Sursa imagini: Primaria Sinaia/ Familia Regala a Romaniei

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677