13 incendii stinse de pompierii prahoveni in Minivacanta de Paste si 1 Mai

04 May 2021 11:52
13 incendii stinse de pompierii prahoveni in Minivacanta de Paste si 1 Mai
În minivacanța 28 aprilie – 04 mai, pompierii militari prahoveni au stins 13 incendii , din care 7 de vegetație uscată și au asistat medical 141 de persoane. Peste 185 de salvatori au fost zilnic la datorie, anunta ISU Prahova.

Potrivit reprezentantilor institutiei, in această perioadă, s-au înregistrat 218 misiuni din care 76 situații de urgență, echipajele ISU fiind solicitate la 13 misiuni de stingere a incendiilor, 148 cazuri SMURD, precum și la 24 acțiuni pentru protecția comunităților.
De asemenea, în cele cinci zile, 195 persoane au primit asistență medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat și terapie intensivă mobilă. Echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 14 accidente rutiere, din nefericire 2 persoane și-au pierdut viața iar alte 9 persoane au fost transportate la spital.
În săptămâna premergătoare vacanței, inspectorii de prevenire au derulat 13 activități de îndrumare și control preponderent la unităţi de cult și ansambluri mănăstirești. Nu au fost identificate nereguli grave care să impună oprirea funcționării, însă a fost aplicată o amendă, în cuantum de 10.000 lei. Pe timpul verificărilor au fost depistate 42 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 3 au fost înlăturate pe timpul desfășurări acestor acțiuni. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul Inspecţiei de prevenire a aplicat un număr total de 42 de sancţiuni, cuprinzând 41 avertismente și o amendă.
Având în vedere că statistica specifică acestei perioade relevă o creștere a numărului de incendii (7), în special pe fondul igienizărilor de sezon, pompierii prahoveni le reamintesc cetățenilor că nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetație uscată atrage după sine aplicarea de sancțiuni contravenționale, cu amenzi de până la 6.000 lei.
De asemenea, 19 echipaje de pompieri militari ale celor 6 subunităţi de intervenţie au efectuat pe timpul Slujbei de Înviere, prima intervenţie în cazul producerii unei situaţii de urgenţă la biserici și mănăstiri din județ.
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați pentru a acționa cu operativitate în sprijinul semenilor.

Sursa foto: arhiva ISU PH

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
super super
Nu cred ca un parastas poate fi inclus la o masa festiva: as intreba eu : cum mai poate fi rrspectata durerea unei fa.ilii care abea probabil s-a condus un membru drag pe ultimul drum : ca doar nu se punea problema de veselie si cine stie ce zgomote si domnii politisti au mers la vanat de amenzi: oare familia aia nu chieltuise destul cu necazul lor?? Roata se invarte domnilor!! Paste fericit!??
Felicitări, cu seriozitate și perseverență, mereu se va ridica valoarea liceului, a cadrelor didactice și a absolvenților lui !
Sunt una din multele chimiste care su avut o ca idol. I am fost vecina si prietena de peste 30 ani. Cu toate ca nu am fost eleva domniei sale ne a unit in aceasta prietrnie pasiunea pentru chimie. Un specialist in a preda chimia tinerlor intr un mod original care te făcea sa iubesti aceasta materie. Lucra pentru editarea manualelor cu pasiune si dedicare cum nu am intalnit in lunga mea activitate de project manager in proiectarea instalatiilor din rafinarii. A fost un om de o moralitate desavarsita. profesorul Olga Petrescu = profesorul Nenitescu, pentru noi chimistii. Stimata Doamna si prietena Olga imi vei lipsi. Dumnezeu sa te aibă in paza. Sa ajungi cu liniste in lumea vesniciei.
Doamna profesoară Olga Petrescu a fost sufletui întâlnirii noastre de 45 de ani de la terminarea liceului.Imi exprim regretul pentru pierderea pe care am suferit-o noi toți elevii Colegiului Național I.L.Caragiale din Ploiesti Dumnezeu s-o odihnească în pace.
Curs valutar
EUR Euro 4.9259 -0.0003
USD Dolarul SUA 4.0492 -0.0308
GBP Lira sterlina 5.7056 0.0286
CHF Francul elvetian 4.4955 0.0014
XAU Gramul de aur 239.1391 0.3671