13 incendii stinse de pompierii prahoveni in Minivacanta de Paste si 1 Mai

04 May 2021 11:52
13 incendii stinse de pompierii prahoveni in Minivacanta de Paste si 1 Mai
În minivacanța 28 aprilie – 04 mai, pompierii militari prahoveni au stins 13 incendii , din care 7 de vegetație uscată și au asistat medical 141 de persoane. Peste 185 de salvatori au fost zilnic la datorie, anunta ISU Prahova.

Potrivit reprezentantilor institutiei, in această perioadă, s-au înregistrat 218 misiuni din care 76 situații de urgență, echipajele ISU fiind solicitate la 13 misiuni de stingere a incendiilor, 148 cazuri SMURD, precum și la 24 acțiuni pentru protecția comunităților.
De asemenea, în cele cinci zile, 195 persoane au primit asistență medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat și terapie intensivă mobilă. Echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 14 accidente rutiere, din nefericire 2 persoane și-au pierdut viața iar alte 9 persoane au fost transportate la spital.
În săptămâna premergătoare vacanței, inspectorii de prevenire au derulat 13 activități de îndrumare și control preponderent la unităţi de cult și ansambluri mănăstirești. Nu au fost identificate nereguli grave care să impună oprirea funcționării, însă a fost aplicată o amendă, în cuantum de 10.000 lei. Pe timpul verificărilor au fost depistate 42 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 3 au fost înlăturate pe timpul desfășurări acestor acțiuni. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul Inspecţiei de prevenire a aplicat un număr total de 42 de sancţiuni, cuprinzând 41 avertismente și o amendă.
Având în vedere că statistica specifică acestei perioade relevă o creștere a numărului de incendii (7), în special pe fondul igienizărilor de sezon, pompierii prahoveni le reamintesc cetățenilor că nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetație uscată atrage după sine aplicarea de sancțiuni contravenționale, cu amenzi de până la 6.000 lei.
De asemenea, 19 echipaje de pompieri militari ale celor 6 subunităţi de intervenţie au efectuat pe timpul Slujbei de Înviere, prima intervenţie în cazul producerii unei situaţii de urgenţă la biserici și mănăstiri din județ.
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați pentru a acționa cu operativitate în sprijinul semenilor.

Sursa foto: arhiva ISU PH

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Un copil deosebit cu părinți deosebiți, mult succes în viitor
Felicitări și mult succes!
Sa traiti domnule colonel! Cred ca in tinerete am fost vecini in carteirul Nord bl. 27 B Felicitari ptr. cariera! toate bune Dan Colibasi
E o gura de oxigen pentru ITC care daca merge asa ,merge spre faliment,asa primeste subventie de la primaria ,unde pensionarii au cotizat prin taxe si impozite o viata.Daca PSD reuseste asa ceva ,e posibil sa urmeze si o mare manifestatie de protest pentru caderea guvernului antiroman
TAIATI-LE PADURILE, CA O SA VINA PESTE NOI IN CASA!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9209 0.0012
USD Dolarul SUA 4.1443 -0.0181
GBP Lira sterlina 5.7815 0.0048
CHF Francul elvetian 4.5608 0.0070
XAU Gramul de aur 242.5914 1.7239