Acţiuni de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID 19, desfăşurate de poliţiştii prahoveni

28 Nov 2021 17:08
Prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice sunt sănătate și siguranța cetățenilor, context în care, în această perioadă sunt desfășurate zilnic activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Astfel, ieri, 27 noiembrie, polițiștii prahoveni împreună cu jandarmi și polițiști locali au verificat peste 50 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă, 95 de mijloace de transport persoane, cât și 45 de obiective cum ar fi restaurante, terase, piețe, gări și unități turistice.

Pentru nerespectarea măsurilor de siguranță, polițiștii au aplicat 49 de sancțiuni contravenționale la Legea 55/2000 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, după cum urmează:

•35 pentru nepurtarea măştii de protecţie
•14 pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație.

Valoarea totală a acestora este de 6.500 de lei.

Pe parcursul desfășurării acțiunilor, s-a procedat la informarea cetățenilor și a  operatorilor economici cu privire la noile reglementări pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate în conștientizarea riscurilor la care ne expunem în cazul nerespetării normelor legale impuse, întrucât fiecare dintre noi are datoria morală de a-i proteja pe cei din jur, astfel încât să putem preveni și reduce efectele pandemiei.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Daca vaccinul este benevol ,de ce poporul este obligat si constrans prin DISCRIMINARE ca sa se vaccineze , ca sa poate beneficia de libertatea de a merge oriunde ?
Nu sunt de acord
Ok dar ce faceți cu oameni care locuiesc acolo.Daca le dați apartamente în alta parte ,e binedar sa nu cumva sa ii lăsați pe drumuri
Felicitări !!!! Crăciun fericit !!!!
Este o idee strălucită și verde intradevar
Curs valutar
EUR Euro 4.9432 -0.0003
USD Dolarul SUA 4.3142 0.0011
GBP Lira sterlina 5.9246 -0.0021
CHF Francul elvetian 4.7342 0.0101
XAU Gramul de aur 252.8267 0.0864