Acţiuni de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID 19, desfăşurate de poliţiştii prahoveni

24 Nov 2021 16:29
Acţiuni de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID 19, desfăşurate de poliţiştii prahoveni
Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, context în care, în această perioadă sunt desfășurate zilnic activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Astfel, ieri, 23 noiembrie, polițiștii prahoveni împreună cu jandarmi și polițiști locali au verificat peste 65 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă, 50 de mijloace de transport persoane, cât și 55 de obiective cum ar fi restaurante, terase, piețe, gări și unități turistice.

Pentru nerespectarea măsurilor de siguranță, polițiștii au aplicat 37 de sancțiuni contravenționale la Legea 55/2000 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, după cum urmează:

• 28 pentru nepurtarea măştii de protecţie
• 9 pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație.

Valoarea totală a acestora este de 5.500 de lei.

Pe parcursul desfășurării acțiunilor, s-a procedat la informarea cetățenilor și a operatorilor economici cu privire la noile reglementări pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate în conștientizarea riscurilor la care ne expunem în cazul nerespetării normelor legale impuse, întrucât fiecare dintre noi are datoria morală de a-i proteja pe cei din jur, astfel încât să putem preveni și reduce efectele pandemiei.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Primarul este un om extraordinar! Felicitari!
Cum pot obtine un cate un formular pentru cererea pentru extras de carte funciara la zi ,pentru informare si Etras de plan cadastral . Solicit aceste doua extrase pentru a depune la primarie cerere pt.Obtinerea unui certificat de urbanism
Ok, succes pe mai departe.
Felicitări, Raul Petrescu! Omul potrivit la locul potrivit! Avem nevoie de oameni ca tine, bine pregătiți și întreprinzători, în toate domeniile! Succes!
Pe site ANPC nu se poate depune reclamatii,am incercat 3 zile la rând,ar trebui desființat
Curs valutar
EUR Euro 4.8909 0.0000
USD Dolarul SUA 4.7450 0.0000
GBP Lira sterlina 5.7696 0.0000
CHF Francul elvetian 5.0380 0.0000
XAU Gramul de aur 272.6466 0.0000