Acţiuni de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID 19, desfăşurate de poliţiştii prahoveni

24 Nov 2021 16:29
Acţiuni de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID 19, desfăşurate de poliţiştii prahoveni
Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, context în care, în această perioadă sunt desfășurate zilnic activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Astfel, ieri, 23 noiembrie, polițiștii prahoveni împreună cu jandarmi și polițiști locali au verificat peste 65 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă, 50 de mijloace de transport persoane, cât și 55 de obiective cum ar fi restaurante, terase, piețe, gări și unități turistice.

Pentru nerespectarea măsurilor de siguranță, polițiștii au aplicat 37 de sancțiuni contravenționale la Legea 55/2000 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, după cum urmează:

• 28 pentru nepurtarea măştii de protecţie
• 9 pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație.

Valoarea totală a acestora este de 5.500 de lei.

Pe parcursul desfășurării acțiunilor, s-a procedat la informarea cetățenilor și a operatorilor economici cu privire la noile reglementări pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate în conștientizarea riscurilor la care ne expunem în cazul nerespetării normelor legale impuse, întrucât fiecare dintre noi are datoria morală de a-i proteja pe cei din jur, astfel încât să putem preveni și reduce efectele pandemiei.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
multumim frumos ! sper , cat traiesc, sa le pot plati munca. foarte frumos, multumesc si in numele celor ce nu pot scrie !!!
Fiți buni români și nu votați pașaportul Verde noi suntem alături de dumneavoastră fiți și dumneavoastră alaturi de noi
Foarte bine Doamne ajută Poate o să reușiți și cu gazele bine ar fi
Nu se cunoaște nimic în calorifere?!!!
Super Johnson
Curs valutar
EUR Euro 4.9491 0.0000
USD Dolarul SUA 4.3869 0.0000
GBP Lira sterlina 5.8407 0.0000
CHF Francul elvetian 4.7398 0.0000
XAU Gramul de aur 255.1246 0.0000