ACTIVITĂȚI ÎN SISTEM INTEGRAT PENTRU PREVENIREA INFECTĂRII CU COVID-19

30 Nov 2021 14:14
ACTIVITĂȚI ÎN SISTEM INTEGRAT PENTRU PREVENIREA INFECTĂRII CU COVID-19
Prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice sunt sănătate și siguranța cetățenilor, context în care, în această perioadă sunt desfășurate zilnic activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Astfel, ieri, 29 noiembrie, polițiștii prahoveni împreună cu jandarmi și polițiști locali au verificat peste 50 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă, 56 de mijloace de transport persoane, cât și 40 de obiective cum ar fi restaurante, terase, piețe, gări și unități turistice.

Pentru nerespectarea măsurilor de siguranță, polițiștii au aplicat 35 de sancțiuni contravenționale la Legea 55/2000 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, după cum urmează:

•30 pentru nepurtarea măştii de protecţie
•5 pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație.

Valoarea totală a acestora este de 2.000 de lei.

Acțiunile s-au desfășurat în municipiul Ploiești, în orașele Azuga, Sinaia, Bușteni, Breaza, Boldești Scăieni, Vălenii de Munte, Mizil dar și în comunele Baba Ana, Colceag și Gorgota.

Vă aducem la cunoștință faptul că, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise, precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun.

Totodată, este interzisă circulația persoanelor nevaccinate, în afara locuinței sau gospodăriei, între orele 22.00-05.00.

Pentru sănătatea proprie și a celor din jur, recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție dispuse de autoritățile sanitare, să poate masca de protecție și să evite, pe cât se poate, aglomerația.

Poliţiştii prahoveni continuă acţiunile pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea oricăror evenimente negative.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Daca vaccinul este benevol ,de ce poporul este obligat si constrans prin DISCRIMINARE ca sa se vaccineze , ca sa poate beneficia de libertatea de a merge oriunde ?
Nu sunt de acord
Ok dar ce faceți cu oameni care locuiesc acolo.Daca le dați apartamente în alta parte ,e binedar sa nu cumva sa ii lăsați pe drumuri
Felicitări !!!! Crăciun fericit !!!!
Este o idee strălucită și verde intradevar
Curs valutar
EUR Euro 4.9432 -0.0003
USD Dolarul SUA 4.3142 0.0011
GBP Lira sterlina 5.9246 -0.0021
CHF Francul elvetian 4.7342 0.0101
XAU Gramul de aur 252.8267 0.0864