Alin Moldoveanu, primarul municipiului Campina, a semnat un protocol de colaborare cu Asociatia GEYC “Pentru Campina Europeana”

05 May 2021 08:41
Alin Moldoveanu, primarul municipiului Campina, a semnat un protocol de colaborare cu Asociatia GEYC “Pentru Campina Europeana”
Primăria municipiului Câmpina, prin primarul Alin Moldoveanu, a semnat ieri, 4 mai 2021, un protocol cadru de colaborare ”Pentru Câmpina Europeană”, partenerul administrației locale fiind Asociația GEYC din București, una dintre cele mai puternice asociații care derulează proiecte cu fonduri europene în domeniile educație, mediu, cultură și social, informeaza campinatv.ro. Potrivit publicatiei, “din partea Asociației GEYC București a fost prezent la Câmpina chiar managerul general, Gabriel Brezoiu, alături de Georgiana Moldoveanu, profesor la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina și participant activ la numeroase proiecte europene.
Parteneriatul, încheiat pentru o perioadă de patru ani, își propune o colaborare între cele două părți pentru dezvoltarea de inițiative și sprijin reciproc în domeniile educație, cultură, mediu și social. De asemenea, la modul concret, noul parteneriat presupune găzduirea de voluntari internaționali la Câmpina, respectiv implicarea tinerilor din Câmpina în proiecte de voluntariat european și implicarea acestora în activități educaționale și de protecție a mediului; realizarea unei strategii locale de tineret în Câmpina, în cadrul unui proces de dialog structurat care să implice tinerii, organizațiile de tineret și celelalte părți interesate pe plan local privind sectorul de tineret, inclusiv prin mecanisme de e-participare; informarea reciprocă și colaborarea în propuneri de proiecte cu finanțare nerambursabilă, în funcție de specificul liniei de finanțare, cât și de profilul părților, inclusiv prin recomandarea de parteneri pe plan local, național sau internațional; găzduirea de activități de tineret, educaționale și de schimb de experiență la Câmpina; facilitarea accesului tinerilor, cadrelor didactice și lucrătorilor de tineret la Comunitatea GEYC și la activitățile de dezvoltare personală și profesională derulate de GEYC; dezvoltarea mediului antreprenorial din Câmpina prin programe de formare și schimb de experiență, axându-se pe nevoile identificate la nivel local și pe antreprenoriat digital. GEYC tocmai asta înseamnă - Grupul Tineretului European pentru Schimbare, misiunea GEYC fiind aceea de a capacita tinerii să schimbe în bine comunitățile din care fac parte.

În același timp, pentru Câmpina, mai ales pentru tinerii de aici, se deschid noi oportunități pentru participarea la programele europene Erasmus+, Corpul European de Solidaritate sau CERV (Citizens, Equality, Rights and Values). Practic, prin acest parteneriat, GEYC facilitează administrației locale implementarea de proiecte și domeniile educație, cultură, mediu, social și se va implica în organizarea de evenimente pe aceste domenii și la Câmpina.
Pe termen scurt, în perioada 10-15 mai, GEYC va fi prezent la Câmpina prin organizarea atelierului ”Game on Young Europeans!” pentru a dezvolta un sentiment de apartenență la spațiul european pentru elevii de liceu. Atelierul se va desfășura online, în limba engleză, cu ocazia Zilei Europei, în două licee câmpinene - Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” (coordonator prof. Georgiana Moldoveanu) și Liceul Tehnologic Energetic (coordonator prof. Simona Boeru). Apoi, începând chiar din această lună, la Câmpina vor veni doi voluntari din Franța și din Italia, care vor participa la diverse acțiuni, inclusiv la acțiuni în cadrul Săptămânii Europene a Tineretului (24-30 mai), dar și la etapa a treia a campaniei ”Câmpina curată”, care va avea loc pe 5 iunie.
Sunt semne încurajatoare pentru un segment foarte important de populație, cel al elevilor, al tinerilor, pentru care, din păcate, până acum nu s-au făcut prea multe, iar parteneriatul cu GEYC ar putea fi un prim pas în această direcție... europeană”

Sursa foto: campinatv.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
super super
Nu cred ca un parastas poate fi inclus la o masa festiva: as intreba eu : cum mai poate fi rrspectata durerea unei fa.ilii care abea probabil s-a condus un membru drag pe ultimul drum : ca doar nu se punea problema de veselie si cine stie ce zgomote si domnii politisti au mers la vanat de amenzi: oare familia aia nu chieltuise destul cu necazul lor?? Roata se invarte domnilor!! Paste fericit!??
Felicitări, cu seriozitate și perseverență, mereu se va ridica valoarea liceului, a cadrelor didactice și a absolvenților lui !
Sunt una din multele chimiste care su avut o ca idol. I am fost vecina si prietena de peste 30 ani. Cu toate ca nu am fost eleva domniei sale ne a unit in aceasta prietrnie pasiunea pentru chimie. Un specialist in a preda chimia tinerlor intr un mod original care te făcea sa iubesti aceasta materie. Lucra pentru editarea manualelor cu pasiune si dedicare cum nu am intalnit in lunga mea activitate de project manager in proiectarea instalatiilor din rafinarii. A fost un om de o moralitate desavarsita. profesorul Olga Petrescu = profesorul Nenitescu, pentru noi chimistii. Stimata Doamna si prietena Olga imi vei lipsi. Dumnezeu sa te aibă in paza. Sa ajungi cu liniste in lumea vesniciei.
Doamna profesoară Olga Petrescu a fost sufletui întâlnirii noastre de 45 de ani de la terminarea liceului.Imi exprim regretul pentru pierderea pe care am suferit-o noi toți elevii Colegiului Național I.L.Caragiale din Ploiesti Dumnezeu s-o odihnească în pace.
Curs valutar
EUR Euro 4.9259 -0.0003
USD Dolarul SUA 4.0492 -0.0308
GBP Lira sterlina 5.7056 0.0286
CHF Francul elvetian 4.4955 0.0014
XAU Gramul de aur 239.1391 0.3671