Arhitectul Toma Socolescu, evocat astazi de deputatul Bogdan Toader, la 138 de ani dea nasterea sa

20 Jul 2021 19:19
Arhitectul Toma Socolescu, evocat astazi de deputatul Bogdan Toader, la 138 de ani dea nasterea sa
Arhitectul Toma Socolescu, cel care a proiectat multe dintre cladirile simbol din Ploiesti, a fost astazi evocat de deputatul PSD Bogdan Toader:

“Patrimoniul național ar fi fost mai sărac fără profesorul-arhitect Toma Socolescu. Astăzi se împlinesc 138 de ani de la nașterea lui.

Fiu și nepot de arhitecți, Toma T. Socolescu s-a remarcat prin realizarea unor clădiri remarcabile, crearea unor fundații culturale, precum și redactarea unor studii de specialitate dedicate arhitecturii românești și evoluției ei, de mare referință fiind Halele Centrale, Catedrala Sf. Ioan Botezătorul, fostul Palat al Justiţiei (actualul Palat al Culturii Ploiești), precum şi al altor edificii emblematice pentru ploieșteni, precum Colegiul Național I.L.Caragiale (fostul Palat al Liceului Comercial).

De asemenea, a fost unul dintre fondatorii Bibliotecii Județene "Nicolae Iorga" și fondatorul Muzeului Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus".

În prezent, numele său este un punct de referință în domeniul artei și al arhitecturii, iar multe din construcțiile realizate după planurile sale sunt clasate drept monumente istorice”, a transmis Bogdan Toader.


Sursa foto: wikipedia

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Un copil deosebit cu părinți deosebiți, mult succes în viitor
Felicitări și mult succes!
Sa traiti domnule colonel! Cred ca in tinerete am fost vecini in carteirul Nord bl. 27 B Felicitari ptr. cariera! toate bune Dan Colibasi
E o gura de oxigen pentru ITC care daca merge asa ,merge spre faliment,asa primeste subventie de la primaria ,unde pensionarii au cotizat prin taxe si impozite o viata.Daca PSD reuseste asa ceva ,e posibil sa urmeze si o mare manifestatie de protest pentru caderea guvernului antiroman
TAIATI-LE PADURILE, CA O SA VINA PESTE NOI IN CASA!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9209 0.0012
USD Dolarul SUA 4.1443 -0.0181
GBP Lira sterlina 5.7815 0.0048
CHF Francul elvetian 4.5608 0.0070
XAU Gramul de aur 242.5914 1.7239