Au continuat controalele politistilor imbracati civil in mijloacele de transport in comun din Ploiesti

05 Aug 2022 21:00
Au continuat controalele politistilor imbracati civil in mijloacele de transport in comun din Ploiesti
Pe parcursul a două zile, 3 și 4 august, între orele 19.00 si 21.00, poliţiştii prahoveni au continuat acțiunile având ca scop asigurarea unui climat de siguranță în rândul călătorilor TCE, identificarea persoanelor care săvârșesc fapte ilicite, precum și întărirea sentimentului de siguranță publică în cadrul comunității, informează Poliția Prahova.
Conform unui comunicat de presă, cei peste 50 de polițiști au format echipe de câte 2-3 persoane, care au urcat în mijloacele de transport pe traseele 35B/35, 401/402, 101, 102, 40, 44, 30, 2, dar și 1D, din municipiul Ploiești.

Astfel de acțiuni au fost desfășurate pentru observarea discretă a comportamentului călătorilor, dar și pentru identificarea persoanelor cu risc victimal, prin prelucrarea și promovarea unor măsuri de autoprotecție și de reacție la diverse situații de încălcare a normelor de conviețuire socială.

Elementul surpriză al acestor activități este acela că polițiștii nu au purtat uniforma ci au fost simpli cetățeni care ’’au călătorit” în interes de serviciu.
Abaterea privind tulburarea liniștii publice comportă o multitudine de acte sau fapte ce pot atrage sancțiuni. Încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și linișii publice poate fi o contravenție dacă o persoană săvârșește în public acte, fapte, gesturi ori folosește injurii, expresii jignitoare ori vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora apte să provoace o perturbare a ordinii și liniștii publice sau apte să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea/onoarea acestora.

*Totodată, pentru a evita să deveniți ținte ale infractorilor, polițiștii vă recomandă:*

• când aşteptaţi autobuzul sau alt mijloc de transport în comun în staţii aglomerate, daţi dovadă de vigilenţă şi atenţie faţă de conduita persoanelor de lângă dumneavoastră;

• evitaţi să citiţi în mijloacele de transport în comun deoarece atenţia vă este diminuată şi puteţi deveni cu uşurinţă victimele hoţilor de buzunare;

• dacă în aglomeraţie vă simţiţi înconjuraţi de persoane dubioase căutaţi să vă schimbaţi locul;

• poziţionaţi poşeta/geanta în faţa dumneavoastră, iar dacă e posibil, între corp şi un element fix in autovehicul;

• dacă vă aşezaţi pe scaun, ţineţi bagajele în braţe, în nici un caz spre exterior ori spre vecinul de scaun;

• nu purtaţi portofelul, banii ori telefonul mobil în buzunarul de la spatele pantalonilor; acesta este vulnerabil la urcarea şi coborârea din mijloacele da transport în comun;

• nu purtaţi bani sau valori în buzunarele laterale ale hainelor, paltoanelor sau gecilor, acestea fiind locurile cele mai vulnerabile şi cel mai des vizitate de către hoţi.

*Amintim faptul că polițistul își poate face cunoscută calitatea și dacă este în ținută civilă prin prezentarea verbală a numelui și prenumelui a unității de poliție din care face parte, precum și a legitimației de serviciu sau a insignei.*

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677