Cum a intervenit ANPC în cazul opririi activității telegondolei din Sinaia

24 Jan 2023 08:08
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) s-a autosesizat cu privire la întreruperea activității telegondolei din Sinaia, pe data de 23 ianuarie 2023, în intervalul orar 8.00-11.55.
O echipă ANPC a desfășurat o acțiune de control, la fața locului, constatând o serie de nereguli care afectau interesele consumatorilor.

” În fiecare perioadă de minivacanță, avem asigurată permanență pentru situațiile deosebite, așa cum a fost cea de astăzi de la Sinaia.
O echipă de comisari s-a deplasat în stațiunea montană, pentru a putea evalua corect cele întâmplate.
Dacă situația o va impune, vom fi prezenți, indiferent de programul de lucru, acolo unde este nevoie” – Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Mai exact, din cauza depunerilor de gheață și chiciură în zona rolelor, a cablului și a pilonilor, telegondola Sinaia nu a funcționat pe tronsonul cota 1400-2000m. Mai mult, la încercarea de degivrare a sistemului, 2 role s-au spart și au fost înlocuite.
În toată această perioadă, de aproape 4 ore, cât a durat constatarea și reparația, la baza de plecare a telegondolei, din Sinaia, au fost comercializate, în continuare, tichete, fapt ce a dus la supraaglomerarea platformei intermediare de la cota 1400m.
În intervalul orar menționat, pe tronsonul Cotele 1400-2000m, a funcționat telecabina, aceasta având o capacitate mult redusă.
Ca atare, comisarii ANPC au finalizat acțiunea de control, aplicând, pentru această abatere, operatorului economic:
- amenzi contravenționale în valoare de 15.000 lei
- dispunerea măsurii complementare de returnare a contravalorii serviciilor care nu au fost prestate consumatorilor, asigurând, de asemenea, coborârea în siguranță, a turiștilor, la baza din Sinaia, prin prelungirea programului de funcționare.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677