Festivalul Cultural Internațional “EMINESCU ȘI CARAGIALE” va avea loc în Ploiești, în perioada 15 – 28 iunie 2021

11 Jun 2021 12:53
Festivalul Cultural Internațional “EMINESCU ȘI CARAGIALE” va avea loc în Ploiești, în perioada 15 – 28 iunie 2021
Filiala Prahova a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România împreună cu Biblioteca Județeană “Nicolae Iorga” Ploiești și cu participarea revistei “Lumea Epigramei” organizează în perioada 15 – 28 iunie 2021 Festivalul Cultural Internațional “EMINESCU ȘI CARAGIALE”

Inițiat de cunoscutul grafician Nicolae Ioniță, membru al Filialei Prahova UZPR, Festivalul le propune iubitorilor de cultură numeroase expoziții de carte și grafica, proiecții de filme și dezbateri axate în jurul activității celor doi titani ai literaturii române, totodată reprezentanți de seamă ai publicisticii noastre.

Deschiderea Festivalului este programată marți, 15 iunie, de la ora 11.00, la Biblioteca Județeană “Nicolae Iorga” din Ploiești, când sunt programate următoarele evenimente:

- Vernisajul expoziției internaționale de grafica EMINESCU ȘI CARAGIALE;

- Vernisajul expoziției POEMUL LUCEAFĂRUL ÎN EDIȚII BIBLIOFILE;

- Lansarea revistei LUMEA EPIGRAMEI, număr special dedicat Festivalului;

- Proiecția filmului MIHAI EMINESCU ÎN ICONOGRAFIA MONDIALĂ, realizat de Filiala Prahova a UZPR;

- Alocuțiuni rostite de Mihaela Radu, manager al Bibliotecii „Nicolae Iorga“, Claudius Dociu, președintele UZPR Prahova, membru în Consiliul Director al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, Constantin Tudorache (epigramist), Traian Lazăr (profesor), Bogdan Stoicescu (custodele expoziției), Nelu Stan (Muzeograf), Nicolae Stanciu (poet) Cornel Dinu (jurnalist) și alții.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Sa traiti domnule colonel! Cred ca in tinerete am fost vecini in carteirul Nord bl. 27 B Felicitari ptr. cariera! toate bune Dan Colibasi
E o gura de oxigen pentru ITC care daca merge asa ,merge spre faliment,asa primeste subventie de la primaria ,unde pensionarii au cotizat prin taxe si impozite o viata.Daca PSD reuseste asa ceva ,e posibil sa urmeze si o mare manifestatie de protest pentru caderea guvernului antiroman
TAIATI-LE PADURILE, CA O SA VINA PESTE NOI IN CASA!!!
super super
Nu cred ca un parastas poate fi inclus la o masa festiva: as intreba eu : cum mai poate fi rrspectata durerea unei fa.ilii care abea probabil s-a condus un membru drag pe ultimul drum : ca doar nu se punea problema de veselie si cine stie ce zgomote si domnii politisti au mers la vanat de amenzi: oare familia aia nu chieltuise destul cu necazul lor?? Roata se invarte domnilor!! Paste fericit!??
Curs valutar
EUR Euro 4.9242 -0.0017
USD Dolarul SUA 4.1233 -0.0026
GBP Lira sterlina 5.7569 -0.0030
CHF Francul elvetian 4.4890 -0.0040
XAU Gramul de aur 236.1626 -0.2731