Începe modernizarea a 46 km de drumuri județene. Președintele CJ a semnat ordinul de începere a lucrărilor

13 Apr 2021 15:59
Începe modernizarea a 46 km de drumuri județene. Președintele CJ a semnat ordinul de începere a lucrărilor
Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a semnat, marți, ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea și reabilitarea a 46,03 km de drumuri județene, pe traseul Urlați " Cherba " Ceptura " Fântânele " Vadu Săpat (Ungureni) " Mizil " Baba Ana (Conduratu) " Fulga de Sus " Fulga de Jos "Sălciile.

"Începem efectiv lucrările de modernizare și reabilitare a unor drumuri județene într-o zonă a județului Prahova cu mare potențial de dezvoltare economică. Această investiție va crește calitatea vieții prahovenilor din localitățile de pe traseu și va spori atractivitatea Parcurilor Industriale Urlați și Mizil", a transmis Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova.

Valoarea totală a proiectului este de 153.162.417,00 lei, din care 149.105.306,20 lei reprezintă fonduri europene nerambursabile. Durata de execuție a lucrărilor din proiect este de 33 de luni.

Investiția presupune modernizarea unor segmente importante ale drumurilor județene DJ102K, DJ102D, DJ100C și DJ102D, dar și lucrări de creștere a siguranței rutiere prin instalarea de parapete de protecție, indicatoare rutiere pe consola alimentate cu celule fotovoltaice și benzi rezonatoare. Pe traseul propus, vor fi construite număr 17 stații de autobuz, din care 15 stații cu alveole.

Proiectul se va realiza de către Consiliul Județean Prahova, în parteneriat cu primăriile de pe traseu, și va fi finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 6: Îmbunătățirea Infrastructurii Rutiere de Importanță Regională, Prioritatea de Investiții 6.1: Stimularea Mobilității Regionale prin Conectarea Nodurilor Secundare și Terțiare la Infrastructură TEN-T, Inclusiv a Nodurilor Multimodale.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
super super
Nu cred ca un parastas poate fi inclus la o masa festiva: as intreba eu : cum mai poate fi rrspectata durerea unei fa.ilii care abea probabil s-a condus un membru drag pe ultimul drum : ca doar nu se punea problema de veselie si cine stie ce zgomote si domnii politisti au mers la vanat de amenzi: oare familia aia nu chieltuise destul cu necazul lor?? Roata se invarte domnilor!! Paste fericit!??
Felicitări, cu seriozitate și perseverență, mereu se va ridica valoarea liceului, a cadrelor didactice și a absolvenților lui !
Sunt una din multele chimiste care su avut o ca idol. I am fost vecina si prietena de peste 30 ani. Cu toate ca nu am fost eleva domniei sale ne a unit in aceasta prietrnie pasiunea pentru chimie. Un specialist in a preda chimia tinerlor intr un mod original care te făcea sa iubesti aceasta materie. Lucra pentru editarea manualelor cu pasiune si dedicare cum nu am intalnit in lunga mea activitate de project manager in proiectarea instalatiilor din rafinarii. A fost un om de o moralitate desavarsita. profesorul Olga Petrescu = profesorul Nenitescu, pentru noi chimistii. Stimata Doamna si prietena Olga imi vei lipsi. Dumnezeu sa te aibă in paza. Sa ajungi cu liniste in lumea vesniciei.
Doamna profesoară Olga Petrescu a fost sufletui întâlnirii noastre de 45 de ani de la terminarea liceului.Imi exprim regretul pentru pierderea pe care am suferit-o noi toți elevii Colegiului Național I.L.Caragiale din Ploiesti Dumnezeu s-o odihnească în pace.
Curs valutar
EUR Euro 4.9259 -0.0003
USD Dolarul SUA 4.0492 -0.0308
GBP Lira sterlina 5.7056 0.0286
CHF Francul elvetian 4.4955 0.0014
XAU Gramul de aur 239.1391 0.3671