Informare de presă privind situația COVID-19 și a vaccinării anti SARS-CoV-2, în Prahova, 03 mai 2021

03 May 2021 15:21
De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 34.039 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul acestora, 1.227 pacienți au decedat, conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimul deces raportat a fost al unei persoane de sex feminin ( 70 ani), cu comorbidități.
​Cele 39 de persoane nou înregistrate cu SARS-CoV-2, în Prahova, fac parte din următoarele categorii de vârstă:

Grupa de vârstă (ani) - Număr persoane
0 – 18 - 1
19 – 29 - 3
30 – 39 - 2
40 – 49 - 5
50 – 59 - 6
60 – 69 - 8
70 – 79 - 9
80 – 89 - 4
Peste 90 - 1
Total - 39

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 490, dintre care 320 de paturi sunt ocupate. La ATI, toate cele 28 de locuri pentru pacienții cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate. (*Situația este în dinamică, iar aceste informații pot suferi modificări de la o oră la alta).
​Incidența cumulată a cazurilor active (din ultimele 14 zile) din județ, calculată la 1000 de locuitori, este de 1,62.
​Pe parcursul zilei precedente, în Prahova, au fost realizate 138 de teste, conform centralizării DSP Prahova.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.
​Au fost efectuate verificări la 2.887 persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către D.S.P. Prahova. 217 autovehicule au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului. Au fost verificate 46 de societăți comerciale și 868 obiective/locații unde se formează aglomerări umane (gări, terase, piețe, zone de agrement, unități turistice, restaurante etc).
​În urma acestor demersuri au fost aplicate 35 de sancțiuni în valoare totală de 3.500 lei.

-----------------------------------

​Conform informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică Prahova, până în prezent, în județul Prahova au ajuns 201.489 doze de vaccin anti SARS-CoV-2, dintre care 156.669 doze Pfizer/BioNTech, 22620 produse de compania Moderna și 22200 de doze AstraZeneca.
Dintre acestea, au fost administrate 193.678 doze (ora raportării – 13:00). 70.417 de persoane au fost imunizate, în județul nostru, și cu cea de-a doua doză de vaccin.

Stocul disponibil, în acest moment, este de 7.635 doze vaccin.
​De la debutul vaccinării și până în prezent, au fost înregistrate 176 doze „pierdute“ și 39 de reacții adverse post imunizare (RAPI).

Modalitățile de programare pentru administrarea vaccinului împotriva COVID-19 sunt:
- prin medicul de familie;
- individual, în platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro;
- la numărul unic 021.414.44.25;
- prin direcțiile de asistență socială;
- prin aparținător (maximum 9 persoane) pe platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro.

Persoanele interesate să se vaccineze cu Vaxzevria (AstraZeneca) o pot face fără programare prealabilă. Înainte de a se prezenta la centrele care dispun de astfel de fluxuri trebuie să se intereseze de disponibilitatea locurilor, să nu aibă simptome asociate COVID-19. În momentul prezentării la imunizare, este obligatoriu să aibă asupra lor un act de identitate.

-----------------------------------​

​Pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți cetățeni:
■ PURTAȚI CORECT MASCA DE PROTECȚIE, aruncați-o după folosire într-un recipient de gunoi cu capac și spălați-vă imediat mâinile cu apă și săpun sau dezinfectați-vă cu soluții pe bază de alcool;
■ NU ATINGEȚI ochii, gura, nasul dacă nu v-ați spălat pe mâini;
■ RESPECTAȚI DISTANȚA de cel puțin 1,5 metri față de alte persoane, chiar și în cadrul întâlnirilor familiale, pentru a proteja membrii familiei aflați în situație de risc;
■ EVITAȚI zonele aglomerate;
■ CURĂȚAȚI periodic suprafețele de contact (mânere, mese etc.) cu soluție dezinfectantă;
■ CONSULTAȚI periodic site-urile oficiale, în vederea informării asupra evoluției prevederilor legislative privind limitarea răspândirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.
Platforma națională cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 este actualizată permanent, conține informații despre procesul de vaccinare din România, ghiduri de comunicare medicală și alte date oficiale de interes, putând fi accesată la adresa: https://vaccinare-covid.gov.ro/ și prin intermediul paginii oficiale Facebook RO Vaccinare https://www.facebook.com/RO-Vaccinare-101845835162501

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea „Hotărâri și legislație”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).
​Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

Doar printr-un efort comun și susținut vom putea limita răspândirea infecțiilor cu SARS-CoV-2.


Instituția Prefectului – Județul Prahova
03 mai 2021

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
super super
Nu cred ca un parastas poate fi inclus la o masa festiva: as intreba eu : cum mai poate fi rrspectata durerea unei fa.ilii care abea probabil s-a condus un membru drag pe ultimul drum : ca doar nu se punea problema de veselie si cine stie ce zgomote si domnii politisti au mers la vanat de amenzi: oare familia aia nu chieltuise destul cu necazul lor?? Roata se invarte domnilor!! Paste fericit!??
Felicitări, cu seriozitate și perseverență, mereu se va ridica valoarea liceului, a cadrelor didactice și a absolvenților lui !
Sunt una din multele chimiste care su avut o ca idol. I am fost vecina si prietena de peste 30 ani. Cu toate ca nu am fost eleva domniei sale ne a unit in aceasta prietrnie pasiunea pentru chimie. Un specialist in a preda chimia tinerlor intr un mod original care te făcea sa iubesti aceasta materie. Lucra pentru editarea manualelor cu pasiune si dedicare cum nu am intalnit in lunga mea activitate de project manager in proiectarea instalatiilor din rafinarii. A fost un om de o moralitate desavarsita. profesorul Olga Petrescu = profesorul Nenitescu, pentru noi chimistii. Stimata Doamna si prietena Olga imi vei lipsi. Dumnezeu sa te aibă in paza. Sa ajungi cu liniste in lumea vesniciei.
Doamna profesoară Olga Petrescu a fost sufletui întâlnirii noastre de 45 de ani de la terminarea liceului.Imi exprim regretul pentru pierderea pe care am suferit-o noi toți elevii Colegiului Național I.L.Caragiale din Ploiesti Dumnezeu s-o odihnească în pace.
Curs valutar
EUR Euro 4.9259 -0.0003
USD Dolarul SUA 4.0492 -0.0308
GBP Lira sterlina 5.7056 0.0286
CHF Francul elvetian 4.4955 0.0014
XAU Gramul de aur 239.1391 0.3671