INTERVIU Elevi de 10/ Daria Cristi-Ana, absolventă a Școlii "I.A. Bassarabescu" Ploiești: ”La aflarea rezultatelor, m-a încercat un complex de sentimente - surprindere, bucurie, satisfacție”

23 Jun 2022 13:40
INTERVIU Elevi de 10/ Daria Cristi-Ana, absolventă a Școlii "I.A. Bassarabescu" Ploiești: ”La  aflarea rezultatelor, m-a încercat un complex de sentimente - surprindere, bucurie, satisfacție”
La nivelul județului Prahova, șapte elevi au reușit să obțină media 10 la Evaluarea Națională. Printre aceștia se numără și Daria Cristi-Ana Stancu, în vârstă de 15 ani, absolventă a Școlii Gimnaziale "I.A.Bassarabescu" Ploiești. Principalul hobby pe care îl are Daria Cristi-Ana este cititul, iar când timpul îi permite, îi face placere să călătorească și să descopere locuri și oameni inediți. Consideră că o calitate care o definește este ambiția, însă spune că aceasta trebuie gestionată cum se cuvine, deoarece poate deveni și un defect. Daria Cristi-Ana a avut amabilitatea să ne raspundă la cateva întrebări, după succesul obținut la examen.

1. Te așteptai să ai acest rezultat la Evaluarea Națională? Ți-ai dorit notele maxime?
Bănuiesc că toți ne dorim note maxime, însă după tot efortul depus, într-adevăr mă așteptam la un rezultat bun.
2. Ce sentimente te-au încercat în momentul în care ai văzut rezultatele?
M-a încercat un complex de sentimente (surprindere, bucurie, satisfacție). Eram fericită că reușisem ce îmi propusesem și că i-am facut pe cei dragi mândri.
3. Cum te-a încurajat familia?
Familia mi-a fost alături pe toată durata acestei călătorii, sprijinindu-mă mai ales emoțional, însă și material. Ei au fost și cei care m-au încurajat să pun pe primul loc învățătura, cei care m-au făcut să prețuiesc cunoașterea.
4. Ce rol au avut profesorii cu care te-ai pregătit?
Profesorii cu care m-am pregătit au avut un rol decisiv pentru dezvoltarea mea. Fără devotamentul și talentul acestora, nu sunt sigură că ajungeam la această performanță. De asemenea, sfaturile lor au contribuit la formarea mea din acest moment.
5. Cât timp ți-a ocupat pregătirea pentru examen? Ai făcut și pregătire suplimentară? Ai avut timp și de distracție anul acesta?
Am învățat în mod constant pe tot parcursul gimnaziului, însă în ultima perioadă am pus accent pe aprofundarea cunoștiințelor acumulate. În ciuda muncii depuse, am prețuit momentele de relaxare, care, într-adevar, au fost mai puține.
6. Cum te-a afectat pandemia? Școala online a fost benefică sau ți-a îngreunat pregătirea pentru examen?
Consider că pandemia ne-a învățat că trebuie să prețuim școala în prezența fizică. Școala online a pus o "barieră" în comunicarea elev-profesor, munca acestora nu avea același rezultat atunci când stăteam în fața calculatorului. Nu se mai producea corespondența emoțională între noi.
7. În gimnaziu, ai fost și la olimpiade, concursuri? Ce rezultate ai obținut de-a lungul timpului?
Din cauza pandemiei, am participat rar, dar menționez doar câteva: olimpiada de limba franceză (mențiune pe județ), de engleză, de istorie (premiul 3), matematică. Am dat, de asemenea, proba Cambridge (unde am obținut nivelul C1).

8. La ce liceu îți dorești să fii admis/admisă? De ce?
Îmi doresc din tot sufletul să fiu admisă la Colegiul Național Ion Luca Caragiale din Ploiești, la specializarea matematică-informatică cu bilingv engleză. Este un profil la care consider că am deschidere pentru viitoarele oportunități.
9. Pe viitor, vrei să rămâi în țară sau să pleci în străinătate?
În acest moment, nu s-a pus problema, însa nu voi rata nicio oportunitate daca mi se oferă.
10. Ce sfaturi ai pentru cei care vor da în anii viitor Evaluarea națională?
Pentru cei ce vor da anul viitor Evaluarea Națională, sfatul meu este să fie responsabili și conștiincioși. De asemenea, trebuie să profite de fiecare interacțiune cu știința transmisă de dascălii noștri.
11. Cum îți vei petrece vacanța de vară după ce vei afla și rezultatele admiterii la liceu? Ți-ai făcut planuri?
După ce voi afla rezultatele admiterii la liceu, ma voi relaxa pentru că știu că, din toamnă, va începe un nou capitol al dezvoltării mele și trebuie să am forțe proaspete. Nu mi-am făcut planuri, dar mă voi bucura de fiecare moment al vacanței, cultivându-mi hobby-urile.

Echipa prahova-news.ro o felicită pe Daria Cristi-Ana și îi urează succes în continuare!

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Oamenii se implica,si primarul si viceprimarul.O zona superba,recomand sa va faceti o casuta aproape de padure.Am prieteni aici,abia astept sa scap de betoanele din Bucuresti.Omul sfinteste locul.O localitate in modernizare.Curat,aer proaspat,nepoluat,un izvor cu apa limpede.Revin cu drag la Bobolia
Este foarte necesar sa avem in Sinaia un birou ANAF cu servicii complete inclusiv Trezorerie,revenirea ANAF in Sinaia este un drum spre normalitate .
Cum se fac inscrierile Mulțumesc
Nu pot fi depuse reclamații pe site-ul ANPC. Ce altă modalitate poate fi folosită? O adresă de e-mail?
Incompetenți, iresponsabili și mă abțin să continui... Și Ceaușescu de ce a fost împușcat!? Chiar nimeni nu răspunde pt. că nu ni se asigură condiții de baza de trai!
Curs valutar
EUR Euro 4.9255 0.0000
USD Dolarul SUA 4.5904 0.0000
GBP Lira sterlina 5.6013 0.0000
CHF Francul elvetian 4.9881 0.0000
XAU Gramul de aur 294.2340 0.0000