INTERVIU Elevi de 10/ Maria, absolventă a Școlii Gimnaziale „Andrei Mureșanu” din Ploiești: “În momentul în care mi-am văzut rezultatele, m-au încercat emoții profunde de bucurie și uimire”

23 Jun 2022 20:20
INTERVIU Elevi de 10/ Maria, absolventă a Școlii Gimnaziale „Andrei Mureșanu” din Ploiești: “În momentul în care mi-am văzut rezultatele, m-au încercat emoții profunde de bucurie și uimire”
Continuam seria interviurilor cu elevii prahoveni care au reușit să obțină media 10 la Evaluarea Națională. Printrei cei șapte din județ cu această performanță se numără și Maria Dornea, în vârstă de 14 ani, care a absolvit Școala Gimnazială „Andrei Mureșanu” din Ploiești. Maria are ca pasiuni pictura și cititul, iar timpul liber îi place să îl petreacă înconjurată de natură. Spune despre ea că este persoană perseverentă și ambițioasă căreia nu îi place să renunțe ușor. Și Maria ne-a răspuns la câteva întrebări:
1.Te așteptai să ai acest rezultat la Evaluarea Națională? Ți-ai dorit notele maxime?
Nu mă așteptam la aceste rezultate și nici nu îmi doream notele maxime. Tot ce am vrut a fost să muncesc cât de mult pot și să dau tot ce am mai bun în timpul examenului.

2.Ce sentimente te-au încercat în momentul în care ai văzut rezultatele?
În momentul în care mi-am văzut rezultatele, m-au încercat emoții profunde de bucurie și uimire.

3.Cum te-a încurajat familia?
Familia a fost mereu alături de mine și mi-a oferit suportul necesar pentru a putea face față oricărei situații.

4.Ce rol au avut profesorii cu care te-ai pregătit?
Profesorii cu care m-am pregătit au avut un rol foarte important, aceștia oferindu-mi sprijinul necesar și ajutându-mă să înțeleg mai bine materia.

5.Cât timp ți-a ocupat pregătirea pentru examen? Ai făcut și pregătire suplimentară? Ai avut timp și de distracție anul acesta?
Pregătirea pentru examen mi-a ocupat foarte mult din timpul liber. Am făcut și pregătire suplimentară, dar am încercat să mă și distrez atunci când aveam timp.

6.Cum te-a afectat pandemia? Școala online a fost benefică sau ți-a îngreunat pregătirea pentru examen?
Școala online mi-a îngreunat puțin pregătirea pentru examen, fiindu-mi mai dificil să înțeleg și să mă concentrez la ore. Totuși, pandemia a fost o motivație suplimentară pentru mine, care m-a determinat să fac lucrurile și mai bine.

7.În gimnaziu, ai fost și la olimpiade, concursuri? Ce rezultate ai obținut de-a lungul timpului?
În timpul gimnaziului am participat la anumite concursuri și olimpiade, unde am obținut rezultatele dorite.

8.La ce liceu îți dorești să fii admis/admisă? De ce?
Îmi doresc să fiu admisă la Colegiul Național „Nichita Stănescu” din Ploiești, deoarece îl consider foarte bun.

9.Pe viitor, vrei să rămâi în țară sau să pleci în străinătate?
În momentul acesta nu sunt hotărâtă în legătură cu acest lucru.

10.Ce sfaturi ai pentru cei care vor da în anii viitori Evaluarea Națională?
Pe cei care vor da în anii viitori Evaluarea Națională îi sfătuiesc să se apuce din timp de învățat și să se concentreze foarte mult în timpul examenului pentru a da tot ce au mai bun.

11.Cum îți vei petrece vacanța de vară după ce vei afla și rezultatele admiterii la liceu? Ți-ai făcut planuri?
Vacanța de vară mi-o voi petrece alături de familie și de prieteni. Singurul plan pe care mi l-am făcut momentan este să mă distrez cât de mult pot.

Echipa prahova-news.ro o felicită pe Maria și îi urează succes în continuare.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Un copil de nota 10 din toate punctele de vedere Succes in continuare Mihai.
Felicitări, Roxana! Mă bucur din suflet pentru realizările tale de până în prezent dar cel mai mult apreciez că în interviu ai punctat faptul că, deși ai aceste rezultate spectaculoase, tu ai ales să rămâi în țară pentru a contribui la îmbunătățirea calității vieții românilor! Avem nevoie de oameni ca tine! Mult succes în continuare!
Felicitări Miruna.
Bravo Vladut ! Felicitari !
Proiect de lege- DREPTUL CETATENILOR CARE NU POSEDA AUTOTURISME DE A CIRCULA PE TROTUAR LA ORICE ORA DIN ZI SAU NOAPTE . OPRIREA SI STATIONAREA AUTO NUMAI PE CAROSABIL IN LOCALITATI
Curs valutar
EUR Euro 4.9449 0.0001
USD Dolarul SUA 4.8088 0.0740
GBP Lira sterlina 5.7845 0.0437
CHF Francul elvetian 4.9770 0.0428
XAU Gramul de aur 278.6640 3.8529