INTERVIU Elevi de 10/ Vlad, absolvent de gimnaziu la Colegiul Nichita Stanescu Ploiesti: “Asteptarile mele au fost pe masura efortului si indarjirii mele”

23 Jun 2022 20:00
INTERVIU Elevi de 10/ Vlad, absolvent de gimnaziu la Colegiul Nichita Stanescu Ploiesti: “Asteptarile mele au fost pe masura efortului si indarjirii mele”
Si Colegiul National “Nichita Stanescu” din Ploiesti se poate mandri cu un elev care a obtinut media 10 la Evaluarea Nationala. Este vorba despre Vlad Cristian Bolocan in varsta de 15 ani. Tanarul spune ca ii place sa citeasca si sa joace jocuri de societate. Se descrie ca fiind energic, vesel si ambitios, calitatile contrastand cu neatentia si personalitatea lui introvertita. Vlad ne-a raspuns la cateva intrebari:
1. Te așteptai să ai acest rezultat la Evaluarea Națională? Ți-ai dorit notele maxime?
Asteptarile mele au fost pe masura efortului si indarjirii mele. Am considerat ca pot sa obtin notele maxime, avand experiente precedente similare si cunoscandu-mi capacitatile si eforturile de a invata.
2. Ce sentimente te-au încercat în momentul în care ai văzut rezultatele?
Este usor de ghicit faptul ca am fost incercat de sentimente de bucurie in momentul vederii rezultatelor. Nu am putut sa am vreo rezerva la vederea confirmarii asteptarilor mele, cu atat mai putin de a-mi exprima euforia.
3. Cum te-a încurajat familia?
In ciuda asteptarilor, familia mi-a oferit mereu un sprijin pozitiv si nu
mi-a impus sa invat. Insa cea mai importanta a fost aceea ca m-au ajutat sa constientizez o realitate importanta in viata, aceea ca a invata reprezinta cheia catre viitor, atat pe plan personal, cat si umanitar. Astfel, pe langa incurajarile de rigoare, familia mi-a oferit niste lectii pretioase.
4. Ce rol au avut profesorii cu care te-ai pregătit?
Profesorii care m-am pregatit au avut un rol foarte important in fixarea si consolidarea cunostintelor acumulate in anii de studiu, reprezentand atat un sprijin teoretic, cat si moral, prin dedicare si suport.
5. Cât timp ți-a ocupat pregătirea pentru examen? Ai făcut și pregătire suplimentară? Ai avut timp și de distracție anul acesta?
Pregatirea pentru examen a constat, in principal, in pregatirea suplimentara si cea oferita de unitatea de invatamant. Totusi, aceasta nu a ocupat foarte mult timp din “rezerva” alocata momentelor de relaxare, aceasta ajutandu-ma doar sa consolidez aspecte invatate pe parcursul anilor. Astfel, am reusit sa-mi impart timpul liber intr-o maniera rezonabila, avand timp sa ma pregatesc, dar avand si oportunitatea de a ma relaxa.
6. Cum te-a afectat pandemia? Școala online a fost benefică sau ți-a îngreunat pregătirea pentru examen?
In opinia mea, scoala online a reprezentat o ingreunare a predarii si invatarii in perioada pandemiei. Pe langa diverse probleme de ordin tehnic, am intampinat si simptome fizice datorate petrecerii unui timp indelungat in fata dispozitivelor. Pe langa ameteli si scurte dureri de cap, am intampinat si momente de epuizare si depresie care se repetau frecvent. Totusi, problema dispozitivelor nu putea fi solutionata in niciun fel, avand in vedere faptul ca, in afara programului de scoala, eram nevoiti sa urmarim si sa preluam diverse lectii si teme de lucru de pe platformele desemnate.
7. În gimnaziu, ai fost și la olimpiade, concursuri? Ce rezultate ai obținut de-a lungul timpului?
In perioada gimnaziului, am participat la diverse olimpiade si concursuri, cele mai importante fiind cele de matematica, limba si literatura romana, geografie, fizica si istorie, premiile variind intre mentiuni, premiul al III-lea, premiul al II-lea si premiul I.
8. La ce liceu îți dorești să fii admis/admisă? De ce?
Dintre toate liceele, imi doresc sa raman la Colegiul National “Nichita Stanescu” din cateva motive simple, dar care fac diferenta in comparatie cu celelalte. In primul rand, colectivul aflat in acest liceu este deosebit, colegii fiind caldurosi, uniti si rabdatori. De asemenea, cadrele didactice sunt dedicate si sustinatoare,fiind mereu deschise unor provocari sau intrebari interesante, asa ca pot conta pe o parere documentata din partea acestora.
9. Pe viitor, vrei să rămâi în țară sau să pleci în străinătate?
Din perspectiva carierei de viitor, as dori sa plec in strainatate pentru a invata si a ma dezvolta. Pe langa oportunitatile formate, informatiile actualizate corespunzator si viziunea diferita, invatarea in strainatate are o serie larga de beneficii. Totusi, as dori sa ma reintorc ulterior in tara pentru a putea dezvolta un mod prin care as putea ajuta, folosindu-ma de ideile si cunostintele capatate.
10. Ce sfaturi ai pentru cei care vor da în anii viitor Evaluarea națională?
Unele dintre cele mai utile sfaturi pe care le-as putea oferi elevilor care vor sustine Evaluarea Nationala anii viitori sunt legate atat de copii in sine, cat si de parintii acestora. Pentru elevi, sfatul meu este focusarea pe studiul intr-un ritm potrivit invatarii personale, astfel incat stresul sa nu apara in pregatirea pentru Examen. De asemenea, recomand tratarea acestuia din perspectiva unei provocari , nu a unei “probe-bariera” care sa te impiedice din ascensiunea ta. Pentru parinti, un sfat ideal este acela de a fi alaturi de copil si de a-i forma o perceptie corecta asupra importantei Examenului si a invatarii , punand accent pe invatarea pentru sine, nu pentru proba cu pricina.
11. Cum îți vei petrece vacanța de vară după ce vei afla și rezultatele admiterii la liceu? Ți-ai făcut planuri?
Dupa aflarea rezultatelor admiterii, intentionez sa ma bucur de momente frumoase alaturi de prieteni si familie. Am stabilit atat intalniri cu acestia, cat si plecarea intr-un concediu. Pe scurt, va fi o vara linistita si frumoasa alaturi de oameni dragi.

Echipa prahova-news.ro il felicita pe Vlad si ii ureaza succes in continuare.

Foto: Vlad Bolocan/ Raluca Proscanu (diriginte)

COMENTARII

64x64

Ardeleanu Florentina

Bravo Vladut ! Felicitari !

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Un copil de nota 10 din toate punctele de vedere Succes in continuare Mihai.
Felicitări, Roxana! Mă bucur din suflet pentru realizările tale de până în prezent dar cel mai mult apreciez că în interviu ai punctat faptul că, deși ai aceste rezultate spectaculoase, tu ai ales să rămâi în țară pentru a contribui la îmbunătățirea calității vieții românilor! Avem nevoie de oameni ca tine! Mult succes în continuare!
Felicitări Miruna.
Bravo Vladut ! Felicitari !
Proiect de lege- DREPTUL CETATENILOR CARE NU POSEDA AUTOTURISME DE A CIRCULA PE TROTUAR LA ORICE ORA DIN ZI SAU NOAPTE . OPRIREA SI STATIONAREA AUTO NUMAI PE CAROSABIL IN LOCALITATI
Curs valutar
EUR Euro 4.9449 0.0001
USD Dolarul SUA 4.8088 0.0740
GBP Lira sterlina 5.7845 0.0437
CHF Francul elvetian 4.9770 0.0428
XAU Gramul de aur 278.6640 3.8529