ISU Prahova va organiza exerciții în situația producerii unui incendiu la fondul forestier al Ocoalelor Silvice Doftana și Câmpina

22 Jun 2022 13:00
ISU Prahova va organiza exerciții în situația producerii unui incendiu la fondul forestier al Ocoalelor Silvice Doftana și Câmpina
ATENTIE, ACESTA ESTE UN EXERCIȚIU
În perioada 23 - 24.06.2022, începând cu ora 09:00, se va desfășura un exercițiu de mare amploare, în situația producerii unui incendiu la fondul forestier al Ocoalelor Silvice Doftana și Câmpina.

Conform scenariului, pe fondul unei instabilități atmosferice accentuate, cu frecvente descărcări electrice, din cauza unui trăsnet puternic se dezvoltă rapid un incendiu care cuprinde fondul forestier. 4 adulți dintr-un grup de 7 persoane, care se deplasau cu ATV-ul pe un drum forestier au căzut într-o râpă la o adâncime de aproximativ 15 m. Din fericire, este doar scenariul unui exercitiu tactic care are ca scop pregătirea pompierilor și testarea capacității de reacție, dar și modul de organizare și implicare a tuturor structurilor care ar putea fi implicate într-un asemenea eveniment.

Cu un scenariu dinamic și în continuă schimbare, așa cum se întâmplă în situațiile reale, exercițiul va urmări modul de lucru integrat al salvatorilor, dar și verificarea procedurilor de intervenție în situațiile simulate, precum și identificarea aspectelor ce trebuie perfecționate, atât procedural, cât și individual.
Exercițiul va avea mai multe faze: în prima fază se va interveni pe plan local cu forțe și mijloace în teren dar și cu convocarea CJSU (Comitetului Județean pentru Situații de Urgență) și cu activarea CJCCI (Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției).
Având în vedere amploarea scenariului se va organiza un Punct Operativ Avansat (tabără pe timpul nopții ) care va coordona situațiile operative și va testa capacitatea de răspuns a jucătorilor.

Totodată, 83 de pompieri militari și gradați profesioniști cu 17 autospeciale de intervenție, precum și o tabără mobilă, un container multirisc și opt motompome vor asigura intervenţia în situaţia simulată.

ATENTIE, ACESTA ESTE UN EXERCIȚIU

Foto ilustrativ

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Un copil de nota 10 din toate punctele de vedere Succes in continuare Mihai.
Felicitări, Roxana! Mă bucur din suflet pentru realizările tale de până în prezent dar cel mai mult apreciez că în interviu ai punctat faptul că, deși ai aceste rezultate spectaculoase, tu ai ales să rămâi în țară pentru a contribui la îmbunătățirea calității vieții românilor! Avem nevoie de oameni ca tine! Mult succes în continuare!
Felicitări Miruna.
Bravo Vladut ! Felicitari !
Proiect de lege- DREPTUL CETATENILOR CARE NU POSEDA AUTOTURISME DE A CIRCULA PE TROTUAR LA ORICE ORA DIN ZI SAU NOAPTE . OPRIREA SI STATIONAREA AUTO NUMAI PE CAROSABIL IN LOCALITATI
Curs valutar
EUR Euro 4.9449 0.0001
USD Dolarul SUA 4.8088 0.0740
GBP Lira sterlina 5.7845 0.0437
CHF Francul elvetian 4.9770 0.0428
XAU Gramul de aur 278.6640 3.8529