Măsuri dispuse având în vederea codul galben de vreme rea

26 Jan 2023 18:07
Măsuri dispuse având în vederea codul galben de vreme rea
Având în vedere prognoza meteorologică în continuă schimbare, prefectul Virgiliu Daniel Nanu a convocat o ședință la sediul Instituției Prefectului cu reprezentanții tuturor structurilor implicate în gestionarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase.
Astfel, a fost subliniată necesitatea ca în toate instituțiile publice să fie asigurat un climat normal de desfășurare a activităților economico-sociale prin intensificarea acțiunilor de identificare și supraveghere a riscurilor specifice sezonului rece, dar și prin asigurarea capacității optime de acțiune și intervenție.
”Haideți să tratăm cu maximă seriozitate și implicare perioada ce urmează, astfel încât nimeni să nu fie luat prin surprindere de schimbările vremii sau mai rău, de apariția unor situații de urgență specifice. Vom fi prezenți și ne vom implica permanent în eficientizarea și îmbunătățirea intervențiilor ce se impun. Prioritățile noastre, ale reprezentanților administrației publice trebuie să fie protejarea cetăţenilor și astfel, trebuie să fim pregătiți să intervenim rapid în situațiile care amenință siguranța acestora”, a transmis prefectul în ședința de astăzi reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Poliție, Inspectoratului de Jandarmi, Direcției de Sănătate Publică, Serviciului de Ambulanță dar și ai Secției Drumuri Naționale Ploiești și ai Sucursalei Ploiești de Distribuție Energie Electrică.
În plus, prefectul judeţului Prahova, a solicitat din nou primarilor tuturor U.A.T-urilor din judeţ, ca în calitatea de președinți ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență să dispună de urgență de:
- constituirea și completarea rezervelor de combustibili;
- asigurarea gradului de acoperire a stocurilor de materiale antiderapante;
- asigurarea utilajelor necesare pentru deszǎpezirea drumurilor;
-urmărirea bunei desfășurări a contractelor de deszăpezire, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
Totodată, la stabilirea mǎsurilor preventive, precum şi la primirea avertizǎrilor meteorologice privind scăderea accentuatǎ a temperaturilor/ viscol vor avea în vedere reactualizarea evidenţei persoanelor aflate în dificultate, în scopul monitorizării şi aplicării măsurilor de prevenire a riscurilor.
De asemenea, la primirea avertizărilor meteorologice vor dispune cu celeritate instituirea serviciului de permanenţă în vederea monitorizării cu maximă atenţie a evoluţiei fenomenelor meteorologice, pentru a se putea interveni în timp util la aparţia unor eventuale situaţii de urgenţă.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677